Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Religion, Tidslinjer

No description
by

stefan scholten

on 22 May 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Religion, Tidslinjer

Tidslinjer i Religionerne
Buddhisme
Buddhismen blev grundlagt og er bygget op omkring Buddhas lære, fra 400-600 f.v.t.
Idag er der omkring 250-300 millioner Buddhister i verden.

Buddhisterne mener at alle bliver genfødt og deres åndelige leder, Dalai Lama, menes at være den samme, når han dør bliver han genfødt i en ny krop, og buddhisternes munke, leder efter ham.

Hare Krishna
Hare Krishna bevægelsen er en gren til Hinduismen, men de mener at Krishna guden er den ultimative og "bedste" af guderne.
Hare Krishna bevægelsen blev stiftet 1966 af Prabhupada, og efter hans død blev den bestyret af en international bestyrelse på 108 medlemmer.
Hinduisme
Hinduismen er den 3. største reliogion i verdenen, med størstedelen af dets medlemmer i Indien.
Imodsætning til andre store verdens religioner har Hinduismen ingen fast grundlægger eller trosbekendelse, samt leder komision.
Den ældste del af Hinduismen stammer fra ca. 500-1500 f.v.t.
Idag er der omkring 1 milliard Hinduer i verden.
Islam
Islam opstod i 600 tallat på den arabiske halvø. Islams vigtiste profet muhammed, blev set på som et talerør for deres gud Allah.
Koranen fortæller hvad det er de skal og hvordan de skal opføre sig som muslim fx at de ikke må spise grisekød. Der er ca. 1,5 milliarder muslimer i verden.


Jødedom
I dag er der ca. 15 millioner jøder i verden, hvor af hovedparten bor i USA og Israel. Jødedomen har 2 "hellige" bøger, i Toranen står der det, der også er kaldet det gamle testamente i Biblen, også Talmud der er en kommentar eller fortolkning til dette.
Jødedommen blev efter sigende grundlagt af Abraham, så hvornår den præcist opstod er uklart. Men det ældste man ved om jødedommen er fra omkring 750 f.v.t. pågrund af at jøderne tit har været forfulgt og mange af deres templer ødelagt gennem historien.
Kristendommen
Kristendommen blev stiftet af Jesus for omkring 2000 år siden. De første kristne var jøder og blev først efter Jesus død kristne.
Kristendommen har mange under religioner, hvor af den største er Katoliker, men også Protestanter og Ortodokse har flere 100 millioner tilhængere.
Der er I dag 2,2 milliarder kristne spredt over hele Verden, dog med flest tilhænger i Vesten og Sydamerika.
Sai Baba-bevægelsen
Sikhisme
Scientology
Sai Baba er en person som blev født i landsbyen Puttaparthi. Sai Baba blev betragtet som en guddommelig væsen ligesom jesus og muhammed.
Sai Baba var særlig kendt for at kunne helbrede og udføre mirakler. Sai baba blev født i 1926 og erklærede sig selv som sai baba ,reinkarnationen af den gamle Sai baba der døde i 1918, i 1940.
Scientology blev startet i 1951 af L. Ron Hubbard. I 1953 blev den anderkendt som en religion i USA og skulle ikke betale skat som følge her af. Scientology's første kirke blev åbnet i 1954. Scientology er stadig ikke anerkendt som en religion i hverken Danmark eller Tyskland hvorimod Sverige har godkendt det som en religion.
Scientology handler meget om menneskets rettigheder.
Scientology tror på samtale terapi kan hjælpe folk med deres liv. Carl-Mar Møller som også er kendt for udtallelser, som:"Pik er gud," er Scientology Samtale terapeut.
Sikhreligionen er ikke en særlig gammel religion, den startede i 1400 tallet.
I sikhisme ses en guru som en profet for gud. sikhisme er en blanding af islam og hinduisme, men de tager stadigvæk afstand fra de to religioner, fordi de tænker mere på det spirituelle og inviduelle, men der er stadigvæk ligheder.
Delstaten Punjap betyder meget for sikherne, fordi at hele deres historie har foregået der.
Full transcript