Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Het Amazone Woud

No description
by

jonas hobert

on 10 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Het Amazone Woud

Natuurreservaten Het Amazonewoud Het Amazonewoud (ook wel het regenwoud genoemd) is één van de oudste wouden ter wereld, het zou zo'n 500-200 miljoen jaar geleden ontstaan zijn. Het is ook het grootste woud ter wereld, het is wel 7 miljoen km²! daar kan België ongeveer 280 keer in! Het Amazonewoud is verspreid over wel 9 verschillende landen, dat zijn: Brazilië (60%), Peru (13%), Colombia (9%), Venezuela (5%), Bolivia (5%), Guyana (3%), Suriname (2%), Ecuador (1,5%) en Frans-Guyana (1,5%). In het Amazonewoud leven ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, tientallen duizenden plantensoorten, en bijna 2.000 soorten vogels en zoogdieren. en er zijn er hoogst waarschijnlijk nog veel die niet ontdekt zijn. Veel van de planten die in het Amazonewoud groeien worden door de mensen gebruikt, als medicijnen bijvoorbeeld. WEETJE: Eén vierkante kilometer Amazonewoud kan ongeveer 90.000 ton levende planten bevatten!!! Het Amazonewoud word de laatste jaren jammer genoeg erg beschadigd, vooral door ontbossing.
daardoor zullen er duizenden planten en diersoorten uitsterven. Het Amazonewoud zorgt voor het grootste deel van de zuurstof op aarde, beïnvloedt het klimaat en is de grootste zoetwaterbron. En toch is de mens het aan het verwoesten... :( WEETJE: Eén vierkante kilometer Peruaans Amazonewoud is wel
$ 682.000 (€529.000) waard als het woud in een goede staat is. In het Amazonewoud leven er ook nog steeds verschillende indianen-stammen. de indianen weten zeer veel over het woud en de genees krachtige planten. Die zouden ook hun thuis verliezen als de mens zo verder gaat met het woud om te kappen. Gelukkig is er een boswetgeving die er voor zorgt dat er minstens 80% van het Amazonewoud bewaard moet blijven. :) tot zover mijn uitleg over het Amazonewoud! prezi gemaakt door: opzoek werk gedaan door: jonas merel en jonas boek ingevuld door: merel En nog veel meer maar die passen natuurlijk niet allemaal in deze prezi... En ik denk niet dat jullie veel zin hebben om nog een paar miljoen foto's te bekijken! :) Hier zijn er een paar:
Full transcript