Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Soci

Crucero Spainworld
by

Andrea Mariona

on 13 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Soci

SPAINWORLD La Serra d'Irta: és un massís muntanyós que forma la punta més meridional de la Serralada Litoral Catalana. A l'est, la serra entra en contacte amb la mar amb una successió de cales i penya-segats de diferents altures. Mallorca: A Mallorca hi ha dues alineacions muntanyoses, d'una banda tenim la Serra de Tramuntana amb el seu bec major a 1445 metres, i per l'altre costat la Serra de Llevant amb un pic de 562 metres.
Serra de tramuntana:La serra de Tramuntana té un sòl pobre, amb pins, alzines, garrofers i oliveres,
Serra de Llevant:tenen un sòl calcari i d'escàs rendiment agrícola. La costa catalana, s'estén al llarg d'uns 580 km, banyats pel Mar Mediterrani. Les formes de relleu més importants són:
Cap de Creus: és una penetració de terra cap al mar. A prop d'aquest,s'hi troba el parc Natural de Cap de Creus. On hi han diversos accidents geografics ,com muntanyes i falles, perfectes per a practicar esport.
Activitats: excursionisme, alpinisme,escalada, inmersió...
Golf de Roses: és l'entrada de mar a la terra. Degut a l'erosió, la seva forma és molt arrodonida.
Activitats: viatge amb avioneta. Menorca:A Menorca trobem una contraposició geogràfica essencial entre les platges del Sud, migjorn i les del Nord, la tramuntana.
Sud: amb un relleu més suau, es caracteritza pels seus profunds barrancs encatifats d'una rica vegetació de pins que arriben gairebé al mar.
Nord: posseeix una costa més abrupta, amb potents roques on trenca el mar. Ibiza: Té una superfície de 541 km2 i les seves costes mesuren 239 quilòmetres. Té forma ovalada, però de costes molt irregulars. El seu eix major es disposa de nord-est a sud-oest, i mesura uns 41 km.L'illa presenta un seguit de petites elevacions que superen els 400 metres. Predominen:
Les cimeres calcàries arrodonides, de formes irregulars.
Valls oberts, enllaçats amb els cims per glacis. Formentera: té una superfície de 82 km2 i les seves costes mesuren 85 quilòmetres. Té aspecte de sabata de taló, i s'orienti d'est a oest.
Eix Major: mesura 23 km, mentre que de nord a sud mesura 15 km.
La màxima altitud: és La Mola de 192 m.
Podem distingir dues plataformes estructurals, una a l'est de la Mola i una altra a l'oest. Cabrera: té una superfície de 16 km2 i les seves costes mesuren 40 quilòmetres.
Eix Major: d'est a oest mesura 5,4 km,
Eix Menor: de nord a sud mesura, 4,5 km.
La seva màxima altitud és el Picamoscas de 172 m.
Té al seu voltant una sèrie d'illots que forma un petit arxipèlag. Es tracta de les illes de Conillera, Plana, Pobra, Pla i Foradada, i nombrosos illots més. Illes Canaries: TENERIFE: Té 2.034 km² de superfície i una curiosa forma triangular. Al centre de l'illa s'alça el pic del Teide, un volcà que, amb els seus 3.718 m d'altura, és el punt més alt de l'Estat espanyol. És una illa molt abrupta i volcànica, el relleu de la qual ha estat esculpit per successives erupcions al llarg de la història. Farem activitats com : excursións al Teide, busseig, senderisme, rutes amb cavall...

LANZAROTE: Lanzarote és la menys muntanyosa de les Illes Canàries, però presenta un relleu abrupte al nord i al Sur.Es coneguda popularment com "l'illa dels volcans" Té una superfície de 845,94 km ² i el punt més alt és el penyes del Chache 670 m. Activitats: visita guiada pels jardins de Cactus i a Los hervideros. Gran Canaria:Té una forma circular amb un massís muntanyenc al centre. La seva altitud màxima és el Pico de las Nieves (1949 m.)Destaquen també alguns monuments naturals com el Roque Nublo. (1.813 metres) i el Roque Bentayga. Té una superfície de 1.560,11 km². Realitzarem les activitats següent:Excursions pel barranc de Guayadeque , pel Roque Nublo...

Fuerteventura: és una de les més àrides (seques, estèrils..)és la més propera a la costa africana (97 km). Té una superfície de 1.659 km² (la segona illa més extensa de l'arxipèlag, la primera és Tenerife.) A només 6 km, es troba la petita Illa de Llops, pertanyent a Fuerteventura, amb una superfície de 4,58 km².
És l'illa més antiga de l'arxipèlag, havent experimentat nombroses erupcions volcàniques Activitats: caminar per senders entre exòtics cons volcànics, submergir sobre preciosos fons marins o practicar windsurf...

Les 3 illes que falten no les visiterem: La Gomera, El Hierro i La Palma. Delta del Llobregat: Situat a la desembocadura del riu Llobregat. Presenta una forma rodona. Té un total de 98m2 .
Activitats: visita guiada al parc natural del Llobregat.
Cap de salou: disposa d'unes costes baixes, perfectes per a la tranquilitat, i també d'unes altes per a activitats com la pesca, ect. La seva caracteristica rocosa ha format diverses cales.
Activitats: dia de platja per relaxar-se, passeigar pel passeig...
Cap de Tortosa: és el cap que més sobresurt de la costa, però no es el més eblemàtic
.Delta de l'Ebre: es troba a la desembocadura de l'Ebre, el riu més cabalós de Catalunya. Forma de relleu més important del litoral català, i una de les més visitades.
Activitats: camí en bici, curs de fotografía... Cap de Sant Antoni: Els seus penya-segats tenen altures de fins a 150 m. sobre el nivell del mar. Protegeix una zona de transició entre les costes baixes i arenoses amb els penya-segats de fins a 150 metres típics del nord de la província d'Alacant. El Golf de València:entrant del mar Mediterrani en les costes de l'est de la Península Ibèrica, des del cap de la Nau (Marina Alta) fins el d'Orpesa (Plana Alta).
-Rius:
desemboquen, de nord a sud, els rius Palància, Túria, Xúquer, Serpis, i els petits rius Girona i Gorgos. Ceuta: situada a la costa sur del estret de Gibraltar. Limita al Oest amb Marroc, mentre que per el Nord Est i Sud esta banyada per el Mar Meduterrani.

Melilla: Amb el seus 13 km2, està situada al litoral mediterrani, en la instància de part occidental de la cala compresa entre els caps d'Aigua i Tres Forcas, Enfront de les costes de Granada i Màlaga. Regió de Múrcia: es compon de manera fonamental pel riu Segura i la seva conca.
A la Regió de Múrcia es troba el llac natural més gran d'Espanya, l'albufera del Mar Menor. Es tracta d'una llacuna d'aigua salada situada al costat del Mar Mediterrani, constituint el llac salat més gran d'Europa. Les seves especials característiques ecològiques i naturals fan del Mar Menor un paratge natural únic. De forma semicircular, està separat del Mar Mediterrani per una franja de sorra de 22 km de longitud i entre 100 i 1200 m d'amplada, anomenada La Manga del Mar Menor, comunicant tots dos "mars" per dos passos naturals i un artificial.
El litoral de la Regió de Múrcia disposa de diverses illes, totes elles de mida petita i deshabitades sent moltes d'origen volcànic, destacant el conjunt d'illes que es troben dins de Mar (Illa Major ..) i les illes que estan en ple mar Mediterrani (l'illa Grossa.,.)
Activitats: Excursió pel Mar Menor i La Manga, excursions pel riu Segura i la seva conca... Mar Menor Riu Segura Teide Los hervideros Peñiscola: Sobre la penya s'alça el seu casc vell, del qual sobresurt el castell del Papa Lluna, dividint la costa de Peníscola en dues meitats absolutament diferents. Disposa d'àmplies platges tant al nord com al sud de la península del castell, inclou la: Cullera( bahia de Cullera):El municipi de Cullera se situa a la riba del riu Xúquer i al costat del mar Mediterrani, es troba a 38 km de la capital València. En aquesta localitat desemboca el riu Xúquer.
Al nord i en un racó de la muntanya, hi ha la bassa de Sant Llorenç, aquest és un gran estany envoltat de canyes i amb la fauna autòctona del Parc Natural de l'Albufera. Panorámica de la desembocadura del río Xúquer Serra de Irta Cap de Sant Antoni Golf de Valencia Bahía de Cullera Arxipelag de Cabrera Serra de Tramuntana Ibiza Formentera

Serralada Bética: formado per les Serralades Bètiques (Penibètica i Subbètica), paral · leles al Mediterrani i no alineades, deixant entre elles el 'Solc Intrabético'. Constitueix la zona més abrupta i de major altitud, on es troben les majors altures de la Península, a Sierra Nevada: el pic Mulhacén (3.478 m) i el Veleta (3.392 m)
Depressió Bética o del Guadalquivir: entre les dues unitats anteriors, una regió plana recorreguda pel riu Guadalquivir de forma gairebé gairebé triangular, oberta cap al Golf de Cadis pel sud-oest (entre la desembocadura del Guadiana i el Guadalete).

Golf d'Almeria: és un golf situat a la costa d'Almeria que s'obre al mar d'Alborán. Està delimitat d'oest a est per la punta del Moro i el cap de Gata. Pren el nom de la ciutat d'Almeria, la més important de la seva costa.Destaquen les seves prominents formacions rocoses pertanyents a les serralades Bètiques, que donen lloc a penya-segats que s'alternen amb zones de costa baixa. Part del seu medi natural està integrat al Parc Natural del Cap de Gata-Níjar. Badia de Màlaga: és una badia situada al sud d'Espanya, al mar d'Alborán, tancada a l'est pel promontori del Cantal i l'oest, per la punta de Torremolinos. Els seus riberes pertanyen als municipis de Rincón de la Victoria, Màlaga i Torremolinos, tots ells a la província de Màlaga.

Estret de Gibraltar: és el lloc per on es produeix la unió natural de dues masses d'aigua: el mar Mediterrani i l'oceà Atlàntic i una separació entre dos continents: Europa i Àfrica. Fins i tot geològicament, l'estret representa la fissura de les dues plaques tectòniques: la placa Euroasiàtica i la placa Africana. Causa de la seva posició estratègica com a sortida de la mar Mediterrània als oceans i punt de pas entre dos continents ha estat escenari de nombroses lluites, sent el punt d'inici de la conquesta musulmana de la península ibèrica, la presa de Gibraltar, la batalla de Trafalgar o com a escenari per a la Segona Guerra Mundial. En l'actualitat representa un important pas marítim per al trànsit naval, la qual cosa es demostra amb el volum de trànsit del Port d'Algesires, un dels més importants d'Europa. Cap de Creus Cap de Tortosa i Delta de l’Ebre Cap de Salou Delta del Llobregat Golf de Roses Rius: -Guadiara: Té una longitud de 80. Neix a la Serranía de Ronda.
Desemboca al Sotogrande. Els seus principals afluents són el Hozgar-
ganta i el Genil
-Guadalhorce: Té una longitud de 154km. Neix al port dels Alzorés. Desemboca al Mar Mediterrani. Els seus principals afluents son el Grande, el Turón i el Guadalteba.
-Cacín: Té una longitud de 50km. És afluent del marge dret del riu Genil. Desemboca al Mar Mediterrani. Els seus principals afluents son el Alhama, el Grande i el Cebollón
-Guadalfeo: Té una longitud de 71km. Neix a la Sierra Nevada(es afluents del riu Chino). Desemboca al Mar Mediterrani.
-Andarax: Té una longitud de 67km. Neix a la zona oriental de la Sierra Nevada(s'uneix al riu Nacimiento i passa per Terque on es conegut com a riu d'almeria). Desemboca al Mar Mediterran
Full transcript