Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

voedselwebben

No description
by

Heerevelden 2

on 6 July 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of voedselwebben

Dit is de prezi van: Elina Marloes en Jan.
Over voedselwebben.
Inhoud:
1: In een web gevangen.
2: een voedselweb
3: Een web van voedselketens.


In een web vangen.
In een tuin leven heel veel verschillende dieren.In planten kruipen slakken pissebedden en kevers.
Regelmatig vliegen vogels voorbij op zoek naar voedsel. Bladluizen en rupsen zie je op
bladeren. Vlinders en bijen vliegen van bloem naar bloem. Tussen planten en struiken maken spinnen hun web. Een spin vangt vliegende dieren in zijn web tripsen,dansmuggen en gaasvliegen zijn overdag actief.Terwijl ze op zoek zijn naar voedsel,vliegen sommige in het web van de spinen ze hebben de vliegen.'s Avonds raken nachtdieren in het web verstrikt. Honingbijen en hommels zijn te sterk voor het web. Met hun krachtige vleugels wrikken ze zich los. Meestal laten ze het web beschadigt achter. De spin zal het web moeten herstellen. Soms moet hij zelfs een nieuw web maken. In een web komen ook zaden terecht.Die laat de spin echter met rust hoe voedzaam ze ook zijn. als echte vleeseter zijgt alleen gevangen dieren leegeen voedselweb
elke dier maakt deel van een voedselketel.in de web van de spin zitten vier verrschillen de dieren gevangen:een trips,dansmug,gaasvlieg,een nachtvlinder.Die dieren waren zelf op zoek naar voedsel.een spin maak niet zo veel uit van de voedselketen maar van vier.Alle voedselketens samen vormen een voedselweb.In een voedselweb en geven pijlen aan in welke volgorde planten en dieren worden gegeten.Net als een voedselketen. In een voeselweb kun je zien dat een dier zich kan voeden met meerdere planten en dieren.Nachtvlinders halen hun nectar niet alleen uit kamperfoelie, maar ook uit andere planten die 's avonds bloeien. Nachtvlinders worden gevangen door spinnen en ook vleermuizen.
Een web van voedselketens.
eten en gegeten worden daar gaat het om in de dieren wereld. In een voedsel web kun je precies weergeven wie door wie gegeten word. Een voedselweb bestaat uit een web van voedselketens. Je kunt zien dat sommige dieren heel eenzijdig eten en andere juist erg gevaieerd. Een dier dat erg gevarieerd eet, is minder kwetsbaar.Als een bepaald soort voedsel er niet is, kan het dier overstappen op ander voedsel. Een voedselweb laat duidelijk zien dat planten en dieren afhankelijk van elkaar zijn. In het bos leven andere dieren dan in een tuin.In een bos tref je daarom heel andere voedselwebben aan.Deze voedselwebben kunnen vrij veel organismen bevatten.
dit was de prezi van Marloes Elina en Jan. zijn er nog vragen???
Full transcript