Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

La importancia del riu Nil per a l'antic Egipte

Ciències Socials
by

Pol Rius

on 3 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of La importancia del riu Nil per a l'antic Egipte

Ciències Socials INTRODUCCIÓ El riu Nil a la primavera a causa de les pluges torrencials creixia molt i totes les terres properes de la riba s'inundaven. A partir de l'octubre el nivell de l'aigua del Nil començava a normalitzar-se i deixava un llim que fertilitzava els camps de conreu i en questa epoca és quan es sembraven els camps. De febrer fins a Juny el cabal es normalitzava i s'aprofitava per recol·lectar. El Nil també era una gran via de comunicacció ja que enllaçava les terres de sud ( la vall del Nil o alt Egipte amb les del nord (el delta o baix Egipte).
El Nil era ocupat per embarcacions de transport de mercaderies que transportaven a les ciutats que eren a la vora del Nil. AVANÇOS TÈCNICS La importància del riu Nil per l'antic Egipte En aquest treball tractaré el tema de l'importància del riu Nil per a l'antic Egipte. En aquest projecte veureu temes com la gran utilització de l'aigua del riu Nil, les seves crescudes i altres temes entre d'altres.
Com veureu a continuació el riu Nil tenia molta importància a l'antic Egipte era el que els hi donava vida als Egiptes. La majoria de la població es concentrava a la vora del Nil. CRESCUDES DEL RIU NIL UTILITZACIÓ DEL NIL PER L'AGRICULTURA UTILITAT DEL RIU NIL PER A LA COMUNICACIÓ Al principi les crescudes del Nil plantejaven molts problemes per a l'agricultura perquè la zona més propera del riu s'inundava i la resta quedava seca. Però els egipcis van aprendre a controlar les crescudes construint dics i canals per poder controlar l'aigua i després emmagatzemar-la i distribuir-la, d'aquesta manera totes les parts tant la més propera al riu com la més llunyana estava igual d'alimentada'.
També amb aquesta ajuda ampliar la superfície conreada. Dibuix barca egipcia de vela Crescudes del riu Nil. Per dur a terme aquestes tasques per dominar el Nil van desenvolupar avanços tècnics com el càlcul i la geometria, van inventar tècniques de construcció i van establir un calendari per preveure les crescudes del Nil. Egipte es va dividir en dos, en el Baix Egipte, el delta del Nil, i l'alt Egipte, la vall del nil. Pol Rius 1A
Full transcript