Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Biodiversiteti

No description
by

Ona Ponari

on 31 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Biodiversiteti

Biodiversiteti
C'eshte biodiversiteti
Biodiversiteti eshte nje term shume
i gjere qe permbledh gjithe qeniet e gjalla
qe popullojne Token. Edhe ne bejme pjese
ne te dhe shfrytezojme sherbimet qe na
ofron.Biodiersiteti,me shumellojshmerine
e tij matet qe nga niveli i geneve,llojeve
popullimeve dhe ekosistemeve.
Humbja e biodiversitetit
si problem global
Biodiversiteti perben aktualisht nje nder problemet me te medha ne bote.Te dhenat flasin se vetem 100 vitet e fundit, zhdukja e specieve,e shkaktuar nga njeriu eshte shtuar rreth 1000 here.Po ashtu dhe 12% e shpendeve,23% e gjitareve,25% e haloreve etj.
Domosdoshmeria e
ruajtjes se Biodiversitetit:

Ruajtja e biodiversitetit eshte nje detyrim i yni moral qe t'iu leme pasardhesve nje mjedis po aq te pasur sa kemi trasheguar nga paraardhesit tane.
Shume lloje bimesh kane vlera te jashtezakonshme kuruese prandaj zhdukja e ketyre bimeve do te sjell si pasoje edhe zhdukjen e ketyre vlerave.
Jeta e njerezimit ne toke eshte e varur nga Biodiversiteti,shfrytezimit te bimeve dhe kafsheve.
Proceset natyrore biologjike jane rregullatoret me te mire te ruajtjes se mjedisit te paster dhe jetes ne planetin tone.
Ndotja e uijt
Ndotje e ujit perkufizohet si perzierje e nje ose me shume substancave me uje te paster deri ne nje mase te tille qe te shkaktoje probleme te kafshet dhe njerezit.
Disa prej burimeve te ndotjes jane: mbeturinat ushqimore,hedhurinat industriale,teknologjike dhe kanalizimet e qyteteve.
Ndotja e ajrit:
Kohet e fundit eshte rritur shume
numri i pacienteve qe ankohen prej semundjeve te frymemarrjes.Sidomos eshte rritur numri i te semureve kronik.Sigurisht qe ndotja e ajrit ka nje efekt shume te rende tek fauna dhe flora.
Lenda: Biologji
Tema: Biodiversiteti
Punoi:.....
Jehona Ponari :)
Faleminderit!
Organizata per natyren Fondi Mbreteror e quan
planetin tone te semure dhe thote se ka statistika per ta provuar nje gje te tille.Organizata thote se sipas burimit te saj te fundt,biodiversiteti global ka rene me rreth 30 % , qe nga viti 1970 dhe se tropiket jane te goditur,me 60 %
Full transcript