Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

mission to Pluto

No description
by

Noor Hahn

on 9 February 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of mission to Pluto

Inhoud
Dwergplaneet
Ligging
samenstelling
ontdekking
de naam
Dwergplaneet
mission to Pluto
samenstelling
ligging
ontdekking
Pluto's kleine omvang (kleiner dan onze maan) en sterk elliptische (de vorm van een uitgerekt circel) baan om de zon. Was voor sommige astronomen redenen om te betwijfelen of het object wel tot de planeten moet worden gerekend en niet een planetoïde is, zoals die bij honderden in de Kuipergordel gevonden zijn. Vanaf de ontdekking werd Pluto meestal beschouwd als de 'negende planeet'. Deze status hield hij totdat in 2003 Eris werd ontdekt, een object dat een geschatte diameter van 1,5 keer die van Pluto heeft. Naar aanleiding van die ontdekking werden de discussies omtrent het planeet Pluto opnieuw aangewakkerd. Er was dringende behoefte aan een sluitende definitie die eens en voor altijd duidelijk zou maken welke objecten de titel planeet mogen dragen en welke niet.
Pluto licht het verste weg van onze zon, dat maakt dat het klimaat daar op Pluto zo’n 10 keer zo koud is als in een diepvriezer. Dat komt omdat de zon er zover vandaan staat. Het zonlicht is in 3 minuten bij Mercurius, in 8 minuten bij de Aarde en pas na 5½ uur bij Pluto!!
Pluto bestaat uit een kern, en verder alleen maar rots en ijs. Het past dus ook niet goed bij het patroon van ons zonnestelstel, omdat het niet uit methaan en ammoniak bestaat. Er wordt ook beweerd dat Pluto een verloren maan van Neptunus is.
Pluto werd op 18 februari 1930 ontdekt door de astronoom Clyde Tombaugh tijdens het vergelijken van fotografische platen met behulp van een blink comparator op het Lowell Observatory in Arizona. Tombaugh was op zoek naar een onbekende Planeet X in een baan buiten Neptunus, die was voorspeld door Percival Lowell.
de naam
De naam Pluto is niet geheel
willekeurig gekozen: hij begint met de initialen van voornoemde Percival Lowell, de astronoom die lange tijd heeft gezocht naar een negende planeet, maar dit hemellichaam nooit heeft kunnen ontdekken. Een ligatuur van de letters P en L werd gekozen als het symbool van Pluto.
Full transcript