Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Evolució del Rock and Roll

No description
by

Sandra Bernal

on 1 March 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Evolució del Rock and Roll

Evolució del Rock and Roll
Índex
Orígens
La música rock és un estil musical que evolucionà a partir del blues. Sorgeix durant els anys 50 als Estats Units a partir de la barreja de diferents estils musicals; blues, espirituals negres, R&B i balades country.
La figura més important del rock va ser Elvis Presley, que va combinar la música negra i les balades.
Blues
El Blues és un gènere musical vocal i instrumental on les notes són repetitives amb estructura de dotze compassos. Es va originar gràcies als afroamericans, i després va anar cap a EEUU.
William C Handy
Va ser un dels grans del Blues, era conegut com El Pare del Blues. Va ser un compositor influent als EEUU gràcies al seu Blues.
Rhythm and Blues (R&B)
El Rhythm and Blues originat del Jazz, Gospel i Blues, va aparèixer a la dècada de 1940 als EEUU i s’utilitzaria per designar els gèneres que es desenvolupen a partir del Blues electrònic, Gospel i Soul.
Els instruments no són els que caracteritzen a aquest gènere com tal, sinó l’estil i el ritme, però es solia utilitzar piano, guitarra, baix i saxofon.
Les peces musicals eren repetitives, energètiques, suaus, tracta de cridar l’atenció...
Big Joe Turner
Va començar als 30 amb la influència del Jazz, acabant en el Boogie-woogie. Als 50 va ser quan utilitzava melodies de Rock and Roll, amb el seu tema “Shake, Rattle and Roll” on hi podem observar que la tornada és enganxosa i energètica en veu. Hi predominen tant el piano, el saxofon, el contrabaix...
Jazz
És un estil musical nascut a Nova Orleans a principis de la dècada del 1900, on es barreja una rítmica pròpia dels afroamericans dels Estats Units amb una instrumentació i una tímbrica comú de les bandes de carrer (trompeta, corneta, clarinet, trombó, tuba, baix, bombo i platerets). Van substituir la tuba pel contrabaix, el bombo i platerets per la bateria i van afegir el piano.
Country
Neix als anys 20 en el segle XX, és un estil musical sorgit als Estats Units i a Canadà. El terme “Country alternatiu” és utilitzat per a descriure diversos subgèneres de música country que intenten diferenciar-se del corrent majoritari o pop de la mateixa. Als anys 70 i 80 van sorgir diversos subgèneres del country, com per exemple: L’Outlaw country i el Country pop (entre altres).
Rock and Roll
El rock and roll era especial perquè unificava les nombroses i diferents tendències de la música popular el blues, el swing, el country i el gospel.
També va ser un detonant per un seguit de canvis socials.
Es converteix en un poderós medi d’integració i, per això, es condemnat per part dels sectors adults blancs de la societat, que temen la igualtat de drets, però també, curiosament, pels sectors d’adults negres, que no accepten la perversió i desnaturalització del tradicional blues urbà.
Elvis Presley
Elvis Aaron Presley va ser un cantant i actor nord-americà nascut al 1935 a Memphis, Tennessee. Va ser un dels artistes més importants de la seva època per ser un dels iniciadors del canvi que va suposar el rock and roll als Estats Units als anys 50 i 60. La seva reputació el denomina com el “Rei del Rock ‘n Roll” sent així un model d’inspiració per moltíssims músics i artistes fins i tot ara. La seva cançó més mítica és Jailhouse Rock.
La seva carrera tenia un ritme molt accelerat, en molt poc temps va passar de ser un jove nord-americà qualsevol, a ser el símbol del rock and roll i de la joventut dels anys 60.
La seva actitud rebel i desenfrenada no agradava a un sector de la societat però a causa de la seva creixent popularitat i els beneficis que generava a la indústria, era impossible eliminar-lo de la llista d’èxits. En canvi, si era possible treure el seu missatge de contingut perjudicial per a la joventut. Per això van enviar a Elvis al servei militar.
Va protagonitzar el primer concert d’àmbit mundial via satèl·lit al 1973, vist aproximadament per 1.500 milions de persones.
Després del seu divorci al 1973, la seva salut va empitjorar molt. L’abús del consum de Demerol va fer que ingressés a l’hospital en un estat semi comatós.
Finalment va morir al 1977 a l’edat de 42 anys.
50
60
70
80
90
2000
•Doo Wop: El doo wop és un estil vocal de música nascut de la unió dels gèneres rhythm and blues y gospel. Es va manifestar en comunitats afroamericanes dels Estats Units durant els anys 40 y va ser molt popular als anys 50 i 60.

•Hillbilly: El hillbilly era pròpiament un gentilici dirigit a la població dels Estats Units que vivia en zones aïllades,muntanyoses o rurals. D’aquest gentilici prové el nom que se li dona al tipus de música tradicional d’aquests llocs.(prové del country i bluegrass)

•Jazz fusión: El jazz fusión fa referència a la unió del jazz amb un o més estils de música.

•Sonido tulsa: És una barreja de Rockabilly, Country, Rock‘n Roll i Blues de finals dels anys 50 i principis dels 60.

•Música surf: La música surf és el rock’n roll girat entorn a la cultura surf,les seves lletres es basen en la platja,el sol,carreres de cotxes,etc.

•Rockabilly: És la unió del termes rock i hillbilly,el hillbilly va influir molt en aquest estil de música.

Va ser una icona dels anys 60, es coneguda com la Reina del rock & roll. L’àlbum de Tina Turner, 'Private Dancer' (1984), va ser un èxit mundial.
Cançó representativa:
Simply The Best
Tina Turner
•Folk rock: El folk rock combina la música folk, el rock i el blues. També fa referència a la fusió, que va sorgir als Estats Units i al Regne Unit, del rock i la música folklòrica local.

•Soul: El soul combina gospel y rhythnm and blues. Els ritmes accentuats per palmes i moviments corporals espontanis són un element important del soul.

•Música psicodèlica: La música psicodèlica avarca una gama d’estils de la música popular que estan inspirats per la cultura psicodèlica i que intenta realçar les experiències amb les drogues psicodèliques. Va sorgir als anys 60 entre les bandes del folk rock y blues rock dels Estats Units y Regne Unit.

•Invasió britànica: Va ser el moviment predominant als Estats Units a mitjans dels anys 60, quan grups de rock and roll procedents del Regne Unit van aconseguir altes cotes de popularitat, com per exemple The Beatles. Els grups estaven influenciats pel rock and roll, el blues i el rhythm and blues nord-americans.

The Doors va ser una banda de rock formada a Los Àngeles, California al 1965 i dissolta al 1973. La banda va ser liderada per Jim Morrison.
Cançó representativa: Roadhouse Blues

The Doors
The Jackson 5 va ser un quintet musical nord-americà dels anys 60. Va obtenir nombrosos èxits com per exemple amb el disc ABC.
Cançons representatives: ABC i I Want you Back
The Jackson 5
Iggy Pop
James Newell Osterberg, Jr. Conegut com Iggy Pop és una actor, músic y compositor de Hard rock, Jazz, Blues y Pop. També és vocalista de la banda The Stooges.
Cançó representativa: The Passenger
The Kinks va ser una banda anglesa formada a Londres al 1964. Juntament amb The Rolling Stones y The Beatles ha sigut considerada una de les bandes més importants del pop rock britànic.
Cançó representativa: All day and All of the Night
The Kinks
The Who és una banda de rock formada al 1962 a Londres. Aquest grup va ser part de la Invasió Britànica, la qual va fer arribar a l’èxit a molts grups.
Cançó representativa: Baba O’Riley
The Who
Pink Floyd va ser un grup de rock progressiu,considerada una de les bandes britàniques més influents de la història.
Cançó representativa: Another Brick in The Wall

Pink Floyd
The Beatles
The Beatles va ser un grup d’origen britànic iniciat a Liverpool format per John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney i George Harrison,que van ser els components definitius del grup després de que hi haguessin diverses variacions. El seu estil en general era el pop i el rock, encara que van tenir diferents etapes.
• Quan els Beatles comencen la seva carrera, tenen un estil entorn al rock i al poprock, un estil molt enèrgic que els defineix com a grup.

• Els Beatles viatgen a USA i coneixen a Elvis i a Bob Dylan, en aquest viatge passen de tenir un estil pop molt senzill a començar amb un nou so més ambiciós i passen d’un so romàntic i molt pop a un so més estable i amb un domini del folk.

• El seu viatge a Califòrnia els Beatles van contactar amb la cultura hippy i amb la música india. Aquí comença el seu estil psicodèlic amb el que componen dos dels seus millors discos “Revolver” y “Sgt. Pepper's”.

• Acaben amb la seva etapa psicodèlica i decideixen buscar un so més bàsic. Es proposen ser només una banda de rock and roll.

• The Beatles finalment se separa al 1970 i publiquen el seu últim disc “Let it be”. Els seus components decideixen començar carreres en solitari. Al 1980 John Lennon mor i l’esperança que tenien alguns dels seus seguidors, de que el grup tornés a ajuntar-se s’acabaria per sempre.
Es crea la Primera Ola del Punk, caracteritzada per la creació de lletres simples i que moltes parlaven d’un contingut polític. Els guitarristes eren molt limitats, i cada banda tenia una sola guitarra. El baix no s’utilitzava molt, es limitava a acompanyar la bateria o la guitarra.

•Glam rock: és un gènere musical de rock and roll i música pop, es caracteritzat per el seu estil de roba i maquillatge fora de l’habitual. Instruments usuals: Guitarra elèctrica, baix, bateria, saxòfon i sintetitzador.

•Rock progressiu: és un subgènere del rock, es basa en el caràcter innovador d'aquell temps, entès com "un pas de la música en general" a les obres musicals havia de transcendir l'estructura en estrofa i tornada, i mostrar un "progrés, ben calculat i conduït, des de l'inici fins al final". Instruments usuals: Guitarres, baixos, teclats, bateria i era més opcional que utilitzaren el saxofón, els timbals, la flauta i el violí.

És un grup de hard rock fundada el 1973 a Nova York. Es reconeguda per l'ús de maquillatge al més pur estil de terror o típica història de còmic i la seva posada en escena extravagant. Els seus concerts eren un espectacle destacat, se'ls veia escopint sang, les guitarres fumejaven, i a això s'afegien diverses pirotècnies.
És un grup també de hard rock que va ser un dels més importants en el gènere Glam Rock als anys 70. Més tard el seu líder, continuaria com solista prenent el nom de la banda, Alice Cooper, i movent-se fins als nostres dies entre gèneres tan dispars com el heavy metal.
Alice Cooper
És un grup australià de hard rock que va sorgir l'any 1973, creat pels germans escocesos Malcolm i Angus Young. El nom del grup va ser una idea de la germana de Malcolm i Angus que va veure'l escrit en un aspirador. El seu primer cantant va ser Bon Scott que va morir d’una intoxicació etílica greu i el seu successor seria Brian Johnson.
És un grup de heavy metal i hard rock britànic (considerat com una referència fonamental en els dos estils). En els anys 80 van tenir un gran èxit amb molts singles en els UK Top 40 chart.
Motörhead
EEUU i Anglaterra
Es produeix una nova onada del Heavy Metal (tot que els seus inicis van ser anys enrere). Totes les bandes tenen un so particular. Unes van seguir el camí de la velocitat donant les primeres notes de les que pertanyien al Speed metall. Altres en canvi, van decidir seguir l’estil de les bandes clàssiques però amb toc de modernitat.
Per altra banda, als Estats Units es por apreciar la creació d’e nous subgèneres: el Thrash metal i el Grunge (inspirat en el punk, heavy metal i rock alternatiu.)
També es va crear un nou gènere musical anomenat Rap metal.
Uns dels artistes més destacats d’aquesta década als EEUU són: Michael Jackson, Maddona i Prince.

•Heavy Metal: Es va crear als anys 60, però als anys 80 arriba d'una manera més específica als Estats Units i a Gran Bretanya. Instruments usuals: bateria, a preferiblement doble bombo, baix, una guitarra rítmica, una guitarra solista i un cantant (el qual de vegades tocava algun dels anteriors instruments) i també s'inclou el teclat.

•Rock alternatiu: Va néixer a la dècada dels 60 i va assolir la major popularitat a finals de la dècada dels 80 també als Estats Units i Gran Bretanya. Instruments usuals: Guitarra, baix i bateria.

•Thrash metal: És un subgènere del heavy metal que es caracteritza més en general pel seu ritme ràpid i agressiu. Les cançons tracten sovint de qüestions socials i sovint usant un llenguatge directe i de denúncia, un enfocament que se superposa parcialment amb el gènere hardcore. Instruments usuals: Guitarra rítmica, guitarra solista, baix, bateria i veu.

Bon Jovi
És un grup de rock americà, format a Nova Jersey el 1983. Bon Jovi va pujar a la fama gràcies al seu reeixit àlbum Slippery When Wet, aquest disc va arribar a ser el més venut de l'any 1987 als Estats Units.
Quan en la música predominava el punk rock, ells tenien un so diferent, que recordava al rock and roll d’abans. El seu cantant i guitarrista Mark Knopfler continua al món de la música en solitari i ja ha tret al mercat 5 discs.
Dire Straits
És un grup que va ser creat el 1981 a Los Angeles pel danès Lars Ulrich i James Hetfield. Els seus estils principals són heavy metal, thrash metal i speed metal. Després de participar en el desenvolupament del thrash metal durant la dècada del 1980, el grup va ampliar la seva audiència a principis de la del 1990.
És un grup de hard rock que va néixer l'any 1985 a Los Angeles. Ha sigut una de les bandes més famoses a escala mundial.
En l’època dels 90, tot va anar ressorgint; les llegendes del Rock van anar recuperant tot el que van deixar gràcies a la nova composició i els nous sons que aconseguia el 1990. Els exemples van ser Neil Young, The Rolling Stones, Bob Dylan... fent que tornessin amb més energia i ritme. L’arribada del Grunge, van començar a sortir varies corrents de Rock Alternatiu, o sigui, van començar a sortir a la llum varis subgèneres d’aquest. Es va popularitzar la sèrie MTV Unplugged, on els artistes es representaven a si mateixos actuant en persona.
•Big Beat: El Big Beat és un gènere que generalment deriva del Breakbeat.

va ser una banda de música electrònica del Regne Unit. Van ser uns dels principals grups del Big Beat. Són caracteritzats per la seva música energètica i agressiva amb influències Punk.

•Britpop: Subgènere del Rock Alternatiu. Caracteritzat per la simplificació de les cançons i la delicadesa del so.

va ser un dels grups més importants del Britpop i també un dels millors de la història del Rock. La seva competència sempre ha sigut Blur, on hi arribaven a haver-hi discussions entre els fans i demés.

•Coldwave: Música industrial. Té un so Punk i aspre. La seva popularitat va ser gràcies a Nine Inch Nails.


és un grup d’EEUU nascut a finals dels 80. Està compost només per Trent Reznor, el cantant, però contractava a artistes per la gravació de cançons i concerts.

•Drum and Bass: Música electrònica sorgida a Anglaterra. Es caracteritza per breaks (Segment repetit) accelerats i combinacions del baix.

Pendulum: és un grup australià de Drum and Bass on a vegades ho fusiona amb el Rock.
70
80
2000
90
50/60
El so psicodélic evoluciona a Espanya com Underground, es representava amb la cultura hippie. Es Andalusia on el rock simfònic espanyol es registra amb una màxima esplendor i s’ha dut a dir Rock Andaluz. Al mateix temps en Madrid i altres ciutats apareixen grups que han sigut influenciades per el rock simfònic però es decanten als sons més durs del Hard Rock i el Heavy Metal.
El rock espanyol va ser influenciat pel new wave i el punk, sorgint un moviment conegut com "la Moguda madrilenya"; aquest moviment, en el qual es va aglutinar a grups no tan sols madrilenys, es correspon amb un període de gran creativitat en la cultura popular espanyola, a tots els nivells; mentre els grups emergien sense parar, i es prestava atenció a l'escena underground, el fenomen creatiu s'estenia també al cinema, el còmic, la fotografia.


La "Moguda", va ser molt promocionada per l'administració local madrilenya; és molt recordada la seva polèmica frase al respecte a l'obertura d'un concert; "Rockers: el que no estigui col·locat, que es col·loqui ... i al lloro!"
El rock a Espanya va començar a iniciar-se a finals dels anys 50, després de que diversos grups i solistes internacionals arribessin a les llistes d’èxits,musics espanyols inspirats per aquesta nova tendència van començar una nova era musical a Espanya. Amb cançons que ens recordaven als estils d’alguns grups nord-americans.

Un dels primers autors del Rock Espanyol va ser Miquel Ríos conegut per interpretar l'Himne de l'Alegria.

Espanya
És un grup de hard rock espanyol, es reconegut com una de les figures emblemàtiques del rock Andaluz i del hard rock melòdic del seu país.
És un guitarrista, cantant i compositor de rock espanyol. Va formar part dels grups Ñu i Leño, i és considerat un dels més importants representants del rock espanyol.
Rosendo
És un grup de "rock transgressiu"(estil definit per ells mateixos) encara que es pot catalogar com a rock urbà. Les seves cançons tracten principalment tres temes: sexe, droga i amor.
Grup de rock espanyol que es van separar a meitats del 2007 (Simón, l'últim Troglodita original, va deixar la banda i es va quedar amb el nom de Trogloditas).

Elvis Presley, Andrés López Martínez
Rock Pop càtedra
The Beatles, Andrés López Martínez
Rock Pop càtedra
Paytress, Mark. La historia del Rock.
Webgrafia:

http://www.elepe.com
http://es.wikipedia.org
http://www.xtec.cat/cda-paucasals/activitats/musica/historirock.htm
https://sites.google.com/site/historiadelamusicapoprock/rock-espanyol-actual
http://www.juntadeandalucia.es/averroes/ieslaribera/musica/rock/
http://www.buscabiografias.com
http://cultura.elpais.com/cultura
http://www.biografiasyvidas.com
http://www.guitarramania.com
http://www.maquinas-musica.com
http://www.azheavymetal.com
http://www.angelfire.com
http://es.metapedia.org
http://www.bellomagazine.com
http://listas.20minutos.es
http://grups.blanquerna.url.edu
http://revista.copernic.cat
http://www.divulgacion.unal.edu.co
http://pirata.biz

Bibliografia:
http://www.divulgacion.unal.edu.co
Enquestes
Quins gèneres de música escoltes...?
Quines preguntes han
sigut les més acertades?
70
80
90
2000
A principis dels anys 70 la denominació Rock Català va començar a popularitzar gràcies a l'antiga sala Zeleste de Barcelona, actual sala Razzmatazz, seu d'un anterior moviment anomenat rock laietà. Aquest nou corrent va començar gràcies a artistes com Jaume Sisa, Pau Riba o Companyia Elèctrica Dharma.
Durant els anys 80 i principis dels 90 es creen molts grups de música amb un estil semblant als primers del moviment. Alguns d'aquests grups estaven subvencionats per la Generalitat de Catalunya per potenciar la cultura catalana i hi va haver algunes crítiques al respecte ja que es deia que els grups i les seves lletres estaven influenciats políticament i perdien l'esperit reivindicatiu pel qual es va crear el moviment. En aquesta tapa néixer grups com Sopa de Cabra, Lax'n'Busto, Els Pets, Sau, Whiskyn 's o Gossos.
Catalunya
Orquestra
Conlusions
Belén Jaraba Navas

Rhebeca Marcari Justino

Sandra Bernal Ruiz

És un cantautor català i durant algunes etapes de la seva vida també s'ha anomenat Ricardo Solfa.
Jaume Sisa
Pau Riba
Artista i escriptor polifacètic reconegut principalment per la seva carrera musicalcom a cantant és descendent d'una família burgesa.
És un grup de rock en català que es forma l'any 1986 al Vendrell. El cantant és Salva Racero des del 2006.
Va ser un dels grups més importants del rock català. El grup es va formar el 1986 i va durar fins al 1999, en morir Carles Sabater a causa d'una aturada càrdio-respiratòria, en acabar un concert a Vilafranca del Penedès.
Quins grups coneix més la gent de cada any?
50 & 60:
70 & 80:
90 & 00:
•Grunge: Subgènere del Rock Alternatiu. És un gènere influenciat pel Punk i molts dels seus derivats. Es caracteritzava per les guitarres i canvis de volum. Principalment, els artistes que representaven aquest gènere de música eren de Washington, i per això, el Grunge es coneixia com a so de Seattle.

Alice In Chains: és una banda de Washington, EEUU de Grunge. Es va catalogar com un dels grups més importants del Grunge juntament amb Nirvana i Pearl Jam.

•Geek Rock: Subgènere del Rock Alternatiu. És un gènere que caracteritza més a la personalitat i la manera de vestir dels artistes, en comptes de la música.

REM: va ser una banda dels EEUU. El seu àlbum Out Of Time és un clàssic del gènere. També va influir en molts grups del Rock Alternatiu.

•House: Música electrònica sorgida a Chicago, EEUU als 80, però coneguda més als 90. El House està influenciat del Soul i Funk.


és un duet francès, però conegut arreu del món per la seva música House amb influències de Hard Rock o Funk. El seu primer àlbum ja els va enviar a la fama amb els singles ‘Around The World’ i ‘Alive’.

•Indie Rock: Gènere originat al Regne Unit i EEUU.


és un grup principalment d’Indie Rock de Nova York de 1998. Van obtenir fama gràcies al seu àlbum Is This It.

·Math Rock: Va sorgir a EE.UU i Japó. Està caracteritzat per tenir ritmes simples, té molts espais i temps durant la cançó. El nom es basa en que els artistes utilitzaven les matemàtiques per trobar creativitat i fer les cançons, i sempre intenten buscar nous sons.
·Metal Industrial: És una barreja de Heavy Metal i música Industrial on s’utilitza riffs* de guitarra.
*riff: frase repetitiva amb acompanyament.

és un grup alemany. Encara que el seu estil sigui Metal Industrial, han arribat a barrejar-lo amb tocs de música electrònica. Han arribat a ser caracteritzats per les seves cançons: nazis, sexistes...

·Metalcore: Incorpora elements de Hardcore Punk i Heavy Metal.

Killswitch Engage: és un grup d’EEUU considerat com uns dels millors exponents del Metalcore.

·Pop/Rock Punk: Té melodies simples i duració curta, es caracteritza pels sons de guitarres sorollosos i compassos i tempos ràpids.
Simple Plan: és un grup canadenc de Punk Pop influenciat per Green Day i Blink-182. Han triomfat gràcies a les seves cançons on reflecteixen els problemes dels joves.

The Offspring: és un grup d’EEUU Punk Rock. Va ser als 90 una banda amb molt èxit. Un dels seus principals àlbums va ser Americana, encara que molta gent el va catalogar com a comercial.

·Rock Alternatiu: És un conjunt de gèneres de Rock que van néixer en la dècada dels 60 i van assolir les majors cotes de popularitat a finals de la dècada dels 80.

Nickelback: és un grup canadenc de Rock Alternatiu formada a mitjans dels 90. Té influències de Soundgarden, Pearl Jam i Alice In Chains. Té el segon lloc de ventes als EEUU, després de The Beatles.

·Stoner Rock: Té influència del Rock Psicodèlic i neix a final dels 60 i principis dels 70. Utilitza tempos lents i presenta guitarres afinades greus, un baix pesat, veus melòdiques i producció retro.

Queens Of The Stone Age: és un grup de Califòrnia format el 1997. El seu estil és Stoner Rock, encara que ells mateixos rebutgen aquesta etiqueta. Han estat influenciats per Led Zeppelin o AC/DC entre altres.

·Trip Rock: És una fusió de Trip hop i Rock alternatiu o Rock Psicodèlic. Té contrasts entre veus i cors i guitarres elèctriques distorsionades.

Gorillaz: és un grup britànic. Els seus vídeos quasi sempre porten dibuixos animats, on hi estan ells mateixos reflectits. Sempre li han donat un toc urbà a les seves cançons.

Continuant amb els 90, encara anaven ressorgint nous sons de guitarra recuperant així el pospunk. Poc després comencen a sortir grups com The Hives, The Vines... creant una onada de nous grups: The Rapture, The Killers... Joy Division va començar a tenir fama fent que els anomenessin els nous The Doors del seu temps.

Internet va ser un nou portal per a la nova indústria de la música i per obrir un mercat a nous artistes i una alternativa per la música, però això ha destruït la venta de discs de música i demés. Un major exponent va ser Napster, on la seva distribució era il•legal, però desprès d’un temps de tancar, va tornar a obrir però en aquest moment, sent de préstec. Més tard, es va obrir, per part d’Apple, iTunes, on permetia a la gent descarregar-se música però obtenint benefici per a l’empresa de música de cada grup.
Actualment, el Rock encara sobreviu i té molta fusió amb el Hip Hop i la música electrònica. Però el Rock no té un paper principal en la cultura, ja que les empreses cerquen gent per crear èxit i fer mercat adolescent.

·Dance Punk/Rock: va néixer als 70, però al 2000, gràcies al ressorgiment del post-punk, va tornar. Es caracteritza per fusionar Rock amb Disco, Dance i música electrònica.

Panic! At The Disco: és un grup nascut a Las Vegas el 2004 de Punk i Rock. Estan influenciats per The Beatles, The Zombies i The Beach Boys.
·Garage Rock: Nascut a EEUU i canada cap als 70, torna a aparèixer al 2000 gràcies a nous grups. La gent el caracteritza com un gènere semblant al Rock n Roll, però més senzill.

The Hives: és un grup de Suècia de Garage Rock nascut el 1995, però fins al 2000 no van ser coneguts, tot va ser gràcies l’àlbum Veni Vidi Vicious. Són coneguts pels seus concerts i perquè sempre van de blanc i negre.

·Indie Rock: Gènere originat al Regne Unit i EEUU.


és un grup d’Indie Rock format al Regne Unit. Va ser un dels grups que es va aprofitar les noves tecnologies per fer-se conèixer. Estan influenciats per The Clash, Oasis, The Smiths...

·Nu Metal: És un gènere que combina Heavy Metal amb el Grunge, Funk, Rap i Metal Industrial. Normalment, les cançons utilitzen riffs rítmics i guitarres elèctriques afinades amb tocs baixos.


és un grup de Nu Metal de Califòrnia. Són coneguts per les seves cançons que parlen contra el maltractament infantil, la violència, la guerra, la pornografia... El seu estil de música varia del Nu Metal cap al Metal Alternatiu.

·NWOAHM (Nova ona de Heavy Metal d’EEUU): És un moviment del Heavy Metal sorgit a partir de finals dels 90, però encara no ha sigut pròpiament dit.

Disturbed: és un grup de Chicago, EEUU. Van començar amb el Nu Metal, però al poc temps, van mostrar les seves influències de Heavy Metal gràcies als riffs i solos de guitarres.

·Pop Punk: Té melodies simples i duració curta, es caracteritza pels sons de guitarres sorollosos i compassos i tempos ràpids.


és un grup d’EEUU formada el 2001 fins al 2013. No només ha sigut una banda de Pop Punk, sinó que també Post-hardcore i Emo.

·Post-Grunge: És un subgènere del Grunge i Rock Alternatiu. Es caracteritza pels riffs simples.
Three Days Grace: és un grup originat a Canadà.
·Rap Metal: És un gènere nascut a EUU. Fusiona principalment Hip Hop i Heavy Metal, i es veu reflectit per el Hard Rock, subgèneres del Rap i Metal Alternatiu.


és un grup d’EEUU. Al principi, van crear Xero un disc sense molt èxit i el seu cantant, Mark Wakefield, va abandonar. En busca d’un altre cantant, es va incorporar Chester Bennington debutant amb Hybrid Theory que incorpora molts singles.


·Rock Alternatiu: És un conjunt de gèneres de rock que van néixer en la dècada de 1960 i van assolir les majors cotes de popularitat a finals de la dècada de 1980.

és un grup d’Anglaterra de Rock Alternatiu. El grup és conegut per els seus espectacles en directe i per fusionar molts subgèneres del Rock amb l’electrònica.

A Espanya es van anant deslligant de la movida madrilenya i adopten influències del Pop Rock, Punk Rock, Heavy Metal i Rock Alternatiu. Va aparèixer una generació de Rock Urbà gràcies a Rosendo on s’inclou a Platero y Tú, Extremoduro i Barricada, fent que aquests influencien a Marea.
És un grup espanyol principalment de Folk Metal originada el 1988, però aconseguint fama més endavant, cap a principis dels 90. Al principi eren anomenats Transilvania en honor a Iron Maiden. Ha arribat a tenir 2 cantants diferents, començant per José Andrëa i després cap al 2013, Zeta.
És un grup de Valladolid de música Rock amb influències Celtes. És molt conegut i ha arribat a vendre més de 2.000.000 copies.
Van ocórrer molts esdeveniments, com per exemple, que el Rock Transgressiu va arribar a un bon punt i per aquest motiu van aparèixer Marea, Despistaos, Sínkope... Es van separar Platero y Tú deixant un gran punt a la història del Rock espanyol.
És un grup espanyol de Cantàbria. Per varies conseqüències al 2009, la meitat del grup es va dissoldre per formar-ne un altre i els demés van continuar el projecte amb nous membres.
És un grup espanyol de Cantàbria. Per varies conseqüències al 2009, la meitat del grup es va dissoldre per formar-ne un altre i els demés van continuar el projecte amb nous membres.
El Rock Català va tenir més èxit en aquesta generació, a demés, la mort de Franco va afavorir a l’idioma. La majoria de grups representants venien de fora de Barcelona. Sopa de Cabra va saltar amb gran fama, quasi conjuntament amb Els Pets, Sau, Sangtraït i Lax’n’Busto. Hi va haver una segona generació que incloïa Gossos, Whiskyn's i Glaucs.
Va ser un grup de Hard Rock i Heavy Metal. Va néixer el 1982, però obté fama cap a finals dels 80 i principis dels 90.
És un grup de Rock Català i Pop Rock originat a Constantí el 1985. Està compost de veu, guitarres, bateria, baix i teclats.
A Catalunya, grups com Sau, Sopa de Cabra i Sangrtaït es van dissoldre, però Els Pets continuen sobrevivint.

13/14 anys
14/15 anys
Quins gèneres de música escoltes...?
De quins estils principalment va sorgir el Rock and Roll?

Qui va ser Elvis Presley?

Què va ser la movida madrilenya?
Què és el Rock català?
Quins grups coneixes de...?
50/60
70/80
90/2000
L'orquestra des de els anys 50 fins ara presenta aquests intruments musicals:
Guitarra
Acústica:

Elèctrica:

De Jazz:
Baix o Contrabaix:
Baix
Contrabaix elèctric
Bateria:
Piano o Teclat:
Caixa de ritmes i sampler:
Veu:
Altres:
Trompeta
Trombó
Saxofon
Harmònica
15/16 anys
Quins gèneres de música escoltes...?
De quins estils principalment va sorgir el Rock and Roll?
Qui va ser Elvis Presley?
Què va ser la "
movida madrilenya"?
Què és el Rock català?
Quins grups coneix més la gent de cada any?
50/60
70/80
90/2000
El nostre objectiu fent aquest treball era poder veure i explicar com ha sigut l’evolució del Rock n Roll desde les seves arrels més profundes fins ara. Els nostres objectius s’han complert, encara que hi havia molta informació però hem fet una bona recerca.
La nostra primera intenció va ser fer una recerca del Rock a Catalunya, però a causa de que no hi havia molta informació vam decidir ampliar el tema.


1.Origen
1.1. Blues
1.2. Rhythm and blues
1.3.Jazz
1.4.Country
2.Rock n Roll
3.Elvis Presley
4.EEUU i Anglaterra
4.1.50&60: Evolució rock en aquesta època
4.1.1.Grups
4.2.70&80: Evolució rock en aquesta època
4.2.1.Grups
4.3. 90&00: Evolució rock en aquesta època
4.3.1.Grups
5.Espanya
5.1.50&60: Evolució rock en aquesta època
5.1.1.Grups
5.2.70&80: Evolució rock en aquesta època
5.2.1.Grups
5.3. 90&00: Evolució rock en aquesta època
5.3.1.Grups
6.Catalunya
6.1.50&60: Evolució rock en aquesta època
6.1.1.Grups
6.2.70&80: Evolució rock en aquesta època
6.2.1.Grups
6.3. 90&00: Evolució rock en aquesta època
6.3.1.Grups
7.Orquestra
8.Enquestes
9.Conclusions
10.Bibliografia
Full transcript