Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Prietenia,comoara cea mai de preț-poveste populară

No description
by

Ichim Lucica

on 17 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Prietenia,comoara cea mai de preț-poveste populară

Prietenia,comoara cea mai de preț-poveste populară
Într-o zi, Petru a găsit o hartă pe care
era marcat dromul către o comoară inestimabilă.
,,Voi găsi această comoară și așa, voi avea parte
și de ceva aventură!" exclamă el.
Și iată, că porni la drum. Și merse, ce merse și ajunge la o pădure.Acolo l-a întâlnit pe Leu,pe care îl întrebă:,,Ești suficient de puternic și curajos pentru a veni cu mine la o vânătoare de comori? Leul acceptă propunerea lui Petru și îl însoți pe acesta la drum.Pădurea era foarte deasă și întunecoasă, iar lui Petru i se făcu frică însă, cu leul lângă el reuși să o străbată până la capăt.

Când cei doi ajunsese la poalele unui munte, îl întâlniră pe Vultur.,,Ai o vedere excelentă și poți să ne alarmezi de pericole.Nu dorești să vii cu noi, suntem în căutarea unei comori?"îl întreabă Petru.Vulturul acceptă propunerea făcută de Petru și îi însoțește pe cei doi la drum.Muntele pe care trebuiau să îl străbată era foarte înalt și stâncos.Leul alunecă,însă Petru a fost suficient de iute să îi dea o mână de ajutor și să îl tragă sus.Vulturul,cu vederea lui ascuțită, era foarte atent la fiecare pas pe care îl făceau cei doi tovarăși de drum.
Curând, au ajuns la valea din josul muntelui, unde au întâlnit-o pe Oaie.,,Vei dori să ne însoțești în căutarea unei comori și să ne ții de cald când ne este frig?", o întrebă Petru pe Oaie.Aceasta acceptă propunerea lui Petru și astfel, porniră toți la drum.Un vânt rece străbătu întreaga pajiște iar toți se îngrămădiră lângă Oaie ,ca să le țină cald.
Apoi, cei patru ajunsese, în final, în deșert unde se întâlni cu Cămila.,,Ești numită oaia deșertului" îi spuse Petru acesteia.Ne vei ajuta să străbatem întregul deșert și să ne însoțești în călătoria noastră, în căutarea comorii?".Zis și făcut.Cămila acceptă propunerea lui Petru și astfel că el, Oaia și Leul se urcă pe ea, iar împreună și fericiți străbat întreg deșertul cu Vulturul deasupra lor, bucurându-se de spectacol.
Cei cinci, ajung în cele din urmă, lângă ocean unde o întâlnesc pe Broasca Țestoasă.,,Suntem în căutarea unei comori și ne gândeam dacă ne poți ajuta să străbatem oceanul" întreabă Petru.Broasca le răspunse afirmativ și astfel că porniră toți la drum.
Valurile puternice aproape că îi înecă, însă Broasca Țestoasă îi îndreptă cu dibăcie către țărm, unde îi aștepta Bufnița.Aceasta le vorbi cu înțelepciunea ei străveche,spunându-le așa:
- Felicitări, ați găsit comoara.
- Unde este? exclamî toți surprinși.
-Împreună ați străbătut pădurea, ați urcat muntele, ați înfruntat valea, ați întâmpinat cu curaj deșertul și ați traversat oceanul.Niciodată nu ați fi reușit unul fără celălalt.
Toți s-au uitat unul la celălalt și au realizat că Bufnița avea dreptate!Toți au găsit PRIETENIA!...Și,într-adevăr, au găsit cea mai de preț comoară!
Full transcript