Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Den kolde krig

No description
by

Bo Kurtsen

on 30 August 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Den kolde krig

Tidslinje over den kolde krig

Korea krigen
Sovjetunionens fald
I 1991 gik Sovjetunionen endelig fra hinanden og dette var den afgørende ende på den kolde krig.
Berlinmurens opførsel
I Berlin som var opdelt i 4 sektorer var der stor fraflyttelse fra den Sovjetiske sektor fordi der var dårligere levevilkår. Dette var Østtyskland og Rusland trætte af så de havde bygget en mur gennem hele Berlin som gjorde at folk ikke længere kunne flygte, og forsøg blev mødt med skud.
Natos stiftelse
Efter 2. verdenskrig lavede de vestlige lande den 14. maj 1949 North Atlantic Treaty Organization hvis forkortelse er NATO. Nato er et millitært samarbejde.
2. verdenskrig slutter
Warszawa pagtens stiftelse
Warszawa pagten var Sovjetunionens modsvar på NATO. Den blev grundlagt den 14 maj 1955. Den medlemmer var Rusland og alle de østeropæiske lande. Modsat NATO eksisterer Waszawa pagten ikke mere. Den blev opløst i 1991.
Cubakrisen
Cubakrisen var en konflikt mellem USA, Sovjetunionen og Cuba som er Kommunistisk og derfor var støttet af Sovjetunionen i 1962. Det startede med at USA havde opstillet atomvåben i Europa, og som et modsvar havde Sovjetunionen opstillet atomvåben på Cuba som ligger tæt på USA og raketterne kunne nå helt til Washington DC. Det gik på i 13 indtil Sovjetunionens leder sagde at våbene på Cuba ville blive fjernet.
Rumkapløbet
Gennem den kolde krig prøvede USA og Sovjetunionen hele tiden at vise at den ene var bedre end den anden. En af de områder hvor de gjorde det var gennem rumkapløbet. Rumkapløbet var gennem 1950'erne og 60'erne et kapløb om at være mest advanceret indefor rumteknologi. Sovjetunionen var de første der fik en mand op i rummet 1961 som hed Jurij Gagarin. Rumkapløbet endte med at USA var de første der fik mennesker op på månen i 1969 med Apollo 11. De hed Neil Armstrong, Buzz Aldrin og Micheal Collins.
Berlinmurens fald
I 1989 blev Berlin muren revet ned og Tyskland blev efter 28 år genforenet og landet blev til et stort Tyskland i stedet for Øst og Vesttyskland.
Den kolde krig starter med at 2. verdenskrig slutter og Tyskland bliver delt i 4 mellem Frankrig, England, USA og Sovjetunionen.

Japan havde kontrol over Korea indtil 2. verdenskrigs slutning hvor Japan bliver besejret. Derefter forsøger USA og Sovjetunionen at opdele Korea i en kommunistisk nordlig del og en kapitalistisk del i syd. Det går dog ikke efter planen og Nordkorea angriber Sydkorea hvorefter krigen er brudt ud.
Lavet af Erik, Mikkel, Ludvig og Marcus
Vietnamkrigen
Var USA's forsøg på at sørge for at de sydøst asiatiske lande ikke blev kommunistiske. USA tabte krigen og tabte mange penge på den. Det endte med at Vietnam blev kommunisktiske men ingen af de andre sydøst asitiske lande blev.
Slut
Full transcript