Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

katten-weetjes

No description
by

Georges Vermaes

on 16 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of katten-weetjes

doe mee met jou snoezigste poezenplaatje/-foto, en wie weet komt die hier te staan!
WIJ ZOEKEN EEN HUIS
Fotowedstrijd

Zwerfkatten
vrienden
"Ik ben Snoezepoes, en een asielkat. Soms is dat wel leuk, als we in het 'grote hok' mogen. Het 'grote hok' is een kamer waar we dan in mogen, in plaats van in kooitjes. Sommige asielen hebben geen kleine kooitjes, daar zitten de katten altijd in een 'groot hok'," zegt Snoezepoes. Snoezepoes is een poesje van vier maanden, en in het asiel geboren. Haar moeder, Snoespoes, is direct verkocht na 1 maand.
€1,25
Nr. 6
De Kat
huisdieren
Asiel katten
"Asiel katten mogen best meer aandacht krijgen,"
zegt J. Mommel.
"Het is voor hen niet leuk om telkens in dezelfde ruimte met telkens dezelfde katten om je heen te zijn. Ik vind dat katten en honden in een asiel meer naar buiten moeten, en meer ruimte en aandacht moeten krijgen. Aan de andere kant vind ik het werk van de Asielen heel goed; de katten worden opgevangen, ze krijgen eten en worden goed verzorgd. Toch vind ik dat mensen even moeten nadenken voor ze een kat uit een nestje kopen; uit het asiel is veel beter."
k
a
t
t
e
n
-
b
l
a
d
Zondag 16 Maart 2014
Asiel
Heel veel katten wonen in een huis; dat noem je huisdieren. Als ze niet in een huis wonen zijn het zwerfkatten. Sommigen zitten in een asiel, dat is een huis waar katten worden opgevangen tot iemand ze komt ophalen. "
In een asiel zitten katten die geen baasje hebben. Ze komen er omdat mensen ze niet meer willen, ze ze niet meer kunnen verzorgen, of gewoon omdat ze op straat of in het wild zijn geboren. Als U zo'n kat nou in huis haalt, dan moet U niet denken dat ze overal direct aan gewend zijn, en dat ze heel aanhankelijk zijn. In tegendeel; zo'n kat gaat weg bij andere vriendjes, komt in een voor hem onbekend gebied, en laat zich de eerste dagen niet zien. Na die paar dagen zijn ze heus wel gewend, maar ze spinnen nog niet zo hard. Pas na een maand ofzo, als de kat in zijn terrein is gewend, komt hij echt speciaal naar U toe,
" zegt A. Smonk. "
Het is het beste als U al Uw katten uit het asiel haalt. Het is daar niet echt leuk voor een kat, en dan weet U zeker dat U weer een poesje hebt gered van het eeuwige leven in het asiel.
"
In huis
Veel katten wonen wel in een huis. Daar krijgen ze eten, en mogen bij sommige baasjes naar buiten. Sommige katten mogen niet naar buiten van hun baasje, om de volgende redenen:
Voor het huis is een drukke straat, waar het erg gevaarlijk is voor katten.
Het is een ras-kat, en zijn baasje wil dat hem niet iets overkomt.
Het baasje wil dat hem niets overkomt
Hij komt anders niet meer thuis
Sommige katten mogen naar beneden en boven. Veel katten mogen alleen maar beneden zijn, maar meestal die katten mogen wel naar buiten.
Speels
Vaak jongere katten, kittens, zijn heel speels; zie maar de kat hiernaast, die met water aan het spelen is. Nu denk je vast: maar katten haten water toch? Soms is dat inderdaad zo, maar je hebt ook katten die van water houden. Katten die niet van water houden, kunnen er nog wel mee spelen; ze houden er niet van om er in te zwemmen.
Kijk uit!
Veel katten zijn soms nogal raar; ze hebben dan de gekke vijf minuten. Kijk dan uit voor Uw dure en breekbare spulletjes, want die kunnen ze zo omver rennen!
kat speelt met water
Maatjes
Veel katten hebben kattenmaatjes. Dan zijn ze niet verliefd ofzo, maar vinden ze het fijn om bij elkaar te zijn, bijvoorbeeld de katjes hiernaast. Vaak begint zo'n band op een wat jonge leeftijd, maar ze kunnen ook later beginnen. Een kat moet altijd maatjes hebben, anders voelt hij zich alleen of buitengesloten. Het is dus makkelijker om, als U een kat wilt kopen of al hebt, een tweede te nemen, of direct twee kopen. Maatjes kunnen heel veel gemeen hebben, bijvoorbeeld hun karakter, of juist heel verschillend zijn.
Broertjes en Zusjes
Veel katten hebben broertjes en zusjes. Je zegt soms ook wel dat ze uit hetzelfde nest komen. De kleintjes kunnen drinken bij mama poes, en vormen ook direct hun band. Als twee kittens of poezen het echt niet met elkaar kunnen vinden, door elkaar de hele tijd te krabben, of heel gemeen te doen, kunnen ze beter uit elkaar gehaald worden -> dat is beter voor hun en voor de andere katten.
Zwartje en Witje
Sommige maatjes hebben namen die goed bij elkaar passen; Buur (buurman)en Buuv (buurvrouw), Zwartje en Witje, Moon en Sun, Lola en Lila, Jing en Jang, enzovoorts. Dat zegt niet direct dat de katten het met elkaar móéten vinden. U moet ze niet dwingen om vrienden te worden, want dat lukt toch nooit. Dat zou hetzelfde zijn als U wordt gedwongen om met een sufferd of een tuttekop te trouwen. Nee, het moet echt van binnen uit komen...
<- dit is een leuke krant
lees hem met plezier! ->
<- veel weetjes!
leuk! ->
veel plezier met deze krant!
leuk!
grappig
leerzaam!
mooi gemaakt!
melig!
eeh... is er misschien
een baasje voor mij?
de namen in deze krant zijn niet echt.
door: Journalist 8A
Full transcript