Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Esmee Cassanelli

on 11 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Geboren. Kleuter Puber meisje Puber jongen Ff een testje!! Kiezen krijgen
Je kind krijgt zijn eerste tandjes wanneer hij ongeveer zes maanden oud is. Op zijn eerste verjaardag heeft een kind gemiddeld zes tanden. Daarna is het tijd voor de eerste vier melkkiezen.
Er is een groot verschil tussen peuters en kleuters! Peuters vinden samen spelen lastig, bij kleuters zijn er veel kinderen die het samen spelen wel erg leuk vinden! Bijv. peuters vinden naast elkaar in de zandbak al samen spelen terwijl kleuters al winkeltje kunnen spelen. Opgroeien De puberteit begint vanaf dat je 12 bent, eigenlijk ongeveer wanneer je naar de middelbare school ga.
Je word steeds brutaler en er verandert ook veel in je lichaam. Zoals: Je word ongesteld( dat gebeurt meestal tussen de 10 en de 16 jaar), je krijgt overal haar, je hebt erge last van pukkels, je zweet eerder en ruikt daarom ook niet al te vris, je haar word vet (het is een soort van nat en plakkerig) en je word overladen met stress! Dit kan allemaal in een keer gebeuren maar het kan ook heel langzaam gaan. Veel mensen denken dat de puberteit stopt als je 18 bent maar het stopt pas als je 24 bent omdat dan je hersenen stoppen met groeien en leren. In de puberteit kreeg je je eerste verliefdheid en
als je volwassen bent word dit serieuzer. Je bent
ook verantwoordelijker en toe aan een volgende
stap. Sommigen gaan samen wonen andere weer
trouwen. Vaak worden mensen die samen wonen of
een relatie hebben ook zwaarder. Omdat ze het zo
gezellig vinden om samen lekker te eten. Op een gegeven moment in een sireuze relatie willen ze
ook kinderen en dan begint alles weer over nieuw! Jongens krijgen op hun 11 tot hun 16 een baard in de keel, dat blijft hun hele leven!
Tijdens de puberteit gaat ook de penis groeien. In eerste instantie wordt de penis dikker maar na deze periode wordt de penis ook langer. Ook de zaadballen worden groter en gaan daardoor lager hangen. Wanneer dit gebeurt word er haar zichtbaar. Ook komt zaadlozing te woord dat houd in dat er sperma uit de penis komt. De eerste zaadlozing kan s'nachts gebeuren en dat heet de Natte Droom. De eerste zaadlozing komt voor als je 13 jaar bent.
Een jongen krijgt tussen zijn elfde en veertiende jaar een groeispurt. Wij hebben deze achtergrond
gekozen omdat deze boom ook moet groeien. Volwassen. *Na 4 weken , 3-4 mm.
5 weken , 7-9 mm.
*8 weken , 3 cm.
12 weken , 9 cm.
*16 weken , 16 cm.
20 weken , 25 cm.
24 weken , 30 cm.
28 weken , 35 cm.
*32weken , 40 cm.
*36 weken , 45 cm.
*40 weken , 50 cm. Hoe groot ben je in de buik? *Na 8 weken , 1,5 gram.
12 weken , 14 gram.
*16 weken , 150 gram.
20 weken , 320 gram.
24 weken , 630 gram.
28 weken , 1000 gram , 1 kilo.
*32 weken , 1700 gram , 1,7 kilo.
*36 weken , 2500 gram , 2,5 kilo.
*40 weken , 3400 gram , 3,4 kilo Hoe zwaar ben je in de buik? Baby


De baby tijd duurt 2 jaar, het eerste half jaar van zijn leven brengt hij voor 3 kwart van de tijd slapend door. En steekt het meeste energie in eten en groeien.
Aan het eind van het eerste jaar van de baby zijn leven kan hij al een beetje zichzelf voortbewegen.

Hij groeit op en er veranderen veel dingen in zijn leven, zoals hij moet veel vaker dingen zelf doen en hij gaat naar school. Als je peuter bent leer je als eerste lopen en praten.De peuter praat soms bij de ouders de oren van hun kop. Het veranderd de relatie met de ouders.
Als peuter leer je meer dan die 2 dingen hierboven want je leert ook samenwerking en je word socialer. Peuters De baby in de buik. Hoe groot ben je na 4 weken in de buik?

Hoe zwaar ben je na 40 weken in de buik?

Hoe lang duurt de babytijd?

Waarneer leer je lopen?

Wat is het verschil tussen peuters en kleuters?

Wat krijgen meisjes al snel in de tienertijd?

In welke jaren krijgt de puberjongen een groeispeurt?

wat gebeurt er sneller bij een 65+er dat bij een puber? Tiener Meisje Tiener jongen De baby drijft in vruchtwater, dat vruchtwater beschermt hem/haar tegen stootjes en temperatuur verandering en ook nog tegen uitdrogen.

De placenta haalt voedingstoffen uit het bloed en brengt ze via de nafelstreng naar de baby. Hoe zit de baby in de buik? De baby licht helemaal opegevouven in de buik met zijn/haar hoofdje naar onder.

(julie kunnen het beter zien in het filmpje en op het plaatje) Quizzzzzz Hoe groot is de baby na 4 weken in de buik?

Hoe zwaar is de baby na 40 weken in de buik?

Hoe lang duurt de baby tijd?

Waneer leer je lopen?

wat is het verschil tussen peuters
en kleuters? In de TienerPeriode kan je heel veel last vabstemmingswisselingen,
je hersenen ontwikkelen zich maar zijn pas uitgegroeid als je 24 bent. Je krijgt al Borsten, Lichaams Beharing en je begint erg te groeien. Ook maak je een lastige overstap tussen de BasisSchool en de middelbare school. Er gaan daardoor meestal een paar vrienden van je verloren, wanneer dat gebeurd ga je je rot en leeg voelen. Je krijgt een nieuwe fiets en dat is niet alleen omdat je daarmee sneller fietst maar ook omdat je veel te groot en te zwaar word voor je oude fiets. De TienerPeriode is eigenlijk het zelfde als bij de meiden... Alleen jongens kunnen in de Puberteit al de natte droom krijgen... Over de Natte droom lees je zodrekt meer! 65+ ers Als je wat ouder word krijg je al snel vitamine tekort. Dus word je sneller ziek. Ook worden je botten minder sterk. Je hebt dan namelijk te wienig lijmstof en te veel kalk in je botten. Daar door breken oudere sneller hun botten als ze vallen. Als je een vrouw bent kan je vanaf dat je +/-50 bent niet meer ongesteld worden. Wat krijgen meisjes al snel in de tienerpireode? In welke jaren krijgt de puberjonen een groeispurt? Wat gebeurt er sneller bij 65+ers dan bij pubers K E K J E J K E J E Wat kan er allemaal mis gaan? Hij/Zij kan bijvoorbeeld een arm of been missen. Hij/zij kan een hersen ziekte hebben. De baby kan ook verkeertes om liggen, dan word hij/zij met een keizersnee geboren

Het kan ook een siamese tweeling worden. Dat kan verholpen worden door een operatie, behalve al de hersenen aan elkaar zitten. Dan is de kans groot dat er een van de twee dood gaat, of allebij. Woorden Lijst Ontgesteld worden: Een eilozing van een meisje. Siameze Tweeling: Een tweeling die aan
elkaar is gegroeit Zaadlozing: er komt sperma uit de penis
Full transcript