Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Els contaminants en el peix

La cadena tròfica i la salut humana
by

Júlia Garcia Baucells

on 1 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Els contaminants en el peix

Resultats Conclusions Introducció ELS CONTAMINANTS EN EL PEIX Valoració general dels resultats Refutació de la primera hipòtesi: Mitjançant dades experimentals s'ha pogut comprovar que, de tots els contaminants estudiats en el treball, només el mercuri i el cadmi (en un grau menor que el mercuri) tenen tendència a la biomagnificació en la cadena tròfica.

Refutació de la segona hipòtesi: Tot i que, en relació amb el pes corporal, cap de les tres franges d'edat supera el valor màxim recomanable de cap dels contaminants estudiats, els resultats de l'enquesta demostren que no és difícil superar la concentració de mercuri recomanada setmanalment. Possibles solucions A curt termini Enquestes Xarxa tròfica 1 Xarxa tròfica 2 LA CADENA TRÒFICA I LA SALUT HUMANA El peix i el marisc aporten compostos molt saludables, des del punt de vista de la nutrició, com ara els àcids grassos. Però també aporten metalls pesants, dioxines i altres compostos químics que poden alterar negativament la salut.
InvÉs per aquest motiu que els objectius d'aquest treball són:estigar sobre els contaminants químics més comuns en el peix i el marisc, principalment, sobre els metalls pesants i l'arsènic.
Avaluar el risc que provoquen aquests contaminants per a la salut humana.
Fer un estudi mitjançant una enquesta amb la finalitat de conèixer si el consum de peix genera un risc per a la població tarragonina.
Dissenyar i estudiar dues xarxes tròfiques marines medierrànies per determinar com es produeix l'augment de la concentració de metalls pesants i arsènic en les espècies depredadores de la xarxa. Hipòtesis a les preguntes:
Com es produeix l'augment de la concentració de contaminants en les espècies depredadores? Una possible resposta podria ser que, com més depredadora és una espècie, en termes generals, més acontaminants acumula. Per exemple, si un peix es menja a un altre, els contaminants presents en el cos del peix petit passen a concentrar-se en el peix més gran.
A grans trets, i de forma general, existeix algun risc per a la població pel consum de peix que fem? Crec que si fem un consum adequat de peix, privant-nos de menjar emperador, marisc o tonyina cada dia de la setmana, entre d'altres peixos depredadors, dubto que existeixi algun risc per a la salut humana. Al contrari, penso que consumir una o dues racions de marisc o tonyina a la setmana és positiu per a la salut. El peix és un dels aliments que han d'estar presents en una dieta equilibrada. Tanmateix, hem de tenir en compte que si no en fem un bon consum la nostra salut pot ser amenaçada.
És molt important que la població sigui conscient dels riscos que comporta menjar peix.
Des de les escoles s'hauria d'ensenyar als nens els beneficis i els perjudicis que comporta menjar peix. Aquests valors haurien d'arribar a casa per poder establir un bon hàbit alimentari familiar.
Des dels comerços on es ven peix el consumidor hauria de poder informar-se de les subtàncies tòxiques que conté cada espècie i al ateix temps poder comprendre hauria d'estar alerta.
També s'hauria d'emprendre una campanya publicitària informativa sobre els aspectes beneficiosos i els principals riscos que comporta la ingesta de peix. A llarg termini S'ha de tenir en compte que, per tenir cura de la nostra salut, hem de tenir cura del mar.
L'origen dels contaminants presents en el peix és clarament androgènic.
És necessària la preservació del medi marí i la seva protecció per reduir les concentracions de metalls pesants als peixos.
Els potencials riscos del consum de peix, mol·luscs i crustacis s'eviten garantint l'adquisició en centres autoritzats de productes correctament etiquetats, sotmetent-los a una correcta preparació.
Els organismes internacionals haurien de crear tractats vinculants a la comunitat internacional que limitessin els nivells de metalls pesants de les aigües residuals que van al mar.
Full transcript