Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Visio: STT vuonna 2017

No description
by

STT Viestintä

on 18 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Visio: STT vuonna 2017

STT vuonna 2017
Kestävä
Vaalimme uutistoimiston elinvoimaisuutta.
Jatkuvasti uudistumalla olemme asiakkaillemme tarpeellisia.
Kannattavuus ja palveluiden strateginen merkitys ohjaavat toimintaamme.
Kaikella toiminnallamme on suunta ja kiintopisteitä.
Valitut projektit tehdään osissa ja suunnitelmallisesti.

Tietotoimisto
Luomme, jalostamme ja välitämme tietoa.
Meillä on selkeä rooli tietotoimistona ja osaamme viestiä sen.
Seuraamme tuotantoa jatkuvasti, jotta osaamme tehdä oikeita asioita.
Tieto on monimuotoista.

Rohkea
Kokeilemme rohkeasti ja uskallamme myös luopua.
Menemme digi edellä.
Oivallamme asiakkaidemme tarpeet ennalta.
Päätöksentekomme on tehokasta.
Arvostamme oma-aloitteisuutta ja luovuutta.
Houkuttelemme uusia osaajia tietotoimistoon.

Värikäs
Haluamme viihtyä ja tehdä yhdessä.
Kannamme kaikki vastuun palveluistamme.
Menestymme kasvamalla tiedon asiantuntijoina.
Haemme uusia asiakkaita tulevaisuuden julkaisijoista.
Keskitymme asiakkaalle parhaaseen palveluun, emme hienoimpaan teknologiaan tai alimpaan hintaan.
Asiakas voi ostaa kaiken myös verkosta.


Johdon määrittelemä suunta ja tavoitteet konsernille
Kasvatamme digitulojen osuutta liikevaihdostamme.
Aloitamme ainakin yhden uuden liiketoiminnan.
Kasvamme perinteisen uutis- ja kuvatoimiston ulkopuolisilla markkinoilla.

Meillä on menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.
Tietotoimisto käytännössä
Vuonna 2017 meillä on selkeä rooli tietotoimistona ja osaamme viestiä sen. Me emme vain uutisoi, kuvaa, analysoi tai jakele. Me tiedämme.

Asiakkaamme tunnistavat, että STT on luotettavan tiedon tarjoaja. Uutis- ja kuvatoimistotyö on edelleen kivijalka, mutta kenelle ja missä välineissä tieto on tarjolla, voi huoletta muuttua. Etsimme kumppaneita, joiden kanssa tehdä jotain uutta. Meillä on myös digitaalisen kerronnan ja datajournalismin erilaisia muotoja.

Tieto on STT:ssä monimuotoista. Luomme, jalostamme ja välitämme kaikkea tietoa luontevasti. Se kasvattaa meistä merkittävän toimijan mediaseurantaan ja pitää meidät markkinajohtajana tiedotejakelussa.

Ratkaisevan tiedon tuottaminen edellyttää, että teemme asiakkaan kannalta oikeita asioita. Seuraamme kaikkea tuotantoamme jatkuvasti, jotta niukat resurssimme ovat käytössä oikeisiin asioihin. Tiedämme, mitä juttuja ja kuvia julkaistaan ja missä. Tiedämme, kuka käyttää verkkopalveluitamme ja miten. Tiedämme, mitä asiakas haluaa ennen kuin hän tietää sen itse.
Rohkeus käytännössä
STT on saanut toimia valtaosan olemassaolostaan melkeinpä mukavuusalueellaan. Sellaista mukavuusaluetta ei enää ole jäljellä meillä eikä muillakaan suomalaismedioilla, joten uusia asioita on kokeiltava rohkeasti.

Digi edellä -ajattelu on osa tätä rohkeutta. Nykyiset tuotteet digitalisoituvat ja uusia tuotteita luodaan digiin. Uutistuotannossa toimituksen johdolla on vastuu ajattelumallin muutoksesta ja tulevaisuuden työnteon mahdollistamisesta, mutta kaikilla on vastuu tekemisestä. Uuden tekemisessä on muistettava, että lopputulos on ratkaisevin, ei yksittäinen väline. Emme saa rakastua projekteihin emmekä yksittäisiin teknologioihin.

Rohkeus on meille myös tehokasta päätöksentekoa ja tarvittaessa asioista ja ideoista luopumista. Meidän on perusteltava toteutettavat asiat. Media-alan jatkuva muutos vaatii meiltä toistuvia ja ripeitä bisnespäätöksiä. Asiat etenevät, jos ne tuodaan esille oma-aloitteisesti ja tarjotaan jopa ratkaisuehdotuksia.

Sama ryhdikkyys viedään myös asiakassuhteisiin. Teemme asiakaskohtaiset suunnitelmat, jotka auttavat meitä näkemään asiakkaiden tarpeet. Uusimme palvelukokonaisuuksia ja hinnoittelua vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

Omaa rohkeutta ei ole syytä kainostella. Käytämme oma-aloitteisesti ja monipuolisesti viestinnän eri keinoja, jotta houkuttelemme uusia osaajia tietotoimistoon. Jokainen rekrytointi punnitaan kokonaisuutta ajatellen.
Värikkyys käytännössä
STT:stä tulee ainakin monelle talon ulkopuoliselle mieleen Hans Wessmanin painokkaasti lausuma ”STT:n uutisia.” Legendaarinen sanapari herättää paljon myönteisiä mielikuvia, mutta värikäs tuskin tulee mieleen. Värikkyydellä ei nytkään tavoitella äärimmäisyyksiä eikä ristiriitaa tietotoimiston vankan asiantuntemuksen kanssa.

Värikkyys tulee ihmisistä, jotka haluavat viihtyä ja tehdä yhdessä. Värikkyyttä tukee hyvä johtaminen ja kumppanuus osastojen välillä. Voima-ryhmät vievät osaltaan tavoitteita eteenpäin.

Värikkyys on oivalluksia. Kannamme kaikki vastuun palveluistamme, tunnistamme järkevämpiä työtapoja ja osallistumme aktiivisesti tuotannon terävöittämiseen.

Tavoittelemme uutta väriä myös asiakkaisiin. Etsimme uusia julkaisijoita, joille voimme tarjota nykyisiä tai uudistettuja palveluitamme. Varmistamme että tuotteittamme on helppo ostaa. Verkkomyynti toimii ja hinnoittelu on joustavaa.
Kestävyys käytännössä
STT on kestänyt aikaa yli 120 vuotta. Historia on erottamaton osa meitä, mutta se ei saa estää uudistumista. Luovilla ratkaisuilla voimme itsekin tehdä historiaa samalla kun vaalimme uutistoimiston elinvoimaisuutta. Esimerkiksi yövuorojen vieminen Australiaan jää takuulla suomalaisen median aikakirjoihin.

Jatkuvalla uudistumisella olemme asiakkaillemme tarpeellisia. Kehitämme uusia jakelumuotoja palveluillemme ja edistämme yhdessä asiakkaidemme kanssa digitaalista muutosta. Uskallamme siirtää resursseja vanhasta uuteen. Kannattavuutta ja palveluiden strategista merkitystä tarkastelemme vähintään vuosittain. Ennakoimme muutoksia ja sopeutamme työskentelyämme.

Tarkastelemme kestävyyttämme kaikissa hankkeissa, jotta emme sorru mammuttiprojekteihin. Teemme valitut projektit osissa ja arvioimme edistymistä säännöllisesti.
Tavoitteet käytännössä
Perinteinen media elää vaikeita aikoja. Pysyäksemme pelissä mukana pitää digitulojen osuuden liiketoiminnasta kasvaa. Uutistoimisto on meille strategisesti kaikkein tärkein toiminto, joka voi hyvin uudistumalla.

Varsinaista kasvua jahtaamme uutis- ja kuvatoimiston ulkopuolisilta markkinoilta. Viestintämarkkinoilla on vielä otettavaa, mutta onnistuminen vaatii asianmukaiset aseet ja asenteen.

Emme tavoittele kasvua ainoastaan tuttujen markkinoiden ja tuotteiden ehdoilla. Selvitämme myös, miten runsasta osaamistamme voisi muuntaa aivan uudeksi liiketoiminnaksi.

Olemme ihannetilassa, kun palveluidemme kysyntä on monimuotoista.

Median murros on sanaparina jo klisee, mutta yhtä kaikki se vaikuttaa jokaisen työhön ja tulevaisuuteen STT:ssä. Murroksesta on seurannut muutos, jossa tietotoimiston paikka täytyy lunastaa uudelleen.

Uutta paikkaa on hahmoteltu visiotyössä, jossa pohdimme STT:n ihannetilaa ja asemaa tiedon välittäjänä, elinvoimaisena yrityksenä ja hyvänä työpaikkana.

Linja on valittu ja tavoitteet asetettu. Vastuu onnistumisesta on jokaisella.
Full transcript