Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Mitologia egipcia, els déus egipcis

Diferents informacions sobre els principals déus de l'Antic Egipte.
by

Marc Liébana

on 7 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Mitologia egipcia, els déus egipcis

Mitologia egipcia, els déus egipcis Marc Liébana A l'Antic Egipte hi va predominar el politeisme, menys durant el regnat d'Akhenaton i de Tutankamon.

Per aquest motiu, els egipcis creien en molts déus, i avui nombraré els principals. Principals déus de l'Antic Egipte Al començament era un déu casi desconegut, però va anar agafant un lloc cada vegada més important, fins que es va imposar com a déu dels déus.

Se'l representava en forma d'un home que portava una corona amb dos plomes altes, i sovint amb la pell pintada de blau. També es troba representat en forma de marrà o d'oca. Amon, déu dels déus Dins de la mitologia egipcia, Ra era considerat el déu del Sol i creador suprem. Era el pare de les divinitats Shu (déu de l'aire) i Tefnut (deesa de la humitat).

Al llarg de la història s'ha vist fusionat amb altres divinitats, com Horus (Re-Harakhti) o Amon (Amon-Ra).

Es representat amb forma de qualsevol altre déu, però se'l distingeix pel disc solar que porta al cap. Ra, déu del Sol També és coneguda com la deesa de la maternitat, de la fertilitat, de la vida, de la mort i del renaixement.

Isis era normalment simbolitzada amb una vaca, o amb cos humà i cap de vaca. Isis, deesa protectora Osiris, déu de la resurrecció Anubis, déu de la momificació Horus, déu del cel Maat, deesa de la veritat, la justícia i l'harmonia Ptah, déu creador i dels artesans Thoth, déu de la saviesa i l'escriptura Opinió personal Se l'anomenava així, però a més a més també era el déu de la mort, del més enllà i un déu agrari.

Se'l representava amb un humà momificat amb una corona blanca i dues plomes Fill d'Osiris i Neftis, era també el déu de la mort. Segona la mitologia egipcia, era l'encarregat de pesar les ànimes, juntament amb Horus, i conduir-les al regne d'Osiris.

Se'l representava amb un xacal o amb un home amb cap de xacal. Horus era una barreja d'altres divinitats, totes relacionades amb el sol, els reis i el cel. Era com una família de divinitats relacionades unificades en un mateix ésser.

A Horus se'l representava amb un falcó o amb un humà amb cap de falcó. Maat proveïa la ploma de la veritat a l'inframón. amb què les ànimes dels difunts es comparaven al Rebedor de les Dues Veritats.

Es representava amb una dona. Ptah, a diferència de Sokar, estava relacionats amb l'artesania de la pedra. En alguns mites es diu que Ptah havia sigut el creador de Ra, déu del Sol.

Se'l representava amb un home momificat amb un ceptre que estava guarnit amb un ankh, was i djed (símbols de la vida, del poder i de l'estabilitat respectivament). És el déu lunar i l'inventor del calendari de 365 dies, de l'escriptura i del llenguatge. Era conegut també com un gran mediador.

Se'l representava amb un ibis o un babuí, a part també d'un humà amb el cap de cada animal. Gràcies a aquest treball he pogut aprendre moltes coses de les principals divinitats egipcies que desconeixia i que tenia curiositat per conéixer.
Full transcript