Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Mediul de Marketing S.A."Franzeluţa"

No description
by

Cristina Novac

on 9 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Mediul de Marketing S.A."Franzeluţa"

Mediul de Marketing S.A."Franzeluţa"
Scurt istoric

Combinatul de panificaţie din Chişinău a fost fondat la 24 februarie 1960 în urma asocierii organizaţiilor de profil din capitală. Iniţial, combinatul de panificaţie avea 672 de angajaţi, pentru ca, în prezent, odată cu extinderea serviciilor şi sferelor de producţie ale companiei, numărul acestora să ajungă la cca. 2500.

Brandul „Franzeluţa” a fost lansat însă după 35 de ani de la fondarea combinatului de panificaţie, la 15 august 1995. Decizia de a da companiei denumirea „Franzeluța” a venit după organizarea unui concurs în cadrul întreprinderii în urma căruia a fost stabilită denumirea şi conceptul brandului.
Structura organizatorică
În momentul crizei economice “Franzeluţa” a activat şi nu au avut loc stopări ale procesului de producţie,astfel din cauza crizei au crescut cheltuielile de producer,ceea ce a dus la modificarea nivelurilor preţurilor.La fel observăm că cu cît preţurile sînt mai joase cu atît acestea afectează negative situaţia întreprinderii.Cu cît situaţia consumatorilor,adică veniturile lor sînt mai mari cu atît cresc şi profiturile întreprinderii deoarece se majorează consumurile.
Republica Moldova are o cultură deosebit de vastă şi frumoasă, care cuprinde şi un număr mare de tradiţii,în conformitate cu acestea SA „Franzeluţa” produce diverse tipuri de colaci, cozonaci, torte, etc. Pentru a satisface necesităţile populaţieie.
"Începe ziua cu noi!"
O întreprindere cu o experienţă de peste 65 de ani în industria de panificaţie, cu tradiţii stabilite, cu reputaţie impunătoare şi propria reţea comercială. Produsele de la „Franzeluţa” sunt prezente pe întreg teritoriul ţării şi practic fiecare locuitor al Republicii Moldova ştie gustul lor.
Dragostea si căldura inimilor noastre-în fiecare produs!
• Imaginea favorabilă a întreprinderii
• Un număr de clienţi fideli
• Un număr mare de clienţi
• Întreprinderea este foarte cunoscută şi peste hotarele republicii
• Din anul 1988 a obţinut dreptul de creare a reţelei comerciale proprii
• Are 4 fabrici moderne de pîine şi reţea mare de magazine
• Toate produsele întreprinderii sunt îmbogăţite cu iod
• Utilizarea tehnologiilor performante
Micromediul
"Franzeluţa"
Vă propune un sortiment vast de produse:
•Diferite sortimente de pâine
•Produse de franzelarie si patiserie
•Un sortiment bogat de paste făinoase
•O gama larga de produse de cofetărie
•Bomboane si figurine din ciocolata
•Produse de covrigarie
•Turte dulci, biscuiţi, checuri, urechiuse
•Produse de preparare rapida
•Produse de sărbători
•Bioxid de carbon alimentar in stare gazoasa si solida

Top-ul "Franzeţa"
Fabrica de pîine nr. 2
A fost creată în anul 1973. Reprezintă o întreprindere cu reputaţie stabilă, cu asortiment verificat şi mereu în dezvoltare, cu linii moderne, ce permit fabricarea pînă la 125 tone de pîine şi produse de panificaţie în fiecare zi.
La fabrică funcţionează 6 linii complexe, care asigură livrarea continuă de pîine în magazinele republicii. În secţia de chiflărie se produc chifle şi franzeluţe cu greutate mică.
Aici se conduc de tehnologiile clasice, perfecţionate în decursul anilor, dar se implementează şi tehnologii noi.
Complexul energetic
În luna iulie 1998, pentru prima dată în Republica Moldova, a fost introdusă linia de producere a bioxidului de carbon lichid, solid şi gazos alimentar (CO2), utilată cu echipament al firmei daneze “Union”. Bioxidul de carbon se utilizează pentru crearea mediului protector la sudarea metalelor, pentru gazificarea băuturilor, în scopuri de refrigerare, congelare a produselor prin contactul direct şi indirect cu ele, pentru uscarea formelor de turnătorie, pentru stingerea incendiilor şi în alte
scopuri în toate domeniile
industriei.
Fabrica de paste făinoase
Este creată în anul 1975. În prezent, este utilată cu echipament modern al firmelor europene, care permite de a fabrica pînă la 15 mii tone de paste făinoase pe an. Produsele de tip “spaghete” şi pastele făinoase scurte de diferite forme (cornişoare, fidea şi produse modelate). În anul 1985 la fabrică a fost înfiinţată o secţie de patiserie, utilată cu două linii mecanizate în flux pentru fabricarea biscuiţilor şi turtelor dulci, cu capacitatea totală de pînă la 1800
tone pe an.
Fabrica de pîine nr. 3
Creată în anul 1973, constă dintr-o secţie de patiserie şi o secţie de panificaţie. Secţia de panificaţie este amenajată cu trei linii complexe mecanizate de fabricare a franzelelor şi cu două linii la care se fabrică un asortiment bogat de chifle şi franzeluţe, inclusiv produse împletite: colaci, gemne etc.
Secţia de patiserie dispune de echipament modern şi cadre calificate pentru fabricarea diverselor produse de patiserie: torturi, prăjituri, rulade etc
Comerţul de firmă
La 26 iunie 1988 combinatul capătă dreptul de a-şi organiza o reţea proprie de distribuţie prin reţeaua de comerţ de firmă, care cuprinde 14 magazine şi 6 gherete. Aici puteţi ridica torturi şi colaci la comandă.
Structura Organizatorică
Fabrica de pîine nr. 1
A fost creată în anul 1947 în rezultatul reconstrucţiei unei brutării private. În prezent, reprezintă o întreprindere modernă, cu linii mecanizate, ce permit coacerea a 90 tone de pîine, produse de panificaţie şi de covrigărie în 24 ore. Fabricarea produselor de covrigărie deţine certificat Kosher, ceea ce vorbeşte despre înaltă calitate a producţiei
Laboratorul central
Specialiştii acestui laborator protejază consumatorul, garantînd conformitatea produselor cerinţelor documentelor normative. Laboratorul este acreditat în sistemul naţional de certificare. Totodată aici se elaborează documente normative şi reţete pentru produse noi.
Centrul de calcul
Creierul electronic al combinatului dirijează operaţiunile de recepţionare a comenzilor şi de desfacere a produselor fabricate. Totodată, funcţionează şi ca bază de date şi ca instrument în computerizarea evidenţei contabile
Ateliere mecanice experimentale
În anul 1977 s-a dat în exploatare baza de producţie a atelierelor mecanice experimentale. Atelierele prestează servicii la comandă şi produc utilaj experimental. Personalul reconstruieşte utilajul, face revizii şi reparaţii capitale a lui, efectuează lucrări de montaj şi ajustare, confecţionează la comandă utilaj nestandard, o gamă largă de agregate, instalaţii, piese de schimb pentru diverse întreprinderi de profil alimentar din exteriorul combinatului. Include un centru de proiectări.
Furnizori
Alte materii prime (consum anual) Kg
Zahăr cristal 1 700 000
Grasime vegetală t/topire 32-35 gr.C 75 000
Grasime vegetală t/topire 36-39 gr.C 75 000
Grasime vegetala pentru creme de napolitane 145 000
Grasime vegetala „Ariba Soft” 20 000
Ulei de palmier 95 000
Margarina „Molocinii” 82% 84 000
Margarina pentru foitaj 82% 175 000
Margarina 80% 20 000
Drojdii comprimate „Traditionali” 540 000
Drojdii comprimate „Active” 130 000
Miez de nuci 1/4 si 1/8 de miez 18 000
Visina in suc propriu 24 000
Malt de secara 77 000
Unt de vaca taranesc 120 000
Melasa de porumb maltozica 62 000
Melasa de porumb caramelizata 1000

Concurenţii
Concurenţii sunt companiile de la care clienţii ar putea cumpăra cu uşurinţă în loc să cumpere aceleaşi produse de la întreprindere şi din acest motiv,concurenţa cea mai intensă este din această direcţie.
• Beltologrup S.A
• Camerton S.A(pîine şi produse de panificaţie)
• Cahul Pan S.A
• Combinatul de panificaţie Soroca S.A
• Orhei S.A
• Brutarie Cojuhari I.I(pîine şi produse de panificaţie)
• Cristal Optima S.R.L
• Cereale-Vulcîneşti(pîine şi produse de panificaţie)
• COLOMBOS S.R.L(covrigi)
• Cooperativa de consum mun.Chişinău (pîine şi produse de panificaţie)
• Etolaur S.R.L(pîine şi produse de panificaţie)

Clienţii
Întreprinderea foarte minuţios îşi alege clienţii,cercetează foarte bine preferinţele consumatorilor ţi dispune de informaţii destul de utile ce fac realizarea activităţii la nivel înalt.
Principalii clienţi ai produselor de panificaţie fabricate sunt:
 Cumpărătorii individuali
 Magzine,baruri,cafenele şi restaurante
 Cantinele de pe lîngă spitale,întreprinderi,gospodării agricole,instituţii de învăţămînt, grădiniţe şi unităţi militare
 Comenzi individuale pentru diferite festivităţi

Intermediari
Intermediarii sunt firme ce oferă servicii de promovare,transportare,depozitare, vînzare, consultanţă , finanţare, asiguare,ş.a.m.d. a întreprinderii în cauză
Distribuitori în RM
:
SRL “Voltaj COM”
SRL “Aliocor LT”
SRL “Minilis GRUP”
SA “Incomlac”
Distribuitori peste hotare:
“RUSSISCHER MARKT”
Germania,Italia, Grecia, Irlanda
“FAST PLUS”
România,Bucureşti
“NOVOTECH”
România,Piatra Neamţ
“MAI SERV”


Acest mediu influenţează foarte mult activitatea companiei date,deoarece în cazul ploilor prea dese se poate produce o umeditate mare ceea ce nu permite creşterea grîului în cantităţi foarte mari,ceea ce înseamnă că întreprinderea va avea insuficienţă de materie primă de bază, însă uneori acest factor poate duce la modificarea calităţii materiei prime din cauza ploilor prea mari care ar defecta grîul.Un alt factor natural ar putea fi seceta c ear duce la insuficienţă de umeditate pentru dezvoltarea grîului,care duce după sine cheltuieli suplimentare ţi costisitoare pentru aprovizionarea întreprinderii cu materie primă
Populaţia Republicii Moldova: 3559497
Barbaţi:1712346 Femei:1847151
În prezent Moldova se află în topul ţărilor afectate de procesele migraţionale.În ultimii ani a scăzut creşterea anuală a populaţiei, s-a majorat emigrarea peste hotare a oamenilor professional-educaţi în vîrsta lucrătoare.

În baza introducerii tehnologiilor progresiste au fost mecanizate procesele de depozitare, transportare şi dozare a materiilor prime, modul de preparare şi dospire a aluatulu, coacerea pîinii.În urma înlocuirii vechilor cuptoare cu alte noi de tip tunel, cu încălzire electric, a devenit posibilă şi crearea unui mediu de muncă adecvat din punct de vedere ecologic.
Cu o cotă de 52,5%,statul deţine pachetul majoritar la “Franzeluţa”, alte 22% din acţiuni aparţin angajaţilor întreprinderii, 3,9% sînt controlate de Consiliul Municipal Chişinău, iar restul se află în mîinile unor investitori externi. Este o situaţie destul de fragilă, în pofida capitalului social de peste 35 milioane de lei. În anii 2005-2011 au fost tranzacţionate la Bursa de Valori a Moldovei 9,79% la sută din acţiunile societăţii, deţinute de investitori externi sau angajaţi, valoarea tranzacţiilor ridicîndu-se la 6,25 milioane lei.
MEDIUL ECONOMIC
MEDIUL TEHNOLOGIC
MEDIUL DEMOGRAFIC
MEDIUL
NATURAL
MEDIUL
CULTURAL
MEDIUL
POLITIC
Puncte forte
Puncte slabe
• Materia primă nu în permanenţă este de calitate şi în cantităţi suficiente pentru a putea produce cantătatea normală de produse
• Lipsa materiei prime proprii,duce la necesitatea de achiziţionare de la furnizpori
• Exteriorul întreprinderii necesită reparaţie ceea ce poate crea impresia consumatorilor că interiorul întreprinderii are o atmosferă antisanitară.

Oportunităţi
• Pătrunderea pe noi pieţe de desfacere
• Găsirea unor noi surse de materie primă,calitativă şi ieftină
• Existenţa nomenclatorului de produse oferite
• Existenţa cererii produselor companiei pe noi pieţe de desfacere
• Posibilităţi de încheere a unor alianţe,acorduri etc avantajoase cu diverse companii din străinătate.

Pericole
• Costul materiei prime e în creştere
• Apariţia unor noi rivali pe piaţă
• Modificarea legislaţiei cu privire la impozitele pe venit
• Intrarea într-o perioadă de recesiune economică sau chiar criză
• Ce ţine de achiziţionarea cu materie primă,fie pericole legate de lipsa furnizorilor fie de refuzul acestora de a livra materia primă
• Schimbări demografice nefavorabile
• Schimbări ale nevoilor,gusturilor sau preferinţelor clienţilor sau creşterea cererii produselor substituibile
• Creşterea mai lentă,stagnarea sau chiar recesiunea prieţii
• Schimbări legislative restrictive cu caracter nefavorabil
Full transcript