Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Shkodra

No description
by

Arisela Hebovija

on 16 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Shkodra

. 4. Fototeka Marubi 6. Për mikpritjen
7. Për kuzhinën
8. Për muzikën
9. Për pozitën gjeografike
10. Për të vizituar qendrën historikisht më të rëndësishme të Veriut të Shqipërisë. 10 ARSYE per te vizituar SHKODREN 1. Për larminë e atraksioneve turistike
2. Për larminë e peisazheve
3. Për çmimet konkurruese
4. Për larminë e aktiviteteve që mund të zhvillohen
5. Për historinë SHKODRA 2. Kalaja 1.Potencialet turistike Rajoni i Shkodrës zotëron potenciale të konsiderueshme për zhvillimin e disa llojevetë turizmit duke përfshirë turizmin detar, liqenor, malor e kulturor.
Brenda një rrezeje prej 30 km, me qendër Qytetin e Shkodrës, janë të përfshira disa lloje zonash gjeografike me relieve të ndryshme që shtrihen nga Alpet deri në bregdet, duke përfshirë liqenin e Shkodrës (më i madhi në Ballkan), disa lumenj dhe disa masive malore me potenciale të mëdha për turizëm. Fototeka "Marubbi" eshtë një ndër vlerat më të paçmueshme që mban sot rajoni i Shkodrës për sa ipërket trashëgimisë kulturore.
Fototeka ka një fond prej gati 400 000 negativësh nga fotografia e parë (Hamza Kazazi, 1858) dhe deri në vitet 70 -të të shekullit të kaluar. Kalaja e Shkodrës ndodhet në hyrjen jugore të qytetit, në një pozicion strategjik,rrethuar nga lumenjtë Buna, Drini dhe Kiri.
Është kalaja më e madhe në Shqipëri dhe ndër më të mëdhatë në Ballkan.
Në këtë kala 2400-vjeçare takojmë gjurmët e periudhës klasike, të mesjetës e deri të shekullit të kaluar. 10 ARSYET pse te vizitojme SHKODREN? 3. Muzeu Histori-
Shtepia e Oso Kukes Muzeu Historik i Shkodrës gjendet në një banesë karakteristike shkodrane të shekullit të XVIII që quhet shtëpia e Oso Kukës. Muzeu është i ndarë në tre sektorë,sektorin e Arkeologjisë, të Historisë dhe të Etnografisë.Fondi arkeologjik i Muzeut përmban rreth 500 objekte që përfaqësojnë të gjithaperiudhat historike, nga Neoliti (6000 vjet p.e.s.) deri në Mesjetën e vonë (shek.XVI).Sektori i Historisë përmban arkivin dokumentar dhe relikte të karakterit historik.
Full transcript