Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

PARTS I FUNCIONAMENT D'UN ORDINADOR

No description
by

Ale RM

on 27 October 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of PARTS I FUNCIONAMENT D'UN ORDINADOR

PARTS I FUNCIONAMENT D'UN ORDINADOR
índex
Definició d'ordinador
Hardware i Software
Els primers ordinadors
Elements dels ordinadors : Perifèrics i parts funcionals
Sistema operatiu i ses seves funcions
DEFINICIÓ D'ORDINADOR
L'ordinador és un instrument electrònic de sobretaula que té una unitat central, teclat, ratolí , i pantalla, i una o més unitats de disc. Pot funcionar sense estar connectat a una xarxa informàtica.
Un ordinador portàtil és un ordinador personal mòbil o transportable, que pesa normalment entre 1 i 3 kg. Són capaços de realitzar la major part de les tasques que realitzen els ordinadors d'escriptori. tenen la capacitat d'operar per un període determinat sense estar connectades a una xarxa elèctrica.
HARDWARE I SOFTWARE
Hardware correspon a totes les parts físiques i tangibles d'un ordinador: els seus components elèctrics, electrònics, electromecànics i mecànics; els seus cables, gabinets o caixes, perifèrics de tot tipus i qualsevol altre element físic involucrat.
La paraula «software» es refereix a l'equipament lògic o suport lògic d'un computador digital, i comprèn el conjunt dels components lògics necessaris per fer possible la realització d'una tasca específica
Potser l'any més significatiu en la història dels ordinadors va ser l'any 1936, l'any on el primer "ordinador" va ser desenvolupat. Honreu Zuse va ser el creador amb la seva Z1. Aquest ordinador es considera el primer ja que també era el primer sistema totalment programable.
ELS PRIMERS ORDINADORS
Al 1942 es va veure els possibles beneficis i oportunitats als ordinadors. La primera companyia es va cridar "ABC Computers" pertanyent a John Atanasoff i Clifford Berry. Dos anys després, l'ordinador "Harvard Mark I" va ser desenvolupat portant més enllà la tecnologia dels ordinadors.
imatges de la evolució
ELEMENTS QUE COMPOSEN EL PC
Hi ha dos tipus d'elements d'un ordinador:

Perifèrics (d'entrada i sortida)

Parts funcionals (placa mare, processador, memòria RAM...)
PERIFÈRICS D'ENTRADA
Són aquells que permeten introduir informació a l'ordinador perquè aquest procedeixi a processar-la. A continuació procedirem a descriure els perifèrics d'entrada comunament més utilitzats:
teclat
És el dispositiu d'entrada de dades més utilitzat, consisteix d'un conjunt de tecles que permeten comunicar-se amb l'ordinador a llenguatge natural.
És un dispositiu d'entrada petit, generalment fet de material plàstic, que té 1, 2 o 3 botons i s'utilitza amb una sola mà. Alguns ratolins tenen una roda en la part superior, que al moure fa que es desplaci el document en el sentit del moviment efectuat. El ratolí, en desplaçar sobre la taula, mou ​​un punter o fletxa que es visualitza a la pantalla o monitor.
ratolí
La càmera web o webcam és una càmera petita connectada a un ordinador que captura les imatges i les transmet a l'ordinador. Aquest converteix les imatges al format binari i les col · loca en una adreça URL fent disponibles a qualsevol que accedeixi a l'esmentada adreça.
webcam
És un dispositiu que permet digitalitzar una imatge impresa. És un equip semblant a una fotocopiadora, o pot estar les dos coses dins d'un mateix equip. Utilitza un feix de llum per captar el document i transformar a senyals elèctrics, posteriorment aquestes senyals elèctriques són transformades al format digital sent aquesta la informació que es transmet a l'ordinador.
escàner
Perifèrics de sortida
Són tots aquells mitjançant els quals l'ordinador mostra o lliura el resultat del processament realitzat al món exterior.
Els perifèrics de sortida més comunament utilitzats són:
És el dispositiu de sortida comunament més utilitzat mitjançant el qual l'ordinador mostra la informació, en forma d'imatge, que resulta del processament per aquest fet.
El monitor està constituït per una carcassa, generalment de material plàstic, que conté una pantalla de vídeo i està connectat a l'ordinador a través d'una targeta gràfica o adaptador de vídeo.
monitor
És el dispositiu utilitzat per obtenir la informació processada per l'ordinador en paper, fent perdurable i transportable.
impressora
És un dispositiu que, connectat a un ordinador, projecta les imatges a major grandària. Els projectors es diferencien entre si per la brillantor, la resolució i el pes.
projector
parts funcionals
Un ordinador processa o elabora les dades que se li subministren, pot per exemple fer la mitjana d'unes dades introduïdes prèviament, fer una gràfica amb aquestes dades o subministrar un llistat ordenat de major a menor d'aquestes dades.
Per realitzar aquests processos, l'ordinador ha de disposar de recursos per a emmagatzemar la informació mentre aquesta és elaborada,
cpu
La Unitat Central de Procés (CPU) és el cervell de l'ordinador, el lloc on es manipulen les dades. En una microcomputadora, la CPU sencera està continguda en un únic xip anomenat microprocessador
font d'alimentació
Pràcticament transforma l'energia de la xarxa domèstica a diversos voltatges, depenent del component en concret al que vagi dirigida.
És de vital importància ja que ha de comptar amb suficient potència, si no és així, és molt probable que tots els altres elements es vegin afectats i l'ordinador pot arribar a fallar.
disc dur
El disc dur és l'encarregat d'emmagatzemar totes les dades.
La capacitat d'aquest pot escollir al gust, considerant la mida dels arxius o programes amb què treballarem.
És on s'escriuen les dades que necessiten ser accedits ràpidament.
En obrir un programa, aquest carrega una sèrie de dades a la memòria ja que d'haver d'accedir-hi des del disc dur seria molt més lent.
També es carreguen en ella determinats arxius del sistema operatiu. El emmagatzemat a la RAM s'esborra quan l'ordinador s'apaga, però no quan està en estat bloquejat
memòria ram
És una de les peces més importants de l'ordinador, ja que és on aniran connectats tots els components i per tant la que proporcionarà en part el rendiment general de tot l'ordinador. Cal tenir en compte que la placa més cara no sempre és la més adequada, això dependrà de les necessitats de cada usuari
placa mare
sistema operatiu i funcions
Conjunt de programes que controlen i gestionen els recursos de l'ordinador, oferint una interfície "virtual" a l'usuari per interactuar d'una manera més senzilla amb el maquinari subjacent.
Full transcript