Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Tema: Kuriozitete rreth matematikës

No description
by

aurora dervishi

on 27 May 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Tema: Kuriozitete rreth matematikës

Të mësojmë kuriozitete të ndryshme rreth matematikës.
Te arrijme te gjejme lidhjen e matematikes me jeten tone te perditshme.
Te argetohemi duke zgjidhur problema argetuese qe na zhvillojne logjiken ne nje aspekt tjeter.
Matematika përbën një fushë të njohurive abstrakte të ndërtuara me ndihmën e arsyetimeve logjike mbi koncepte të tilla si numrat, figurat, strukturat dhe transformimet.

Matematika
Objektivat:
Matematika në lashtësi...
A eksizton mundësia që dikush të na ofroj mundësi më shumë se 1oo%?Pra 101%?
Si kuptohet të japësh 100% në jetë?! Këtu është dhënë një formulë matematikore që na jep mundësinë ta kuptojmë më mirë?
Nëse: A,B,C-Z.Përputhet me: 1,2,3-26.
H-A-R-D-W-O-R-K~8+1+18+4+23+15+18+11=98%
K-N-O-W-L-E-D-G-E~11+14+15+23+12+5+4+7+5=96%
A-T-T-I-T-U-D-E~1+20+20+9+20+21+4+5=100%
Atëherë shikoni sa larg ju dërgon dashuria. Dashuria ndaj Zotit.
L-O-V-E-O-F-G-O-D~12+15+22+5+15+6+7+15+4=101%
Numri 9 është numri i fundit me një shifër. Nëntë muaj kalon fëmija në barkun e nënës. Gjykata e Lartë e SHBA ka nëntë gjyqtarë. Për kinezët numri 9 lidhet me jetëgjatësinë dhe kur dikush ka ditëlindjen servir 9 pjata.
Numri 35 lidhet me martesën: kush bën 35 vjet martesë feston martesën e koralit. Për të kandiduar si President i SHBA duhet të kesh të paktën 35 vjeç.
Numri 38 tregon 38 strategji të ndryshme për të fituar një debat, sipas Shopenhauerit.
Numrat...
Tema: Kuriozitete rreth matematikës
Punuan
:
Aurora Dervishi
Anxhela Çaka
Xhuliana Çaka
Selvie Krasniqi
Marjeta Mara
Megi Valisi
Shaban Barziu
Orest Vrana
Julian Plaku
Mësuesit e vjetër të matematikës nuk vdesin asnjëherë .. ata thjeshtë  shkojnë drejt infinitit!

Numri është ligji i Universit.
 Natyra flet me gjuhen e matematikes ; germat e kesaj gjuhe jane rrathët trekendeshat dhe figurat e tjera matematikore..

Matematika është arti që u jep të njëjtin emër gjërave të ndryshme!
Kuriozitete për numrin 23?!
Ndër ngjarjet që lidhen me nr.23 dhe të cilat I referohennjë fuqie misterioze të këtij, përfshihen në këto:
Aksi I Tokës është 23 grdë.
Ritmi biologjik I një njeriu është 23 ditë
Janë 23 kromozone në cdo familje të AND-së sonë
William Shakespeare ka lindur me 23 prill 1564 dhe vdiq me…23 Prill 1616
Jul Cezari u vra nga 23 goditje me thikë
Fatkeqësia e Cernobilit ndodhi në orën 1:23 dhe vendin I saj gjeografik në veri ishte 51 23’23”

Full transcript