Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Livets udvikling

No description
by

Frederik Døring

on 26 January 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Livets udvikling

Livets udvikling
Hvordan har livet udviklet sig?
Charles darvin
Født den 12. febuar 1809. Død den 19. april 1882. Han var en engelsk naturforsker og geolog, som er bedst kendt for Evolutionsteorien. Teorien fastslår at alt nedstammer fra fælles forfædre, og siger, at det er den bedste tilpassede der overlever.
Musen tilpasning
Den er god til at finde mad. Den har en pels så den kan holde varmen. Musen kan gnave i huse så den kan komme ind i et hus om vinteren.
Hvad betyder det at være bedst tilpasset?
Det er et mysterium hvordan det allerførste liv er opstået. Måske er der tale om en tilfældig kemisk reaktion, men på et eller andet tidspunkt er der opstået nogle encellede skabninger. De kaldtes Procayoter, og de var simple celler der hver i sær ikke kunne så meget. Nogle satte sig sammen til det der kaldes Eucayoter. De er avancerede encellede skabninger med flerer egenskaber. De ligner hvor tids bakterier og alger. Så er Eucayoterne begyndt at sætte sig sammen til flercellede skabninger, og herfra er de blevet mere og mere avancerede indtil det vi har i dag.
Det naturen er bygget op af er at overleve så man kan formere sig, og blive flere. Det miljø man er i har nogle udfordringer, og hvis man kan klare flere af dem end de andre er man bedst tilpasset.
For eksempel hvis man vil flyve er det godt at have vinger. Hvis man vil svømme er det godt at have en stor finne. Hvis det er koldt skal man have en pels.
Den danske Myreren
Myeren er god til at leve i Danmark fordi den udnytter sommeren til at finde mad. Når det så bliver vinter går de ned i deres myertue så kan de spise den mad de har samlet om sommeren.
Ræven
Ræven kan overleve i danmark fordi den har en pels. Den kan spise mus og andre små dyr. Den har størelse som en lille hund så den kan gemme sig. Når det bliver vinder graver den en hule.
Full transcript