Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Libri BOREBARDHA

No description
by

Elvane Beqiri

on 23 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Libri BOREBARDHA

- Përralla është rëfim qe na çon ne boten e çudirave,ku çdo gjë duket ë mundur.
- Në përralla koha dhe vendi nuk janë të caktuara.
- Në përralla gjithmon fiton i miri dhe ka fund të lumter.
Borëbardha, princezë e bukur. Bukuria e saj i bënte probleme.
.... Borëbardha ne arkivol prej qelqi në maje te malit....
LEKTYRA
#1
Përralla
Borëbardha
Autorët :
Vëllëzerit Grim
Mbretëresha ishte e bukur, por tepër kryelartë e zeliqare.
Borëbardha iku nga shtepia. U fsheh në pyll.
Borëbardha për fat te mirë pa një shtëpi të vogel. Hyri të pushonte dhe menjëherë e zuri gjumi, se ishte shumë e lodhur.
Borëbardha me zemër te mërzitur, e trembur, s'dinte nga t'ia mbante.
Borëbardha ne shtëpin e xhuxhave.
Xhuxhat i Dituri, i Menquri, Nevriku, i Qeshuri, i Ndrojturi, Teshtima, dhe Gjumashi te habitur me bukurin dhe mirësin e saj u gëzuanë shumë
Shtriga plakë duke kërkuar Borëbardhen, e gjeti në shtëpinë e xhuxhave. I dha një mollë te helmuar.....
..... Borëbardha sa po kafshoj mollën e helmuar,
... Atëherë ndodhi cudi!!
!

ra përdhe...
... Princi pa Borëbardhen ne arkivol, u mahnit prej bukurisë. E puthi ne faqe.....
Borëbardha dhe princi të lumtur shkuan në pallatë. Benë ni dasmë të madhe dhe u martuan.
Personazhet e prralles.
Full transcript