Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Funksionet Trigonometrike

No description
by

kristi shumka

on 7 January 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Funksionet Trigonometrike

Matje te ndryshme
Prej vitesh trigonometria perdoret per matjen e largesise dhe gjatesise se trupave qe veshtire se mund te maten me metoda tradicionale
Projekt Matematike
Gjeologji
Presioni i ushtruar nga graviteti shpeshhere i detyron masat tokesore te marin forma sinusoidale
Astronomia
Padyshim kjo eshte fusha ne te cilen funksionet trigonometrike jane me te dobishem
Funksionet trigonometrike
Ne kete projekt ne do te paraqesim perdorimet e shumta te funksioneve trigonometrike te aplikueshme ne jeten e perditeshme ne fusha si:
Astronomi
Gjeografi
Fizike
Ndertesa dhe kulla
Male
Ose thjesht objekte teper te larta
Per kete arsye eshte e rendesishme per gjeologet aftesia e te llogariturit te thellesise te nje pike te caktuar ne formacione te tilla
Per kryerjen e ketyre llogaritjeve ata perdorin
skicime te grafikeve matematikore si modele
baze ku te perqendrohen
Atehere kur udhetimi drejt nje objekti eshte thuajse i pamundur, nje llogaritje e thjeshte matematikore mund te kurseje kohe dhe fonde te panumerta
Per llogaritjen e shperndarjes se peshes strukturore, aneve te catise dhe madje edhe kendit te renies se rezeve te diellit
Arkitektura
Fizika
Ku funksionet e cos dhe sin jane thelbesore per pershkrimin e fenomeneve periodike si valet zanore dhe rrezet e drites
Pjesetaret e grupit:
KRISTI SHUMKA
ELJONA AZIZOLLI
FISNIK MORINA
SARA ZYBERAJ
ALKID FERKO
FALEMINDERIT
PER
VEMENDJEN
Full transcript