Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Gjashte shembuj te Ligjeve te Njutonit ne jeten e perditshme.

Examples of Newtons Laws
by

Rea Tresa

on 22 May 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Gjashte shembuj te Ligjeve te Njutonit ne jeten e perditshme.


Në këtë prezantim ne do të shikojme 3 ligjet e Njutonit dhe aplikimet e tyre në jetë .

6 shembuj te ligjeve te Njutonit ne jeten e perditshme
Ligji i pare i Njutonit
Isaac Newton

Një objekt mban një shpejtësi konstante nëse mbi te nuk veprohet një forcë .
Ne kete video nje kamion perplaset me nje tjeter dhe kamionat ndalojne, por shoferet nuk ndalojne.
Guri ne kete video nuk leviz derisa ta levize dikush.
Ligji i Dyte i Njutonit
Nxitimi eshte ne perpjesetim te drejte me forcen dhe te zhdrejte me masen e trupit.
Dy objekte me masa te ndryshme hidhen nga nje cati, dhe ju mund te mendoni se objekti me i rende arrin ne toke i pari, por ne baze te Ligjit te Dyte te Njutonit, objekti me i rende e ul nxitimin sepse ka mase me te madhe. E verteta eshte qe te dy objektet e arrijne token ne nje kohe.
Nje shembul tjeter i Ligjit te Dyte te Njutonit eshte fakti qe eshte me e thjeshte te shtysh nje karroce supermarketi qe eshte bosh sesa nje qe eshte plot. Nese shtyhen me te njejten force, ai qe eshte bosh do te shkoje me larg dhe do te jete me e thjeshte te ndalohet.
Ligji i Trete i Njutonit
Per cdo veprim ekziston nje veprim i barabarte me te dhe me drejtim te kundert.
Kur raketa niset, shtytja e prodhuar ushtron shtypje kunder tokes, e cila e ben raketen te ngrihet.
Kur jeni duke ecur, ju ne fakt shtyni Token dhe ajo ju shtyn juve, duke bere qe ju te ecni. E njejta gje vlen per makinat, bicikletat dhe anijet.
Full transcript