Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

13 dage om Cubakrisen

No description
by

on 11 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of 13 dage om Cubakrisen

Den 16. oktober opdager Kennedy at der er Russiske missiler opstillet på cuba. Da et U-2 fly har taget billeder af Cuba.
Kennedy kontakter sine chef rådgivere og de skal diskutere hvad de skal gøre? følgende er......
Dag 1
Ex-Comm er kommet frem til to muligheder. 1. en flyangreb og 2. en blokade
Dag 4
Dag 2
Kennedy holder møde med den sovjetiske udenrigsminister Andrea Gromyko. Udenrigsministeren forsikrer om at formålet ikke er at starte en atomkrig. Kennedy undlader at fortælle det han ved om raketterne, da Kennedy vil have at udenrigsministeren meddeler til Krusjtjov at Kennedy intet ved.
Dag 3
13 dage om cubakrisen
Der blev holdt møde i ex-comm. uden kennedy.
Dag 5
Kennedy spiller syg, og samme dag beslutter han sig for en blokade af de sovjetiske skibe. Dette blev dog kaldt en "karantæne", da en blokade er ulovligt i international farvand.
Dag 6
Der bliver diskuteret forskellige muligheder for at stoppe krisen. Der bliver besluttet en etablering af en skibsblokade for at standse de sovjetiske skibe. Samtidig krævede han at Sovjet fjernede missiler fra Cuba.
Der er blevet gjort klar til modangreb. Kennedy siger til befolkningen, at ethvert eventuelt angreb mod USA, eller nogen af dens allierede, vil blive mødt med fasthed.
Dag 7
Blokaden begynder.USA har gjort klar til atomangreb. Befolkningen har forberedt sig med fødevarer og beskyttelsesrum. 100 flyeskadriller, 200 000 tropper og 450 skibe dannede en karantæne.
Dag 8
Khrusjtjov er overrasket over Kennedy's valg af karantæne, og holder derfor møde med sine rådgivere. Han mener at Kennedy vil invadere Cuba, hvis ikke karantæne linjen overholdes og missilerne nedlagt.
Dag 9
Dag 10
Der er stor anspændthed i FN, idet de ved at de bliver nødt til at reagere, hvis en atomkrig bliver udløst mellem de to supermagter.
Dag 11

Kennedy overvejer et angreb mod Cuba. Dette erfarer Khrusjtjov, og ved at han ikke kan trække tiden længere. Han sender da et brev til Kennedy, hvor betingelserne for at Sovjet trækker missilerne tilbage er beskrevet. - Demonstreringen og tilbagesendingen skal ske under FN's opsyn. - Fidel Castro forpligter sig til ikke fremover at modtage offensive våben. - USA forpligter sig til ikke at invadere Cuba.
Dag 12
USA får endnu et brev fra Khrusjtjov, hvori han skriver at USA også skal fjerne missilerne i Tyrkiet. De undlader at svare , men imødekommer betingelserne i det forrige brev.
Kennedy lover, ved et møde med Anatolij Dobrynin, at raketterne nok skal blive fjernet senere. Khrusjtjov meddeler Kennedy, at missilerne på Cuba vil blive nedlagt. En tredje verdenskrig bliver undgået. Castro blev rasende, idet han mente at han var blevet holdt uden for de sovjetiske forhandlinger.
dag 13
Full transcript