Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Corina Bita

on 20 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

photo credit Nasa / Goddard Space Flight Center / Reto Stöckli EUROPA: DE STRIJD TUSSEN MAINPORTS Welke overeenkomsten zijn er tussen Rotterdam en de concurrenten? -Ze zijn allen bezig om containerkampioen te worden
-Het zijn allen belangrijke en grote mainports binnen Europa. Wat zijn sterke punten van Hamburg? Het grootste Wat is er verbeterd in de haven van Antwerpen? Omdat de schepen moesten wachten bij de sluizen (dat kost tijd en geld), heeft Antwerpen er nu een sluiz vrije haven (21m diep) bij. Wat zijn sterke punten van de haven van Le Havre? -De ligging voor het Nauw van Calais. -Mammoettankers kunnen even afremmen in de haven van Le Havre.
-Le Havre heeft goede verbindingen met het achterland.
-De haven bekkers zijn vernieuwd zodat er ook mammoettankers en grote containerschepen terecht kunnen. Door: Corina Bita & Jenny Dijkstra uit G2B 1. Wie groeit het snelst? Rotterdam of zijn Europese concurrenten? Rotterdam groeit het snelst, op het gebied van massagoed en is ook al bezig met de tweede Maas vlakte. Wat ook helpt bij de groei. Het grootste overslagpunt voor spoorcontainers ligt hier. Ook is deze haven een knooppunt op de handelsroute van West-Europa naar Scandinavië. Vanuit Hamburg ben je ook snel in Oost-Europa(daar is het goederenvervoer sterk toegenomen). Wat is de kracht van Rotterdam ten opzichten van Hamburg, Antwerpen en Le Havre? De haven van Hamburg, Antwerpen en Le Havre liggen veel verder landinwaards zo zijn ze mindder makkelijk te bereiken dan de haven van Rotterdam. HOOFDVRAAG: Wie zijn de grootste concurrenten van Rotterdam en waarom is dat zo? ANTWOORD: De haven van Le Havre, van Antwerpen en van Hamburg zijn de grootste concurrenten van Rotterdam omdat; - deze 3 en Rotterdam samen de grootste mainports binnen Europa zijn
- ze zitten allen in West- Europa
- ze groeien allen heel snel en zijn goed op het gebied van containers TERUGBLIK 1. Was het leuk om te doen?
Ja, want het is eens weer wat anders dan een schriftelijke overhoring en het is ook heel leerzaam omdat je de tekst een paar keer moet lezen voordat je het antwoord hebt.
2. Was het gemakkelijk of moeilijk?
Het was niet heel moeilijke maar makkelijk was het ook niet je moest gewoon goed zoeken in de tekst voor het antwoord.
3.Hoe verliep de samenwerking?
De samenwerking verliep prima, we hebben goed overlegt en de taken zijn ook goed verdeelt dus we hebben niets te klagen.
4. Wat ga je de volgende keer anders doen?
Een andere planning maken qua tijd want nu moesten we nog best veel thuis doen. Leuk filmpje van de haven van Rotterdam!:)
Full transcript