Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Правила во семејството - домот

pravila
by

Ч2 13

on 26 September 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Правила во семејството - домот

16 SHIPS =
740M CARS
Technology
SMART
SMARTER
CONTROL, FILTERING, REDUCTION
Правила во семејството
Кога е време за одмор во твоето семејство
Во колку часот се руча во твоето семејство
Правилата важат и во детските игри
Во секое семејство - дом
важат одредени правила
Правилата ги донесуваат сите членови на семејството,подеднакво
Добро е да се почитуваат донесените правила во својот дом и правилата на другите семејства
Правила во семејството
Секој член во семејството
има своја обврска
Легнување
на децата
во 9 часот.
Собирање
на играчките после игра.
Миење на забите пред легнување
и по секој
главен оброк.
Средување на својата соба.
Животот во општеството е уреден според правила на однесување. Без постоење јасни и однапред дефинирани правила не би можеле да се изведат многу активности. Правилата овозможуваат услови за непречено одвивање на активностите. Тие еднакво важат за сите.
Доколку не се почитуваат правилата или дојде до нивно прекршување,следуваат казни.
Задачата што треба да се заврши е должност.
Должностите треба да ги извршуваме,
а правилата да ги почитуваме.
Кои правила
важат во
твоето
семејство
домашна работа
работен дел учебник страна 89
Full transcript