Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Reactionairen en Fundamentalisten

ML
by

J P

on 4 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Reactionairen en Fundamentalisten

Background photo by t.shigesa Reactionairen en Fundamentalisten Programma punten SGP & PVV Actuele artikelen Reactionairen en Fundamentalisten Reactionairen - Discrimeren
Vrouwen zijn minderwaardig etc.

- Maatschappij in handen van de elite

- lichaamsmetafoor Ontslagen trouwambtenaar naar rechter om baan
Algemeen Dagblad 31/8/12 De ambtenaar van de burgerlijke stand in Den Haag die in november werd ontslagen vanwege gewetensbezwaren, stapt naar de rechter. Dat meldde de Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) vrijdag. De unie behartigt de belangen van de man.

De gemeente weigert trouwambtenaar Wim Pijl (ChristenUnie-SGP) weer in dienst te nemen, ook al heeft de adviescommissie bezwaarschriften hem onlangs in het gelijk gesteld. De commissie adviseerde om het ontslag te herroepen en in te trekken.

Kort voor zijn ontslag had hij in een interview met dagblad Trouw laten weten geen homohuwelijken te willen sluiten. Voordat Pijl benoemd zou worden, had hij gewezen moeten worden op het feit dat de gemeente Den Haag geen gewetensbezwaarde trouwambtenaren aanstelt.

In een reactie noemt Wim Pijl het 'schokkend dat zo'n helder advies terzijde wordt geschoven. Ik word beschuldigd van discriminatie, maar voel me nu zelf gediscrimineerd.'

RMU-directeur Peter Schalk hoopt dat de rechter de conclusies van de adviescommissie deelt en het gemeentebestuur zal vragen het ontslag in te trekken. 'Is er ruimte voor ambtenaren met gewetensbezwaren? In ons land is er geen enkel stel dat niet kan trouwen. Het is gewoon een kwestie van de juiste ambtenaar aan het juiste stel koppelen.' Fundamentalisten - confessionele reactionairen Lichaamsmetafoor Verschillen met andere rechtse stromingen. Conservatieven:
Discrimineren niet
Leven mee met de zwakkere in de samenleving Fascisten:
Gebruiken geweld
Zijn voor een dictatuur ( Fundamentalistische standpunten ) Fundamentalistische
standpunten PVV SGP Nu definitief: SGP mag vrouwen niet langer uitsluiten van kieslijst Huiswerk Opdracht 14
Opdracht 21
Opdracht 24
Eigen vraag:
¨Waarom zijn reactionairen en fundamentalisten voor de doodstraf?" Op moord en verkrachting
hoort de doodstraf te staan. Stellingen Op moord en verkrachting
hoort de doodstraf te staan. De gay pride moet verboden worden. Standpunten over de kernvragen

Economie:
in handen van particulieren
staat hoort zich terug te trekken
Politieke macht:
De elite regeert
geen democratie
bestuurders houden Gods strenge wetten in acht (fundamentalisten)
Waarden en Normen:
volgens lichaamsmetafoor
sterker dan de conservatieven Standpunten
Geen vrouwen in de regering
Tegen homoseksualiteit
Voor de doodstraf Standpunt(en)
Geen islamisering meer De SGP mag vrouwen niet langer uitsluiten van haar kieslijst. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens wil de klacht van de partij over haar vrouwenstandpunt niet behandelen, waardoor het oordeel van de Hoge Raad uit 2010 overeind blijft. De SGP noemt het besluit “ingrijpend” en voorziet “verstrekkende gevolgen”, niet alleen voor de partij zelf.

De SGP had de Nederlandse staat aangeklaagd op basis van de artikelen 9, 10 en 11 van het EVRM, over godsdienstvrijheid, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering. Maar het Hof vindt dat die vrijheden niet in het geding zijn door de uitspraak van de Nederlandse Hoge Raad.

De SGP diende in 2010 een klacht in bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg over het arrest van de Hoge Raad. Die laatste oordeelde dat de SGP vrouwen niet mag uitsluiten van kandidatenlijsten. Toenmalig minister Donner van Binnenlandse Zaken (CDA) besloot de partij echter niet te dwingen vrouwen op de kieslijst te zetten, zolang het Europese Hof geen uitspraak had gedaan.

Het vrouwenstandpunt van de SGP is al jarenlang controversieel. In 2007 oordeelde het gerechtshof dat de Staat moet optreden tegen de vrouwendiscriminatie van de orthodox-christelijke SGP. Vrouwen moesten net als mannen verzekerd worden van het recht om voor de partij verkiesbaar te zijn. Nu mogen ze dat niet omdat het regeerambt volgens de bijbel zou zijn voorbehouden aan mannen. Het gerechtshof oordeelde dat het onderscheid dat de SGP maakt tussen mannen en vrouwen verboden is op grond van onder meer het Vrouwenverdrag van de Verenigde Naties. Confessionele stromingen niet-confessionele stromingen Uitleg over standpunten Sociale Kant Capaciteiten kant - ( sommige )Mensen veranderen niet - Mensen kunnen niet veranderen.
Een slecht persoon blijft altijd een slecht persoon
Full transcript