Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Computerteknologiens udvikling i hverdagen

No description
by

christian clausen

on 6 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Computerteknologiens udvikling i hverdagen

Computerteknologien har udviklet sig meget indenfor de sidste 10 år. Flere og flere elektroniske apparater er blevet fremstillet og udviklet. Computeren kan bruges til næsten alt: Indkøb, aftaler, kommunikation, spil,kontakt, snakke med ens venner, information/oplysninger og snakke med de offentlige myndigheder. Det meste, af det man kan gøre på sin computer, er blevet overført til telefoner/smartphones. Så du kan holde dig fuldt opdateret med alt, alle steder. Bare internet, så er alle oplysninger om alt muligt at få fat i.
Undersøgelse om teknologi i 8. klasse
Hvor mange computere, telefoner og fjernsyn har I?

• 0 0 svar 0%
• 1-5 2 svar 6%
• 6-10 9 svar 25%
• 11-15 19 svar 53%
• 16 eller flere 6 svar 17%

Hvor mange timer om dagen bruger du med computren, telefonen eller foran fjernsynet?
• 0 0 svar 0%
• 1-3 16 svar 44%
• 4-6 11 svar 31%
• 7 eller mere 9 svar 25%

Kan du mærke at computere og telefoner har ophobet sig i vores hverdag inden for de sidste 10 år?
• Ja 33 svar 92%
• Nej 3 svar 8%
Interview
Computerteknologiens udvikling i hverdagen
o
o
g
G
l
e
Eric Schmidt:
s
chef siger:
Helle Thorning Schmidt Nytårstalen 2014
Robotterne truer i disse år med at gøre selv kinesiske fabriksarbejdere overflødige. Således er for eksempel verdens største elektronikproducent, taiwanske Foxconn, der samler produkter for Apple, Sony, Dell og mange andre, i gang med at erstatte sine kinesiske arbejdere med én million robotter.
Kilde: PROSAs fagblad (Fagbladet for IT-professionelle i Danmark)
Hvor indtager/overtager computeren vores dagligdag
I bilerne: Automatisk parkering, finde vej (GPS), bremse hvis man kører for tæt på en anden bil.
Alt kontakt med det offentlige (skattevæsenet, personregisteret, politiet, lægen, biblioteket osv.) sker via en computer.
Alle former for handel: Tøj, hvidevarer, billetter, købmandsvarer, elektronik osv. Vores indkøbsmetode idag går ud på, at vi ser og prøver varen i butikker, hvorefter vi går hjem og bestiller varen over internettet.
Mange mennesker i industrien er blevet overflødige da computere har overtaget deres arbejde. Alt er blevet lettere, hurtigere og ikke mindst billigere.
Fra avisen Politiken
d. 25/1 2014
I skolen, flere og flere skoler invisterer i personlige ipads og computere til elever.
Se listen:
Her er robotterne bedre end dig.
(iflg. Institut for Fremtidsforskning)

Mens teknologien bliver ved med at udvikle sig i enorm fart må man stoppe op og spørge sig selv: Hvornår bliver jeg overflødiggjort af robotter?
I mange tilfælde er svaret ligetil: Det er du allerede, og hvis du ikke er, vil der ikke gå lang tid før en robot kan gøre dit arbejde bedre og hurtigere. Her er en liste over jobs, som robotterne så småt er ved at overtage allerede.

Apotekar
Hvor robotter doserer og udleverer medicinen.
Når computerne modtager ordrer fra andre apoteker udvælger og pakker de medicinen. Systemet blev indfaset i 2011 i dele af USA. Indenfor det første år havde robotterne allerede pakket 350.000 individuelle ordrer uden at lave en eneste fejl.
Advokater
I stedet for at hyre en hær af advokater og assistenter til at gennemse dokumenter kan software gøre det på en brøkdel af tiden til en brøkdel af prisen.
Mennesker keder sig, det gør robotter ikke.
Bilister
Google har længe testet automatiske biler, men for nylig kom det frem, at de var ved at bygge deres egen førerløse bil fra bunden og arbejdede på robot-taxier.
De automatiske biler vil ifølge Google øge sikkerheden og hjælpe mennesker med at mindske tiden de bruger på at pendle til og fra arbejde.
Testbilerne har været involveret i to uheld, men begge udsprang af menneskelige fejl. I det ene blev bilen styret manuelt af en bilist, mens bilen i det andet eksempel blev ramt på bagsmækken af en anden bil, da den stoppede for rødt lys.
Astronauter
Kun fantasien sætter grænser for hvad robotten kan bruges til i fremtiden. Ifølge NASA kan den måske assistere astronauterne på rumvandringer.
Soldater
Selvom vi langt fra kan undvære folk på jorden, er det stigende antal af droneangreb et bevis på teknologiens fremskridt på slagmarken.
Babysittere
Robotter kan langt mere end at være ved frontlinjen i verdens krige. De er også det perfekte valg til at passe på dit lille barn.
Aeon Co. er en japansk butikskæde, der i 2008 introducerede en 1,2 meter høj robot, der kan passe på dit barn, mens du handler.
Reddere
Robotter kan nå områder, som mennesker ikke kan, og kan tilbyde uundværlig hjælp I nødsituationer og under naturkatastrofer.
Journalister
Ved at bruge Narrative Science-software udviklet på Northwestern University i Illionois, USA, kan man lave computergenererede historier og artikler.

I gennemsnittet har hver familie 13 elektroniske apparater i hjemmet.
Bruger i gennemsnit 4,54 timer om dagen på at være "online"
Og mange andre steder...
Interview med Inga
Interview med Maj-Britt
Full transcript