Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Medodistkirken

No description
by

Bendik Breiby

on 21 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Medodistkirken

Medodistkirken
Den metodistiske kirke
Den metodistiske kirke er en liten kirke som stammer fra den angelikanske kirke. Den metodistiske kirke skilte seg fra den angelikanske kirke rundt 1700-tallet. De delte seg igjen (den metodistiske og frelsesarmeen) rundt 1850.
United Methodist Church
United Methodist Church er det største metodistsammufunnet med ca. 14 mil medlemmer. Metodistkirkene i Skandinavia er medlem av United Methodist Church.
Læren
Teologien ligner ganske så mye på den Angelikanske. I miderligtid følges visse av tankene til de reformerte og også puritanismen. Man ønsker å oppnå et personelig forhold til kristus og troen. De flest Metodistene praktiserer barnedåp. Charles og John Wesley skrev til sammen over 6000 salmer de er også grunnleggerne av Metodistkirke samfunnet.
Metodismen i Norge
Metodismen kom til norge i 1850 og det var sjømannen Ole Peter Petersen fra Fredrikstad som brakte det hit til Norge. Grunnen til at han brakte dem til Norge var at han hadde vært med i et møte med noen metodister i Amerika og likte deres tankegang. Thomas Ball Barratt var den første presten i den første metodistkirken i Kristiania i årene 1898 -1902. Barratt gikk ut av kirken fordi han ikke lenger delte synet på åndsdåpen med tunger som tegn. I Norge har vi 13 000 medlemmer og vi har 50 metodistkirker
av Bendik og Sander
LITT OM METODISTENE
Metodistene er en protestantisk kirke rettning. Metodistene har 78 mil. tillhengere (Dette ble målt i 1999).
tihi bendik var her! :)
TAKK

FOR

OSS!
Dette er logon til den Metodistiske kirken.
Logoen er sånn fordi: Korset minner om Jesu død som er grunnlaget for kristendom, mens flammen minner om Den Hellige Ånd, som viste seg hos apostlene som ildtunger pinsedagen.
Metodismen har sin opprinnelse fra Den protestantiske kirke. Metodistkirkens grunnlegger John Wesley opplevde pinsen kraft selv om han levde lenge før pinsebevegelsens fødsel i 1906. Det sies at mennesker falt i gulvet ved høylytt latter under den hellige ånds makt. Wesley mente at dette var gud. Metodistene spredde seg og lagde forskjellige grupper fordi de hadde forskjellige meninger om slaveri. Noen av metodistenenes tanker har hatt en viss inflytelse på senere predikanter og bevegelse.
Bakgrunn
Full transcript