Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

PowerPoint

No description
by

rrezarta cokli

on 29 May 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of PowerPoint

PowerPoint
Perdorimi i PowerPoint
PowerPoint eshte program aplikativ i cili perdoret per krijimin e prezantimeve te ndryshme, qofshin ato afariste, shkollore apo te qfarëdoshme
Krijimi i prezantimeve me PowerPoint eshte thjeshtësuar mjaft, spese, ai ofron zgjedhje te gatshme , ashtu qe edhe nese nuk jemi profesionit ,permes tyre mund te krijojmë prezantime profesionale.
Gjatë krijimit te prezantimeve në PowerPoint,përveq teksteve mund te shfrytezohen edhe vizatime, fotografi, dhe incizime multimediale. Prandaj, PowerPoint eshte program audio-vizual , perkatesisht multimedial.
Hapja e PowerPointit
Per te hapur PowerPointin, mund të shfrytezohen menyrat e permendura më parë gjatë hapjes se Excelit. Zakonisht, per kete qellim klikohet dy herë ikona përkatëse e vendosur ne desktop, e cila ka pamjen e dhene :
Menjëhere pas akivizimit , ne ekran shihet
Dritarja e PowerPointit,
ashtu siq eshte dhene ne fig.
Më pas aty verehen tre shirita qe janë: Shiriti i titullit(emrit), Shiriti i menysë kryesore, dhe Shiriti me vegla, qe mund ti lëme aktiv ose pasiv ne bazë te nevojes.
-Ne Shiritin e titullit ne fillim gjendet e shkruar Presentation 1,2 e me radh. Ne anen e majt gjendet Paneli per Hyrje te shpejt ndersa ne anen e djathtë pullat aktive ( per minimizim, maksimizim dhe per dalje nga libri punues.)
-Në shritin e menysë kryesore gjenden te vendosura menytë: Home, Insert, Design,Animations,Slide Show, Review dhe View.
Dhe ne shiritin e veglave gjenden pullat per ngjyra te shkronjave , radhitjen e tyre neper faqen punuese etj.
Më pas do merremi me krijimin e prezantimit "Stinet"
Hapi i parë te cilin e bëjmë në dizajnimin e nje prezantimi te zakonshem eshte zgjidhja e njerit nga nenopciones duke kklikuar LAYOUT me pas te ofrohen zgjidhjet :
Nese, p.sh zgjedhim nenopcionin Title and Slide.Atehere si rezultat i ketij zgjedhje atehere ekrani do ketë këtë pamje :
Siq shihet edhe nga pamja e ekranit , ne panelin e puneve paraqiten opcione te ndryshme te pamjes se slajdeve. Per zgjedhjen e njerit prej tyre permes klikimit, duhet te kemi parasysh permbajtjen e tij dhe formen me te pershtatshme te paraqitjes
Nese kemi parasysh shembullin e prezantimit "Stinet" dhe permbajtjen e tij, per slajdin e parë mund te shfrytezojm opcionin e ofruara nga kompjuteri :
Pas klikimit ne pozitat e ofruara atehere sllajdi do merr ketë form:
Me qellim qe prezantimin ta ruajme ne disk , mund te zgjedhim nenopcionin Save as.... i cili gjendet ne anen e majt te shiritit te titullit:
Për kalimin ne disajnmin e dytë , duhet te kthehet pulla New Slide i cili gjendet i vendosur tek shiriti i veglave, dhe si rezultat ne ekran paraqitet slajdi i ri i zbrazet , i cili pas plotesimeve me te dhena per stinën e pranveres , do te duket si ne fig.
Dizajnimi i prezantimit mund te vazhdoj edhe per stinet e tjera , duke shtuar edhe slajde te reja ne te njejten procedur.
Pamja e teksteve te slajdeve
Nese duam qe ne vend te sllajdeve , ne anen e majtë të ekranit te shihet tekstet e perfshira brenda tyre duhet te klikohet pulla OUTLINE e cila gjendet ne anen e majt te fletes punuese siq shihet :
Ekzekutimi i prezantimitmit
Pasi te perfundohet procesi i dizajnimit te slajdeve , prezantimi i kompletuar mund te shikohet duke e ekzekutuar atë.
Fillimisht, per shikim te prezantimit le ta zgjedhim nenopcionin Slide Show.
Pas kesaj ne ekran do te paraqitet pamja e slajdit te parë , perkatesisht teksti i shkruar brenda tij .

Per te vazhduar me tutje me paraqitjen e permbajtjes se slajdeve te tjerë, duhet të të shtypet tasti i majtë i miut , ose të shtypet tasti Enter .
Përfundimi i punes në PowerPoint
Puna në PowerPoint mund te perfundoj , nese zgjedhet nenopcioni Exit :
Nsese para zgjidhjes se nenopcionit ne fajll ke bërë ndryshime ne slajdet e prezantimit, ne ekran do te hapet dritarja qe shihet ne fig., permes se ciles behet pytja nese duam ta ruajm ose jo.

Hapja e një prezantimi ekzistues
Per hapje te nje prezantimi , te cilin e kemi dizajnuar me pare, duhet te zgjedhet nënopcioni Open..., i cili gjendet ne menynë rënëse të opcionit File. Si rezultat, në ekran hapet dritarja në të cilën duhet zgjedhur folderi ku eshte ruajtur fajlli si dhe emri i fajllit nën te cilin ështe ruajtur prezantimi .
Gjatë procesit te dizajnim per ta pare sllajdin e caktuar ose pjesen e fundiit te prezantimit , ekzekutimi i prezantimit mund te fillojë prej nje slajdi te caktuar. Gjithashtu me interes mund te mbetet edhe paraqitja e njekohshme e me shum slajdeve ne ekran , por nenkuptohet me dimensione te zvogëluara.

Keto dy forma te paraqitjes se slajdeve jan shpjeguar ne vazhdim:
Paraqitja prej slajdit aktual
Ekzekutimi i prezantimit mund te filloi prej sllajdit aktual, perkatesisht prej slajdit ne te cilin jemi poziciomuar .Per kete qellim duhet klikuar tek pulla Slide show, e cila gjendet ne shiritin e menysë kryesore dhe poshtë faqes se punes.

Pas perfundimit te paraqitjes se sllajdeve aktuale mbetet slajdi prej te cilit filloi prezantimi.
Shikimi i me shumë slajdeve
Nese duam qe ne ekran ti shohim njekohesisht me shum slajde , ne grupin pullave ne fund te ekranit -djathtas duhet te klikohet pulla Slide Sorter e cila shihet posht ne anen e djathtë
Ne fund per tu kthyer perseri ne pamjen e zakonshme te sllajdeve ne ekran , duhet zgjedhur nenopcionin Normal.
Menyra te tjera te dizajnimit te prezantimit
Nese duam qe prezantimi te ketë pamje me profesionale atehere tek verzioni 2003 duhet shkojm tek opsioni new dhe nenopcionin From Design Template .Ndersa tek verzioni 2007 i kemi mostrat e gatshme tek Design ne Shiritin e Menys Kryesore
Por dizajnet mund te aplikohen te ndryshme per secilin Slajd p.sh.
Nese ndonje sllajd eshte i pa pershtshem per prezantimin tonë , atehere ne mund te fshijm ate nga radhitja e sllajdeve p.sh. si ne figur:
Dhe pasi ta kem rregulluar te terin mund ta paraqesim per prezantim ne piblik.
Faleminderit per vemendje....!
Ndonje pyetje...?!
Donjeta Shaqiri X-5
Shqipe Abazi X-5
Full transcript