Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Curs: Diversitat afectivosexual

Presentació de Rosa Sanchis per al curs: Diversitat afectivosexual. Universitat d'Alacant. Del 14 al 28 de gener de 2013
by

Luis Vives

on 24 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Curs: Diversitat afectivosexual

maria jesus 1ºC ha dit...

A mi em pareix que que una persona siga homosexual no es res estrany perquè cadascú pot elegir el que serà: transsexual, homosexual...... i ningú té que barrejar-se en la vida de ningú.
Jo el que faria per a evitar els insults, les pelees, etc, seria: Fer una teràpia amb el que no pot veure ni parlar amb un homosexual , perquè el xic o la xica no pot estar tota la vida consentint que l’estiguen insultant perquè acabaria trastornat./.../

17 de desembre de 2010 educar diversitat sexualitat gènere Qui vol anar
pel bon camí? espais
segurs OBJECTIUS:

Informar sobre la diversitat
Incloure la diversitat lgtbiq
en el currículum
Oferir models positius
Que l’alumnat divers no patisca violència... Mirar dins Educació sexual
biologicista parellista,
heterosexual,
coital,
reproductista
sexista,
normalista,
adultista... http://karicies.blogspot.com/ Legislació LO 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.
LO d’Educació 2/2006, de 3 de maig.
LO 3/2007, de 22 de març, per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes.
LO 2/2010, de 3 de març, de Salut Sexual i Reproductiva i de la IVE. diversitat afectivosexual
afectivitat
sexualitat harmònica
crítica de les desigualtats,
salut sexual i reproductiva
superació del sexisme
discapacitat... Raons, emocions i
armaris guarra/tortillera La tinc xicoteta, i què!

Jo també em faig dits!

M'agraden els besos
de la meua nòvia! Anònim ha dit...
Hola Rosa,
vaig estar a la xarrada que vas fer ahir a l´IES Biar, i vulc donar-te l´enhorabona, perquè deuria d´haver més gent com tu a aquest món.
Has causat molta polèmica entre professorat, alumnat i pares i mares, i encara que els comentaris que més s´han escoltat han segut: "La tia esta és una eixida", crec que tots, en el fons, saben que el que dius es correcte, i el més irónic és que les xiques són les que creuen que ja està tot fet i ja hi ha igualtat.
M´agradaria ser igual de valent que tu i lluitar per la causa del feminisme, tens ací a un nou lector del teu bloc.
Besos. 31 de maig de 2011. Qui és el travolo, ell o ella?
Està operat?
Però si és guapo i tot! Diversitat
Espais segurs Pors i
armaris Anònim ha dit...
Hola, yo soy una chica de 17 y ya hace unos añitos supe que era bisexual. Al principio me empecé a dar cuenta que me atraían las chicas (esto me asustó, la verdad), pero al mismo tiempo los chicos también me gustaban. Pasé un tiempo realmente liada, porque me obligaba a mi misma a escoger, pero me di cuenta con el tiempo de que no tenia porqué elegir ya que me podian gustar chicas y chicos. Después se lo empecé a comentar a mis amistades y parte de mi familia (en algunos momentos no fue fácil, pero es lo que soy y no me avergüenzo de ello).
25 de juny de 2009 22:56 Anònim ha dit...
En eso tienes razón, en mi caso no fue muy duro porque en cuanto empecé a notar que también me atraían las chicas se lo dije a mi madre, su apoyo fue esencial. Es cierto que la mayoría de amig@s bisexuales o homosexuales que tengo temen contárselo a sus padres y si ya lo han hecho no han recibido una respuesta positiva de ellos. Parece que las cosas han cambiado, pero no siempre es así. Sigue habiendo gente homófoba que me ha llegado a insultar por besarme con la que era mi novia. Sin embargo ahora cuando me beso con mi actual novio nadie mira, me insulta,...; aun así no pienso dejar de hacer lo que deseo por culpa de una sociedad anclada en el pasado; ellos tienen el problema no yo.
27 de juny de 2009 13:55 Amanda 1Bach H ha dit...
Em sembla un text ple de veritats. Cada punt d'aquest post m'ha fet reflexionar de coses que m'han passat a mi o a algú del meu al voltant.
Anirem per parts.
Tots hem tingut o tenim por que se'ns rebutge per ser d'una determinada manera, ja siga per ser homosexual o bisexual o per admetre que no ens agrada el mateix que a la resta de les persones.
Els tres punts que parlen de com ens pressiona el model sexual hegemónic m'han fet recordar moltíssimes frases que he escoltat entre els meus amics i els companys de classe.
El punt que parla que el sexe és sinònim de coit heterosexual em fa pensar en el que em va dir una amiga: "Ahir ho vaig fer dues vegades amb el meu nuvi, no m'agrada, però és que si no ell es queda a mig fer, i a part si no la fica, això no és fer-ho."
Em sembla increïble que calga fer-ho perquè si no el xic "es queda a mig fer", i perquè si no, això no és sexe.
El segon punt, em fa recordar els comentaris dels xics de classe: "Uy sí, i que m'agrade i m'haja de fer gai!"
Qué dir referent a això? És que per ventura a tots els gais els agrada això? O fer això et duu directament a ser gai?
El tercer punt em fa "gràcia", tots els xics pensen igual, tots els diuen a les seues núvies: "Tu enrolla't amb la que vulgues, si jo puc mirar, clar", però, a què no li diu que es pot enrotllar amb algun xic mentre ell mira?
En el text també parles que per a saber si eres homosexual, has de provar. Jo pense que aqueixa és la millor forma, no tenir por de sentir, de tenir curiositat, d'admetre'l.
Parles també que mai has vist dos xics/es besar-se en l'institut, ja que això portaria unes conseqüències tremendes, tot serien rogles, esbroncs o fins i tot insults, i no insults lleus, sinó insults que poden fer mal de debò a les persones.
M'ha encantat l'últim paràgraf, hi ha tantes veritats... Ens queda molt per fer, als homosexuals, als bisexuales, i també als heterosexuals que tinguen la mentalitat del segle en el qual estem, cal lluitar per poder triar el que t'apeteix, per no haver d'amagar-te per a besar a la teua parella encara que siga del teu mateix sexe, i per poder ser lliure, sense cap conseqüència.
28 d’octubre de 2009 20:03 nena
gallina
maricó
travelo Cristian (1r Bat) ha dit...
Parlar d'homes és parlar de masculinitat. I parlar de masculinitat és parlar de violència, d'agressivitat, d'analfabetisme emocional. Mai he comprés per què no podem identificar-nos per la nostra afectivitat o sensibilitat, per què ser home significa no tindre sentiments, o al menys, no poder mostrar-los sense pressions. Si així és, jo renuncie a ser eixa mena d'homes i en faig una nova proposta, una nova masculinitat, una que ens faça més lliures i igualitaris.
/.../ Petons,Maria. Ens veiem demà a classe.
3 de maig de 2010 22:15 Anònim ha dit...
jo no estic en contra dels homosexuals però eso es una falta de verguenza, porque está quemando la reputación de los hombres, ¿para qué Dios puso la mujer el en mundo? Dios la puso para ser una compañera para el hombre, no que el hombre venga a quedarse con otro home. Dios nos hizo uno para el otro, o sea la mujer para el home para que los dos vengan a generar fills para després els fills seguir els mismos intereses dels pares. Un home i un altre home no pueden generar fills, pero sí una parella de mujer y esposo... Este es el meu comentari que muchos de nosotros venga a mirar no solo para nuestro presente pero si para nuestro futuro.....
4 de maig de 2010 16:48 Héctor 1º B•H ha dit...
Per a l'anónim d'abans.
Ets molt graciós. Comences dient que no estàs en contra dels homosexuals, però 3 paraules després dius que és una vergonya per a l'home. Una vergonya per als homes són els homens que maltracten física o psicológicament a la seua parella, els que arriben a casa i es dediquen a vore com la dona fa tota la feina, els que li diuen que si pot o no dur escot o minifalda, vergonya per als homens són els homens que pensen que les dones són inferiors.
Les dones no les va fer Deu per fer-nos companyía, per a fer-nos companyia va fer un bon nombre d'animals, per a fer-nos companyía els humans hem creat vincles d'amistat amb altres persones, pero les dones no tenien com a objectiu únic ser companyía dels homes.
Jo pense en el futur, i m'imagine una parella de LESBIANES inseminades amb semen d'un home HOMOSEXUAL. Que et pareix? La ciencia fa possible que no siga necessaria la relació tradicional HOME-DONA, a més, que en l'actualitat es parle d'homosexualitat no vol dir que tothom es vaja a "contagiar" d'homosexualitat, entre altres coses, perque NO és una enfermetat. Doncs, deus estar tranquil, que la continuació de la espècie humana està asegurada.
7 de maig de 2010 18:02 Anònim ha dit...
PARA TODO SIEMPRE HA EXISTIDO UN ORDEN LOGICO DE LAS COSAS Y UNA RAZON DE SER.
SIEMPRE HA EXISTIDO UN POLO OPUESTO A TODAS LAS COSAS PERO SIEMPRE SON LOGICAS... PARA EL NEGATIVO ESTA EL POSITIVO, PARA EL BLANCO ESTA EL NEGRO, PARA LA HEMBRA ESTA EL MACHO, PARA EL HOMBRE ESTA LA MUJER Y EN FIN ASI PUEDO PROSEGUIR.
PERO CUANDO UNA DE ESTAS COSAS SE SALEN DE SU CONTEXTO NATURAL, DEJAN DE SER NORMALES Y ESTAS ANORMALIDADES SIEMPRE O CASI SIEMPRE OCASIONAN DAÑOS.
EN NINGUNA ESPECIE ANIMAL (ENTENDIENDOSE QUE LOS SERES HUMANOS SOMOS UNA MAS DE LAS ESPECIES ANIMALES PERO RACIONALES) SE VE EL INSTINTO SEXUAL POR EL MISMO SEXO, ESTO SOLO SE VE EN EL MAS ANIMAL DE LOS ANIMALES, EL SER HUMANO, AUNQUE NOS DIGAMOS RACIONALES... SALIRSE DEL CONTEXTO HOMBRE MUJER, SIGNIFICA QUE YA HAY UN DESORDEN NATURAL, ALGO RARO Y MALO ESTA PASANDO Y LA NATURALEZA SE ENCARGA DE CORREGIRLO SOLO, PERO EN ESE PROCESO SE AFECTA A OTROS SERES... ESTE ES EL CASO DEL SIDA, ENFERMEDAD QUE PULULA CON MAYOR INCIDENCIA EN LAS PERSONAS HOMOSEXUALES SEAN HOMBRES O MUJERES... LA NATURALEZA ESTA CORRIGIENDO ESE ERROR. Y COSTARA MUCHAS VIDAS HASTA QUE SE CORRIJA. (BLANCO O NEGRO, BUENO O MALO, NEGATIVO O POSITIVO, HOMBRE O MUJER... NUNCA MEDIAS TINTAS). LA NATURALEZA NO CREO HOMOSEXUALES, LA SELECCION NATURAL OPTO POR ADJUDICARTE UN SEXO ESPECIFICO, HOMBRE O MUJER, OTRA COSA ES QUE MENTALMENTE HAYA DENTRO DE LOS HUMANOS FALLAS Y ESTAS HAGAN QUE CREAN TENER ATRACCION POR EL MISMO GENERO, PERO AL FINAL Y DESPUES DE MUCHO ESCOJER ESTOS SERES MORIRAN INFELICES CREYENDO QUE FUERON LO QUE NUNCA FUERON Y MORIRAN CON UN CUERPO QUE POR SELECCION NATURAL OBTUBIERON.
PIENSA Y ANALIZA... SELECCION NATURAL... INTELIGENCIA O IGNORANCIA... SER O NO SER... SERA ESE EL DILEMA????, AHORA MIRATE Y DI QUE CUERPO TIENES Y QUE CREES QUE ERES... SERA LA NATURALEZA QUIEN SE EQUIBOCO O TU QUE NO ESTAS SINTONIZADO(A) CON LA REALIDAD
10 de maig de 2010 19:26 Cristian (1r Bat) ha dit...
Esto va para el último anónimo, al cual me ha resultado imposible de pasar por alto. Es por ese olor a masculinidad llevada a los límites que me provoca asfixia, ese olor que contamina la conciencia de aquellos que aún le encuentran sentido a las ideas tradicionales y no se dan cuenta que solo hacen que causar problemas y prejucios.
Lo primero, el anonimato nos hace cobardes, para defender lo que pensamos debemos de ser valientes, y hacer los miedos a un lado. Yo soy homosexual, y pongo mi nombre, porque no tengo nada que ocultar ni que temer. En fin, vayamos al grano. En mi vida, y desde mi condición, he aprendido que las cosas no son blancas o negras. Que los matices existen, que las cosas cambian y que está bien que lo hagan. Debemos romper los muros que nos aprisionan, que nos limitan, que nos controlan. Romper barreras nos hace más libres. Para encontrar la felicidad de uno mismo a veces hace falta salirnos del camino, y hacer uno propio. Pero eso no es malo, porque en nuestras diferencias está la magia de las personas. /.../
Yo me miro al espejo y veo a la persona a la que quiero ver, esa que es feliz siendo lo que es, porque si negara lo que siente, no sería el mismo. Porque yo no hago daño a nadie, vivo mi vida sin molestar a los demás. ¿ A quién le importa lo que sea o lo que haga, con quien o cómo, si sigo siendo yo?. Tal vez quienes piensan como tu son los que no sintonizan bien con la realidad. Que como has dicho, la naturaleza es sabia. Por eso los que pensais así teneis las horas contadas. Cambiad, que aún estais a tiempo de rectificar, y de mirar al mundo con otros ojos, de ser más tolerantes, mejores personas, tener mejores sentimientos...
Apuesto a que no es fácil la carga de llevar bien alta la bandera del hombre tradicional. Dejadla atrás, no os hace falta. Vivid por vosotros mismos, y no por las ideas de otros. Que a veces parece que hay animales racionales que no lo son demasiado. [...]
11 de maig de 2010 21:14 La Profe ha dit...
Querido Anónimo, tampoco yo he podido dejar pasar tu comentario:
EN NINGUNA ESPECIE ANIMAL SE VE EL INSTINTO SEXUAL POR EL MISMO SEXO,
Tu información es errónea. Hay más de 450 especies documentadas en las que se dan prácticas homosexuales.
ESTE ES EL CASO DEL SIDA ENFERMEDAD QUE PULULA CON MAYOR INSIDENCIA EN LAS PERSONAS HOMOSEXUALES SEAN HOMBRES O MUJERES... LA NATURALEZA ESTA CORRIGIENDO ESE ERROR.
Las enfermedades son eso: enfermedades. En la Edad Media se decía que eran castigos divinos, pero se ha evolucionado mucho desde entonces. Lo que contagia el sida no es la orientación sexual sino las prácticas de riesgo.
AHORA MIRATE Y DI QUE CUERPO TIENES Y QUE CREES QUE ERES...
Me he mirado al espejo, soy obediente (a veces) y he visto el fruto de la selección natural: una mujer homosexual (además de profesora, hija, hermana, amiga de sus amigo*s, lectora, preocupada por la educación sexual de sus alumn*s, nacionalista, ecologista…) que desea y ama, no porque el instinto o la tradición o la “normalidad social” se lo hayan marcado sino porque lo ha elegido así. Ejercer la libertad en un medio hostil como el nuestro me parece una señal de gran inteligencia y fruto de la evolución.
/.../ Un saludo afectuoso.
12 de maig de 2010 0:57 Miguel T. (1r Bat) ha dit...
Querido Anónimo homófobo:
Sinceramente ni el Papa haría un comentario tan…. horrible. Me entristece mucho saber que aun existen personas con esa mentalidad tan cerrada como la tuya, que aporta tan poco a esta sociedad… Tus argumentos están vacios y carecen de toda lógica que tanto defiendes, y que tanto te gusta defender. Pero ¿defender SIEMPRE un modelo de familia tradicional machista es racional? ¿Es racional obcecarse en no reconocer la realidad? Me parece a mi que no. Pues bien querido homofobo, si te paras a pensar NO HAY UN SOLO MODELO DE FAMILIA, SINO MILES. Y cada uno diferente. Bueno y todo esE rollo que te montas de la selección natural y mil historias más. Te recomiendo que te mires un libro de biología, que queda muy bonito hablar de cosas cultas, pero cuando tiene que ver con el tema..., porque siento informarte que no tiene nada que ver una cosa con la otra.
Sinceramente espero que reflexiones sobre lo que has escrito, porque has patinado una barbaridad. Y espero (al igual que Cristian) que dejes la bandera del hombre tradicional que no nos hace falta (te incluyo a ti, porque afecta bastante a tu inteligencia, le doy el pésame a tus neuronas).
PD: Al contrario que tu, no me avergüenzo de mis ideas, y pongo nombre al comentario que he escrito.
12 de maig de 2010 22:36 Raquel 1ºB. H ha dit...
Mi comentario, como muchos otros en este post, va dirigido hacía el anónimo.
Siempre he defendido la idea de respetar la opinión de los demás aunque no encaje con lo que pienso. Pero esque... No puedo respetar algo así. Porque como ha dicho Marta en su comentario; ¿se puede tolerar la intolerancia?
Yo, lo que quiero con esto no es criticarte, reirme de ti, dejarte en ridículo (aunque eso ya lo haces solo), o cualquier otra cosa que implique que pases un mal rato (aunque en el fondo, piense que te lo mereces) sino decirte que deberías cambiar tu manera de ver lo que te rodea, tu manera de pensar. Y ya no por el bien de los demás , porqué personas que piensan como tú son las que realmente hacen daño a la sociedad, sino por tu propio bien. Por darte cuenta de que desde esa esquina desde la que miras el mundo no se puede apreciar lo que realmente es.
También quería decirte que yo soy bisexual, y estoy orgullosa tanto de mi orientación sexual, como de mi forma de pensar, como de mi forma de ser, como de muchas cosas más de mi misma. Y como a dicho María, tú no decides si moriré feliz o infeliz. Ni tú, ni nadie.
13 de maig de 2010 22:56 guarra
marimacho
bollera
gorda Lucía ha dit…
Hola, Rosa:
Des de ben xicoteta la gent m’ha acostumat, generalment, a estar sola. Quan estava a l’escola, no mereixia tindre amics o amigues perquè era rareta i, a més, estava gorda; en passar a l’institut, l’explicació de per què no hi havia ningú al meu costat es va quedar en “es que ets rara” (allò de “gorda” ho deixen per a ocasions especials).
És veritat que massa gent obvia la forma de ser d’una persona quan veu el seu aspecte exterior, però això no ho fan només els xics en veure les xiques. Ho fem les mateixes xiques entre nosaltres /.../. Si una xica de 12 o 13 anys no entra en una 38, no mereix tindre amigues. La cosa està així.
27 d’abril de 2010 2:10 Marta ha dit...
La veritat és que des de ben petita he rebut reiterades voltes alguns d’aquestos adjectius, al principi preferia ignorar-los però amb el temps he optat per sentir-me orgullosa de no pertànyer a un estereotip de com caldria que sigués una bona nena.
No vull dir amb açò que pertànyer a aquest estereotip sigui dolent, si és la teua natura no n’hi ha cap problema, però ser-ho perquè t’ho imposen... no crec que sigui una bona opció.
Per açò mateix convide a tots/es aquells/es que rebeu insults o menyspreus per no ser un clon a enorgullir-vos de ser vosaltres mateixos, alceu ben alt el cap quan altres tracten d’abaixar-vos-el.
4 de maig de 2010 16:55 Laura i Lucia ♥ L's :) ha dit...
Els vídeos Drag king ens han paregut molt interessants, perquè seria molt entretingut viure l’experiència de ser un xic amb ment de xica /.../ i pareix molt interessant saber com tens que pensar o actuar a l'hora d’eixir al carrer vestida de xic. Seria una experiència molt "guay" pel fet de saber actuar com ells i experimentar com et tractarien pel carrer./.../
19 d’abril de 2011 12:21

Carla i Mamen ha dit...
La societat ens ha manipulat de forma que creguem què és una dona i què és un home. Hi ha prototips i tòpics: la dona, cabells llargs i els homes, curts, per posar un exemple. En el video que vam vore l’altre dia hi havia una dona que ens explicava les coses que havia observat quan es vestia de xica o de xic. No la tractaven igual i en la majoria dels casos la tractaven millor quan era un home, perquè la miraven com a un igual i no com es mira una dona (“el sexe inferior”) pensant sempre en ella com a un objecte.
Però hi ha dones que porten els cabells curts perquè senzillament li agraden, cosa que no les converteix en “marimacho” sols en dones amb el cabells curts i a l’inrevés. /.../
13 d’abril de 2011 14:36 Helena ha dit...
Hola a tothom :)
En referència al documental de "Drag Kings" que hem vist a classe, haig de dir que m'ha agradat perquè mai havia sentit a parlar d'elles. Per això m'ha semblat molt interessant. Sempre havia sentit parlar de les Drag Queens i mai ningú m'havia dit res. En aquest aspecte crec que s'ha d'explicar que no hi ha sols homes que es vesteixen com a dones sinó que també hi ha dones que es vesteixen com a homes. Mentre escric i rellegisc, me n'he adonat que la última oració escrita, queda un poc estranya. Es pot dir que es vesteixen o que la seva manera de vida és de dona/home? Hi ha algunes dones al documental que quan estan al Venus Boyz són homes, però que la resta del dia són dones. En canvi, la fotògrafa [Del La Grace Volcano] viu com a home. I no sé si dir LA fotògrafa o EL fotògraf ! Estic confusa perquè no vull que es malinterpreti el comentari i que es pensi que jo sóc tancada de ment i que considero que això per als "Drag Kings" és tan sols diversió. I no és així. A més, a les pròximes classes d'Educació emocional podríem fer tallers de masculinitat o de "Drag Kings". Podríem fer com una taula d’aspectes que es consideren correctes per als homes i no per a les dones, i al revés. Pot arribar a ser molt interessant. És una espècie d'empatia. Posar-se a la pell dels altres.

I en quant al tema de "marimacho", /.../ jo ho consideraria una espècie de "bullying" perquè no es deixa llibertat a les xiques. Jo quan era petita, vestia roba del meu germà i durant molt de temps vaig vestir roba "de xic". Quina era la diferència? Doncs els colors, el tipus de roba, etc. /.../ Sort que ningú em va dir mai marimacho, perquè per als xiquets és dur, és un tipus de repressió. /.../
Moltes gràcies.
13 d’abril de 2011 14:38 Zoe 1 A ha dit...
/.../ Crec que les dones no som objectes sexual i que no hem de fer el que els homes diguen o ser les seves esclaves.
Que es això de que el homes de veritat “desenfunden, descarreguen i se’n van”?
Tampoc pense que l’homosexualitat es cure, això és una tendència sexual i no és ni més ni menys bona...
Jo pense que si a un xic li agrada una xica, per què a una xica no li pot agradar el mateix?
Els internats curatius són un timo! No, no existeix una cosa que puga canviar la teva forma de pensar...
També em pareix un insult cap a tot tipus de gent aquesta empresa. Perquè et diu com has de comportar-te per a complaure al sexe contrari i no a tu mateix...
Per portar el cabells curts, vestir-te d’una altra forma o no ser el tipus de xica “normal” no has de ser lesbiana o gay.
Em pareix molt interessant que facen una parodia amb aquest tipus d’escoles perque en uns altres llocs de mon existeixen i es bo assabentar-se de la realitat.
Una abraçada :)
18 de maig de 2011 13:53 Zoe 1º A. ha dit...
També pense que les lesbianes o els Gays no son mes que persones normals i correntes i que no hem de tractar-los d’una forma diferent pel sexe que han elegit per a viure i ser feliços. Crec que son persones normals; mes o menys enèrgics, graciosos, sosos, guanyadors, perdedors, àgils, forts, febles, guapos, lletjos... pero de totes formes, persones.

Les persones que son homòfobes, des del meu punt de vista, son persones que o son roines o no tenen vida pròpia i en lloc de ficar-se amb l’elecció sexual de la gent que els envolta, deurien de preocupar-se per la seva vida, les seves coses o buscar una forma d’entretindres sense fer-li mal o ridiculitzar a ninguna persona.

Estem en “ple segle XXI” i no crec que a estes altures de la vida, amb tot el que hem viscut els humans, hem de estar així perquè no es que estem anant cap arrere, sinó que no estem avançant...

Rosa Sanchis Caudet, ( professora de valencià, la meva tutora, i creadora d’aquest blog) es una persona que te molt clar com es la seva vida i quines coses estan correctes a dir y quines no. Ella diu:
-No m’estic exhibint més que una persona hetero quan em parla del que fa amb la seua dona o el seu nuvi. La diferència és que, si jo ho dic, estic sortint de l’armari i parlant de la meua vida privada i una persona hetero, no.
I jo pense que te molta raó perquè es veritat que si algú te conta una cosa o et reclama un consell i tu li vols contar una anècdota pròpia, perquè no ho pots fer per ser homosexual?

Reflexioneu... Zoe!
8 de maig de 2011 15:42 Luciieta i Lauureta :) 1erA ha dit...
Hola, som Lucia i Laura de 1er A /.../ Pensem que perquè una persona siga homosexual no passa res, no tens que fer males cares ni distanciar-te. Moltes vegades, si uns pares la seua filla es homosexual s’avergonyixen o l’oculten, i no tindrien que armar tant d’escàndol per una cosa de gust sexual que és molt natural. No és roí ni cruel, molts pares, especialment els homes, se’l prenen mal i s’enfaden amb ells. A nosaltres no ens importa gens que la nostra professora Rosa siga homosexual, no li fiquem males cares, ni ens avergonyim i la tractem igual que als heterosexuals.
4 de maig de 2011 13:53 Marta y Ana Sanchez 1ºC ha dit...
Pensem que la societat des de xicotets ens obliga a pensar que ser heterosexual és el normal i que hi ha que formar una família amb una persona del sexe opost; però els homosexuals naixen així, el mateix que les persones heteros, i és algo normal, aleshores quan vegem una parella de gays o lesbianes ens pareix poc comú, però nosaltres pensem que eixir de l'armari té importància, i és una acció molt valenta, ja que els gays i les lesbianes encara estan molt discriminats.
AQUEST COMENTARI VA DEDICAT PER A LES MENTS TANCADES:
També pensem que el mateix que (per a les persones que creuen en Deu) deu ha creat a una persona hetero, també ha creat una persona homo.
XD masculinitat i feminitat tradicionals
model amorós
sexualitat atlética model sexual
hegemònic Jo no vaig a la xarrada,
que no sóc maricó! http://karicies.blogspot.com/2009/06/eixir-dels-armaris.html Contra la lgtbiqfòbia Reptes
educatius La masculinitat
de les dones Els límits
a la feminitat Els límits
a la masculinitat Post: Els límits a la feminitat:
http://karicies.blogspot.com/2010/04/els-limits-la-feminitat.html Post: Marimacho
http://karicies.blogspot.com/2010/08/marimacho.html Post: Transgèneres
http://karicies.blogspot.com/2011/04/transgenere.html Rosa Sanchis Caudet
sancau@gmail.com http://karicies.blogspot.com Alacant, gener 2013 http://www.youtube.com/watch?v=26PXOMdVni0 http://www.youtube.com/watch?v=nEN9DX5IWFk www.youtube.com/watch?v=jmVzd0_3Ltc www.youtube.com/watch?v=6Gz55AqhiLQ http://www.youtube.com/watch?v=5qjnQu_F3dU www.youtube.com/watch?v=UkgMYKfUp0c www.youtube.com/watch?v=dPRtU5H-8Bs&feature=related www.youtube.com/watch?v=15a0jB-a0Y0&feature=related www.youtube.com/watch?v=f-HCTS_NmmI&feature=related Post: Identitats transgressores:
http://karicies.blogspot.com/2009/03/mikel-misse-i-marina-collell-de-la.html Post: Els límits a la masculinitat:
http://karicies.blogspot.com/2010/04/javi-te-rao-quan-diu-que-un-xic-no-li.html https://sites.google.com/site/sancau/legislacio Què tenen de positiu
i de negatiu els anuncis? La diversidad afectivo-sexual
julio-agosto,2011. Núm. 414 Qui és l'alumnat divers? Què és fingir?
Per què ho fem?
Podem no fer-ho? Performativitat del gènere.
El gènere és una actuació reiterada i obligatòria en funció d’unes normes socials que ens excedeixen.
L’actuació estarà signada sempre per un sistema de recompenses i càstigs. Per què et sents home?
Per què et sents dona? 1.Com creus que actua la mestra? Què hauries fet tu en el seu lloc?
2. Què penses de la manera d’actuar d’Helena, l’amiga de Mario?
3.Com valores l’actuació del director del col•legi?
4.Què penses del pare?
5.Què podria fer l'escola perquè situacions com aquesta no es produïren?
6. Imagina’t que tens un fill com Mario.Què faries? http://elmanana.com.mx/notas.asp?id=300238 Ana: ES PA' DARTE PERO FUERTE FUERTE EH? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Juanma: Qe Bujarroooon
Alejo: k rata
Juanma: Bujarra , lloraste al mirarte en el espejo , se rompió y te cortaste no ? Qe Bujarrón
Alejo: Mas roto tio
Marcos: xDD metiqueto
Alejo: Ok cerda
Oriol: k cerda te hs hecho una paja muy deprisa xd
Urco: no Oriol: le an violado y le an dejado el orto cmo a una puta jajajajaj x
Alejo: El Urco: lo sabia porque fue el el que me violo :'(
Urco: no tio es que se por la forma en que caminas tio jajajajaa “Adriana come
poyas grandes
que le encantan”. “te kiero muxo eres el mejor de todos lo xico ke e tenido en la vida y 100pre te kerre 100estaras en mi corazon ere mi vida”. Alejo: Ojala me la mame pero bien bien esa cerda
Oriol: Ostia Yo Kiero Una Asi En Mi Cuarto Xd
Alejo: ¿Y quien no? XD
Oriol: A Saber Pero Kn No La Kiera Es Gilipollas
Alejo: Es to marica/ bujarra/ rata/ cerda
Oriol: k buena staaaaaa
Alejo: Yo me estoy pajeando ahora mismo
Alejo: De hecho, estoy escribiendo con una sola mano XD
Oriol: k cerdaaa
Alejo: Ya ves LOL
Oriol: si kieres cascartela mira red tube
Alejo: De hecho, ahora mismo estoy justamente viendo esa página XD Mar & Bego
Bego:: jajajaaj
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((
tengo ganas de tener noviio
de besarme
de cogerle de la manoo
Mar: yo tambn
Bego:: de abrazarle de todooo
Mar: :'''''(
ya somos 2
Bego:: :((((
joer voi a llorar esq necesiito a alguien a qn amar
collins si rimam y todo
Mar: pero no quiero tener 1 relacion d un dia
yo tambn necesito alguien en que apoyarme en que abrazaar en que m de la manoo
en besar a alguieen
Bego:: en llorarle en su ombro cada vez q estas triste
Mar: sii
+.+
m siento sola :ss
Bego:: m voy a poner en el estado la frase k dije antes k rimaba
Mar: yo no puc
todos m dirian
joer q pesada niñaa
T.T
Bego:: io tambn
por??
q les den a todos los demas
Mar: pk siempre estoy con lo d q quiero un novioo
Bego:: tu haces lo q te de la ganaaa
tu y todo el mundoo
Mar: pero esq es verdad como quieres q me sienteee???
si todos con los q hablo
aiis quiero ver a mi novioo
quiero un monton a mi xicoo etcetc..
Bego:: ia lo seee i como crees k me siento io
en todos los putos estados veo un te quiero
menos en el mio
Mar: el mio tampoco :'''''''''(
Bego:: no les hagas caso
Mar: eso es lo q intentoo
Bego:: :(
Mar: y los q rompen m dan una pena pk desearia tener uno yoo en quien apoyarmee cuando este triste
Bego:: ia.... joder "tonta, mongola, con lo fea que eres, seguro que si encuentras a alguien es más feo que tu…” http://karicies.blogspot.com.es/2011/06/ortos-gambas-y-carino.html Cognitiva/Afectiva/Conductual
Liberal
Institucional
Internalitzada
Compassiva
Patologitzant... Tipus d'homofòbia homosexualitat i
currículum bullying Intenció de fer mal.
Conducta reiterada.
Desequilibri de poder. La invisibilitat de la diversitat sexual.
Ignorància del tema per part del professorat.
Transferència de l’estigma.
Si les víctimes denuncien, fan més evident la seua condició sexual.
Falta de referents.
Por a ser rebutjats pel professorat. Factors diferencials bullying homofòbic http://karicies.blogspot.com.es/2013/01/silameuafillaforalesbiana.html #Sielmeufillforagay el mataria
#Sielmeufillforagay el nugaria a un arbre i li ficaria un tronc pel cul
#Sielmeufillforagay li pegarIa un tret al cap, sóc tolerant però això és abusar
#Sielmeufillforagay li pixaria damunt
#Sielmeufillforagay el tancaria al soterrani de per vida
#Sielmeufillforagay li ficaria un cactus pel cul, li tiraria gasolina als collons i li botaria foc. #SiMonFilsEstGay (#Sielmeufillforagay) #TesUnPd (#Etsunmarico) identitats estratègiques IES Duque de Rivas (Madrid)
Blog
http://tutoriaglbt.blogspot.com.es/

Entrevista a Joaquín Álvarez:
http://www.dosmanzanas.com/2011/04/joaquin-alvarez-impulsor-de-la-primera-tutoria-escolar-lgtb-independiente-en-las-listas-de-iu-en-rivas-vaciamadrid.html Tutoria lgtb http://issuu.com/irma2001/docs/filo?mode=window&backgroundColor=%23222222 It gets better http://karicies.blogspot.com.es/2011/09/suicidi-it-get-better.html
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oj3VawjuOPY

Tu vida va a mejorar http://www.youtube.com/user/TuVidaVaAMejorar
http://www.youtube.com/watch?v=sslzfltpa3U Campanyes Educación en la diversidad y prevención del maltrato en el aula.
www.educadiversa.org
Infantil: http://www.educadiversa.org/index.php?option=com_content&view=article&id=288&Itemid=156

Base de datos de diversidad: http://www.educadiversa.org/index.php?option=com_content&view=section&id=33&Itemid=207

Vídeos: http://www.educadiversa.org/index.php?option=com_content&view=article&id=107%3Avideos&catid=81%3Amaterial-audivisual&Itemid=198&showall=1 Materials Editorial Nube Ocho: http://nubeocho.com/catalogo.html
Editorial A Fortiori: Colección “Cuentos a favor de todas las familias” http://afortiori-bilbao.com/editorial/documents/216.html
Editorial Topka: http://www.topka.es/li_fahomo.php http://www.topka.es/libros.htm Editorials bones pràctiques Homofobia en el sistema educativo. COGAM.

http://www.cogam.org/_cogam/archivos/1437_es_Homofobia%20en%20el%20Sistema%20Educativo%202005.pdf

Artículo de Raquel (Lucas) Platero "Sobrevivir al instituto y a la facultad..."

http://www.injuve.es/sites/default/files/2012/35/publicaciones/revista89_2.pdf L’homofòbia és l’actitud hostil cap als homosexuals, ja siguen hòmens o dones. Se la pot considerar, junt amb la xenofòbia, el racisme, l’antisemitisme, etc., com una manifestació arbitrària que consisteix a assenyalar l’altra persona com a contrària, inferior o anormal. Homofobia en el sistema educativo. COGAM.
http://www.cogam.org/_cogam/archivos/1437_es_Homofobia%20en%20el%20Sistema%20Educativo%202005.pdf Beatriz Gimeno "Homofòbia"
http://www.trasversales.net/t09bg.htm Apoyándose en la Sagrada Escritura que los presenta como depravaciones graves (cfGn 19, 1-29; Rm 1, 24-27; 1 Co 6, 10; 1 Tm 1, 10), la Tradición ha declarado siempre que “los actos homosexuales son intrínsecamente desordenados” (Congregación para la Doctrina de la Fe, Decl. Persona humana, 8). Son contrarios a la ley natural. Cierran el acto sexual al don de la vida. No proceden de una verdadera complementariedad afectiva y sexual. No pueden recibir aprobación en ningún caso. 2358 Un número apreciable de hombres y mujeres presentan tendencias homosexuales profundamente arraigadas. Esta inclinación, objetivamente desordenada, constituye para la mayoría de ellos una auténtica prueba. Deben ser acogidos con respeto, compasión y delicadeza. Se evitará, respecto a ellos, todo signo de discriminación injusta. Estas personas están llamadas a realizar la voluntad de Dios en su vida, y, si son cristianas, a unir al sacrificio de la cruz del Señor las dificultades que pueden encontrar a causa de su condición. 2359 Las personas homosexuales están llamadas a la castidad. Mediante virtudes de dominio de sí mismo que eduquen la libertad interior, y a veces mediante el apoyo de una amistad desinteresada, de la oración y la gracia sacramental, pueden y deben acercarse gradual y resueltamente a la perfección cristiana. Raquel (Lucas) Platero: Sobrevivir al Instituto y a la Facultad http://www.injuve.es/sites/default/files/2012/35/publicaciones/revista89_2.pdf “¿Qué pueden hacer los espectadores para parar una violación?”
http://healthland.time.com/2013/01/11/what-bystanders-can-do-to-stop-rape Mover a los que miran • Programas para promover la intervención del espectador. Empoderar para denunciar y actuar. Romper el corporativismo masculino.

• Facilitador de la violencia: el comportamiento es tolerado secretamente.

• Las creencias acerca de las perspectivas de otras personas tienen mayor influencia en el comportamiento que sus puntos de vista personales.

• Sexismo, chistes... ,degradar a las mujeres es aceptable

• No callar y expresar sus verdaderas opiniones.

• Creencias y mitos: la violación es siempre visiblemente violenta.

• Miedo a desafiar a los que tienen mayor estatus.

• Alcohol i drogas

. Asumir la responsabilidad

. Una sola intervención puede parar la escalada de violencia. Com s'està actuant Tracten obertament el bullying.

Aprofundeixen en els sentiments de víctimes, agressors i espectadors.

Contradiccions entre pensaments i actes.

Reflexió i responsabilitat individual.

Mouen a actuar individualment i col·lectiva. Homofobia simple (homosexuales)
Homofobia compleja (todos los hombres).

Violencias.
Contra uno mismo. Prácticas de riesgo. Fantasía de invulnerabilidad. Miopía emocional.
Contra los iguales. Peleas, humillación, jerarquía. Exclusión varones transgresores.
Contra las mujeres. Aprovechamiento. Boicot a la igualdad. Homofobia. O. Guasch El club masculino • Empoderamiento basado en la fuerza, el poder y la superioridad sobre l*s otr*s.
• Liderazgo autoritario.
• Aislamiento en el poder. Soledad vital.
• Cultura del riesgo.
• Salud. Negación de la debilidad.
• Analfabetismo emocional.
• Falta de empatía. Sensibilidad y expresividad no desarrolladas.
• Sexualidad de supermacho.
• Interés por lo público y social.
• Personalidad muy buena para el liderazgo social pero mal adaptada al cambio (autocuestionamiento).
• Inferiorización de las mujeres. Delegación del cuidado. Aprovechamiento.
• Función de protector, de proveedor y de impartir justicia.
• Negación de las debilidades. Sensación de tener que demostrar siempre.
• Dificultad para sentirse a gusto/validado como uno más del grupo. Necesidad de destacar.
• Pocas habilidades personales y de intercomunicación: afecta a la pareja, a las amistades, a la paternidad...
• Falsa de autoestima: depende del continuo reforzamiento interno.
• Miedo al avance de las mujeres. Misoginia.
• Homofobia. El otro lado del armario
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/01/17/lado-armario/669964.html

MADRE Orgullosa de hijo gay

Hoy he tenido un día muy movidito pero me urge deciros lo que estaba pensando mientras me hacían una resonancia cerebral
Hace 5 años supe que mi hijo era homosexual (siempre tuve la intuición) y ahí empezó una nueva andadura, mi mundo cambió, inicié un proceso espiritual, como el camino de santiago, un camino lleno de aprendizajes,de despertar a otras realidades, el mundo literalmente se hizo mas grande. Para descubrir todo ello tuve el apoyo y las herramientas de la mano de LOLA. Ella dice que yo absorvía como una esponja, y de AMPGYL y de todos sus miembros. LOLA es otra madre pionera en Valencia que aguantó el estar sola en la asociación en los inicios con una fuerza y carácter admirables, siempre ha sido mi sostén y mi guía, mi refugio, la persona que más ha entendido mis emociones y ha sabido empatizar y escuchar, hemos trabajado en un montón de proyectos juntas, llorado y reído. GRACIAS LOLA
Ampgyl y todos sus miembros, han sido la clave de mi crecimiento. En el primer seminario supe que esta eran mi familia de adopción. Tod@s y cada un@ de sus miembros me han enseñado algo y, como dice nuestra presidenta ESTHER, gracias a la homosexualidad de mi hijo no moriré gilipoyas.

AMPGYL ES ASOCIACION DE MADRES Y PADRES DE GAYS, LESBIANAS, BISEXUALES Y TRANSEXUALES www.ampgyl.org “Destruyendo estereotipos... construyendo múltiples identidades: la identidad de género en la escuela.”
http://www.elecodelospasos.net/article-12762582.html

“Atrévete si eres hombre”. Hombres por la igualdad del Ayuntamiento de Jerez
http://www.jerez.es/webs_municipales/hombresxigualdad/servicios/hombres_corresponsables/materiales_divulgativos_y_recursos_didacticos/juego_atrevete_si_eres_hombre/

“No pasa nada si no encajas en ninguno de los dos” Propuesta de una profesora para evitar el acoso escolar en clase. Melissa Bollow Tempel.
http://www.mujerpalabra.net/pensamiento/educacion/educacion_generoenprimaria.htm Voces de hombres
http://vocesdehombres.wordpress.com
Masculinidad. Recursos en internet. http://www.edualter.org/material/masculinitat/index.htm
Blogosfera de hombres por la igualdad. http://karicies.blogspot.com.es/2009/03/blogosfera-dhomes-per-la-igualtat.html
Ahige
www.ahige.org
www.hombresigualdad.com
www.luisbonino.com
http://heterodoxia.wordpress.com
www.sergiosinay.com masculinidades •Interdicciones. Escrituras de la intersexualidad en castellano. Mauro Cabral, editor, 2009. http://www.mulabi.org/Interdicciones2.pdf
•El eje del mal es heterosexual, Grupo de trabajo queer, Traficantes de sueños, 2005.http://www.traficantes.net/index.php/trafis/editorial/catalogo/movimiento/el_eje_del_mal_es_heterosexual_figuraciones_movimientos_y_practicas_feministas_queer
•Guía de la Transexualidad. Editado por el Consejo de la Juventud del Principado de Asturias, 2005. http://www.cmpa.es/datos/2/GUIA_TRANSEXUALIDAD_interior_7529.pdf
•Intersex society of North Amerida http://www.isna.org
•El hombre transsexualhttp://www.elhombretransexual.es/indexchs.html intersexualitat i transsexualitat Bibliografia online de educación sexual
https://sites.google.com/site/sancau/bibliografia-on-line-de-educacion-sexual
Curso de formación
https://sites.google.com/site/sancau/enllacos-del-curs-a-rosa-sensat Article: ¿Què poden fer els espectadors per a parar una violació?
http://healthland.time.com/2013/01/11/what-bystanders-can-do-to-stop-rape/ apariencia femenina
cuidado
emociones y afectos
igualitario
juegos masculinos
demostración fuerza
conductas heroicas
riesgos
ostentación de heterosexualidad patología
rechazo cuerpo
identificación equivocada
sin referentes feministas
deseo de poder
reproducción del patriarcado
moda explicaciones a la masculinidad
de las mujeres J. Halberstam
Masculinidad femenina,
Egales, 2008
Full transcript