Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

raisa naviglio

on 19 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Panda
Ihoud
Inleiding
Eten van de panda
De kleine panda
vragen of opmerkingen?
Hoe ziet de panda er uit
Inleiding
Eten van de panda
Hoe leeft de panda
Waar leeft de panda
Baby panda
De kleine panda
omdat de mensen de kleine panda eerder kenden noemden ze de zwart witte panda de reuze panda
Eigenmening
Ik vond het heel leuk om te maken ook best moeilijk en ik ben er meer te weten over gekomen
Bronnen
www.superspreekbeurt.nl
www.wikipedia.org
www.wnf.nl
Ik heb dit onderwerp gekozen om dat ik meer van de panda wou weten en om dat het mijn liefelings dier is.
Hoe ziet de panda er uit
De panda is zwart met wit en d zwarte en witte vlekken zitten altijd op dezelfde plek.
de kop is wit met een grote zwarte vlek op zijn oog, zwarte ronde oren en een zwarte neus.
Zijn lijf is wit met een zwarte streep over zijn schouders en die loopt naar zijn schouders
zijn vacht is heel erg dik, dan kan hij heel goed tegen de kouen hij word ook niet na bij zijn vel. aan de voorpoten van de panda zit een extra vinger er steken er 5 naar voren en hij heeft ook nog een botje dat hij als duim gebruikt om de bamboe goed vast te kunnen houden
hij kan in totaal 125 kilo wegen, als hij wordt geboren weegt hij 100 tot 200 gram. van zijn kop tot aan zijn kont word hij 1.90 meter groot en hij heeft een staart van 10 tot 15 cm.
De panda eet vlees, gras, fruit, vis, kleine vogels, kleine knaagdieren en heel veel bamboeplanten.
hij heeft grote plate kiezen en kauwt daarmee zijn vlees en kauwt op de bamboeplanten. zijn hoofd is heel erg breed omdat hij heel veel kauwspieren heeft en die zijn heel sterk.soms eet de panda 14 uur per dag en dan eet hij 40 kilo bamboe en dan poept hij ongeveer 100 drollen per dag. Er zijn niet zo veel bamboebossen meer en daarom is het heel moeilijk voor de panda om eten te zoeken. Er zijn veel verschillende soorten bamboe de bpanda vont maar 10 soorten bamboe lekker en dan eet hij het liefst de delen die niet hard zijn. In bijna alle bossen zijn er nog maar 2 of 3 bamboesoorten en de bamboesoorten sterven soms uit en dan moet de panda makkelijk iets anders kunnen eten. Soms moeten ze dan heel ver lopen om een lekkere bamboe te vinden en dat is moeilijk omdat er een heleboel bamboe is weg gehaald en de panda alleen in bossen komt waar veel bamboe staat en waar je ze niet goed kan zien. Mensen bouwen wegen, dammen en mijnen, dan moet er bos weg en wordt het heel moeilijk voor de panda om eten te zoeken. Ze kunnen niet meer van het ene bos naar het andere bos lopen.
De panda heeft een hele harde keel daar kunnen geen splinters van de bamboe in komen.
Eigenmening/Bronnen
Hoe leeft de panda
De panda is zwart met wit om de andere dieren bang te maken zodat ze niet dichtbij te komen. Panda's kunnen niet zo goed kijken maar wel heel goed ruiken, ze ruiken een andere panda al van heel ver
Een panda kan in het wild wel 20 jaar worden maar ook jonger omdat er heel veel mensen op de panda jagen. In de dierentuin kan een panda 30 worden omdat de verzorgers goed voor hem zoregen en veel eten geeft.
De panda noemen ze ook wel bamboebeer omdat hij heel veel bamboe eet en in bamboebossen leeft.
De panda vindt rust heel erg fijn en is heel vaak alleen. Er komt alleen een andere panda bij om een baby te maken en dat is heel kort dat is in de lente. Het opvoeden van de panda doet de moeder alleen
Waar leeft de panda
Vroeger kwam de panda ook nog twee andere anden voor maar nu niet meer. Toen leefde de panda alleen in Zuid-China daarna leefde hij alleen in Noord-China en nu leeft hij alleen in Zuid-West China.
De reuzenpanda leeft in China in bossen met veel bamboe. In China hebben ze speciale gebieden gemaakt waar de panda wordt beschermt. Panda's vinden het fijn om rust te hebben en vinden het ook fijn om in dichte bossen te leven. Er is nog maar 13.000 vierkante kilometer bos over voor de panda om te leven en dat is niet eens 1 derde van Nderland zo klein. Er zijn bijna geen dieren die de panda aanvallen alleen mensen doen dat en daar kan de panda niets aan doen. De mensen die verdienen heel veel geld aan de pandahuid en schieten de panda daarom dood. Soms komt de panda ook terecht in een val die mensen voor een hert of een beer neerleggen.
Baby panda

Na het paren gaan ze allebei weg en zoekt het vrouwtje een holle boom om een nestje in te maken en het pandabeertje op te voeden.
Panda’s krijgen maar 1 keer in de 2 jaar een babypanda maar soms lukt dat ook niet.
Het duurt ongeveer 4 of 5 maanden tot de babypanda wordt geboren en dat is meestal in september.
Een babypanda is 15 tot 17 cm lang en weegt 90 tot 120 gram. Hij is zo groot dat hij makkelijk op je hand zou passen. De baby groeit heel snel en weegt tussen de 100 gram en 25 kilo.
De babypanda heeft een hele witte vacht en na een paar weken komen er zwarte vlekken in de vacht net als de grote panda.
De babypanda kan niet lopen en kruipen en kan nog niets zien als de panda een half jaar is gaat hij weg bij zijn moeder omdat hij dan kan lopen en wat zien.
Als de panda 5 of 6 jaar is, is hij volwassen en kunnen de vrouwtjes panda baby’s krijgen.
Vroeger dachten de mensen dat de pandamoeders de baby alleen lieten en gingen mensen voor de baby zorgen maar dat is helemaal niet zo.
Pandamoeders zorgen heel goed voor hun baby soms laten ze de baby wel een paar dagen alleen achter om eten te zoeken. De moederpanda zorgt alleen voor de baby tot deze volwassen is en weg gaat.

De panda is veel alleen en als het lente wordt komt er een mannetje bij het vrouwtje.
Omdat de panda niet zo goed kan zien kunnen ze elkaar soms heel moeilijk vinden maar als ze elkaar aardig vinden gaan ze niet bij elkaar weg en blijven ze in hetzelfde gebied. Het mannetje jaagt alle andere mannetjes weg die te dicht bij komen bij het vrouwtje. Een vrouwtjespanda kan maar een paar dagen baby’s krijgen en alleen dan vindt het pandavrouwtje het goed als het pandamannetje komt paren.

De kleine pandais klein en een beetje rood van kleur hij is 50 tot 64 cm groot en hij word de rode panda genoemd. Op zijn kop heeft hij wit, Zijn poten zijn bruinachtig en zij staart is zwart met wit. De kleine panda lijkt heel erg op de koala beer. Ze weten niet of de kleine panda en de grote panda familie zijn sommige mensen zeggen van wel em sommige zeggen van niet. ze zeggen ook dat de kleine panda bij de wasberen hoort en die is geen familie van de reuzenpanda.
De kleine panda eet hetzelfde als de reuzenpanda maar eet ook vogeleieren. in de nacht gaat de kleine panda zoeken naar eten en overdag slaapt hij heel veel. De kleine panda heeft hele scherpe klauwen en daar klimt hij mee in bomen
Full transcript