Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Untitled Prezi

No description
by

Andreea Dumitrascu

on 16 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Untitled Prezi

Acid carbonic Acidul carbonic H2CO3 este cel mai slab acid, care rezultă din reactia dioxidului de carbon cu apa. Sărurile acidului sunt numite carbontai. Din punct de vedere tehnic, importantă mai mare o reprezintă formele polimerizate policarbonatii.
Dioxidul de carbon CO2 este solubil în apa.
Gazul CO2 este numit gresit uneori ca acid carbonic; in biochimie continutul dizolvat de CO2 în apă joacă un rol important în reactia acido-bazică a sângelui. Acidul carbonic si acidul clorhidric Acidul clorhidric Acidul clorhidric este o solutie apoasă a hidrogenului clorurat (HCl). Solutia este un acid anorganic tare făcând parte din grupa acizilor minerali. Sărurile acidului clorhidric se numesc cloruri, dintre care cea mai cunoscută este clorura de sodiu (NaCl) (sare de bucătărie).
Acidul este folosit pe scară largă în industria chimică, ca acid anorganic.

Acidul clorhidric este folosit în minerit în procesul de prelucrare, flotare a minereurilor, sau în tehnologia fosfailor.

De asemenea este utilizat la purificarea petrolului i gazului natural, ca i în metalurgie, i la cositorit.

In laborator acidul este un reactiv folosit frecvent la analize chimice, ca i în procedeele de titrare a unor alcali. Utilizarea acidului clorhidric Utilizarile acidului carbonic Acidul carbonic are numeroase utilizări, una dintre ele fiind prepararea răcoritoarelor. Johann Jacob Schwepps, un ceasornicar elvețian (1740-1821) din Geneva, a pus la punct metoda dizolvării CO2 în apă.

O altă utilizare a acidului carbonic este în tehnica împachetării produselor oxidabile, la acesta adăugându-se și utilizarea sa pentru sifon și apă carbogazoasă. Acidul clorhidric este obținut ca soluțtii de concentratție 38% HCl. Sunt posibile șsi concentrațtii mai mari (peste 40%), dar rata de evaporare este foarte ridicată, fiind necesare măsuri suplimentare de precautție cum ar fi creșsterea presiunii sși a temperaturii pentru a putea fi depozitat sau manipulat. Cantitatea principală produsă la nivel industrial este de 30%-40%, fiind optimizată pentru usșurințta transportului sși pentru a limita degajarea vaporilor de HCl. Soluțtiile utilizate în scop casnic (în special la curătțenie) în Statele Unite au o concentratție cuprinsă între 10% șsi 12%, mențtionându-se necesitatea diluării înainte de folosire. Aceleașsi valori sunt valabile șsi în Regatul Unit. Acidul clorhidric este un gaz incolor, cu miros puternic, iritant. Densitatea sa relativă este de 1,12601 și greutatea unui litru de 1,6394 g. Gazul fumegă la aer cu formare de picături hidratate de HCl. Răcit la 10 ° C și la o presiune de 40 atm se condensează sub forma unui lichid incolor. Punctul de fierbere este de -83,7 ° C, iar cel de topire este de -112 ° C.

În stare solidă se prezintă ca o masă albă cristalină. Cristalizează într-o rețea cubică moleculară. Temperatura și presiunea critică au valorile 51,46 ° C și, respectiv, 81,6 atm. În stare lichidă nu conduce curentul electric. Formează un amestec azeotrop cu apa ce conține 20,24% HCl și distilă la 110 ° C.[22]

Dizolvarea PCl3 și PCl5 și a unor substanțe organice (eter, cetonă, acid, nitril, amină, etc.) conduc la creșterea conductibilității. În cazul dizolvării unor cloruri metalice în HCl s-a pus în evidență formarea unor ioni complecși (de ex. [AgCl4]3-).[23] Proprietai fizice ale acidului clorhidric
Full transcript