Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Els felins

Els felins són una familia de l'ordre dels carnívors (Carnivora), subordre dels feliformes (Feliformia). La seva alime
by

Noemí Gonzàlez Pérez

on 24 September 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Els felins

ELS FELINS Els fèlids (Felidae) són una família de l'ordre dels carnívors (Carnivora), subordre dels feliformes (Feliformia). La seva alimentació és la més carnívora de l'ordre. Entre les seves característiques figura un cap arrodonit, amb un crani curt i trenta peces dentàries, urpes retràctils excepte unes poques espècies. Són digitígrads (caminen sobre els dits, sense que el palmell toqui terra).
com per exemple leons, tigres, lleopards, gats, pantera, etc..... Lleons El lleó (Panthera leo) és un mamífer carnívor de la família dels fèlids i una de les quatre feres del gènere Panthera. Els mascles excepcionalment grans arriben a 250 kg de pes,[2] cosa que en fa el segon fèlid vivent més gran després del tigre. Els lleons salvatges viuen a l'Àfrica subsahariana i a Àsia, amb una població en perill greu al nord-oest de l'Índia, havent desaparegut del nord d'Àfrica, el Pròxim Orient i l'oest d'Àsia en temps històrics. Fins a finals del Pleistocè, fa aproximadament 10.000 anys, el lleó fou el mamífer terrestre gran més estès després dels humans. La seva distribució cobria la majoria d'Àfrica, gran part d'Euràsia, des de l'oest d'Europa fins a l'Índia i a Amèrica, des del Yukon fins al Perú. Si sobreviuen a les dificultats de la infància, les lleones que viuen en un hàbitat segur com ara el Parc Nacional Kruger poden arribar sovint a l'edat de 12-14 anys, mentre que els lleons rarament viuen més de vuit anys.[3] Tanmateix, es coneixen casos de lleones que han viscut fins a vint anys en estat salvatge. En captivitat, tant els mascles com les femelles poden viure més de vint anys. Solen viure en sabanes i herbassars, tot i que poden entrar en zones arbustoses i boscoses. Els lleons són animals especialment socials en comparació amb altres fèlids. Un esbart de lleons es compon de femelles que tenen una relació familiar, les seves cries i un nombre reduït de mascles adults. Els grups de lleones solen caçar junts, atacant principalment grans ungulats. El lleó és un predador alfa i clau, tot i que pot tenir un comportament carronyaire si en té l'oportunitat. Tot i que els lleons, normalment, no cacen humans de manera selectiva, alguns d'ells poden convertir-se en antropòfags i buscar preses humanes. El tigre siberià és el felí més gran que existeix actualment, amb l'excepció dels híbrids de tigressa i lleó, només existents en captivitat. Comunament es creu que aquests tigres arriben a els 350Kg i una longitud de 3,7 m incloent la cua, però això és extremadament inusual, ja que en estat salvatge els mascles tenen un pes terme mitjà d'uns 227Kg, amb una longitud sense incloure la cua de poc més de 2 m, encara que la grandària terme mitjà màxim és de 2,44 de llarg sense incloure la cua i un pes de 306Kg, altres mascles van pesar només 181Kg i van amidar 1,83 m de llarg. Les femelles són molt més petites, amb fins a 2,75 m de llarg, incloent la cua i un pes de 167Kg. El seu pelatge, lleonat amb ratlles marrons i no negres, és més pàl·lid que el d'altres subespècies de tigres, diferència que augmenta a l'hivern, quan el pèl s'aclareix encara més. En els mesos freds el pèl es torna més llarg i espès, creixent fins als 65mm de longitud en algunes zones amb la finalitat de protegir-lo del gèlid hivern siberià TIGRE El tigre siberià (Panthera tigris altaica) és la subespècie de tigre que viu més al nord, en els boscos de fulla perenne de l'extrem sud-est de Sibèria i la frontera entre Rússia i la Xina. A la fi del Pleistocè s'estenia des de Mongòlia al Japó, reduint-se posteriorment la seva àrea de distribució a causa de la pressió humana. En temps històrics va desaparèixer del llac Baikal, la major part de Manxúria i la península de Corea. Actualment el seu estat és crític, reduït a menys de 500 exemplars que vaguen per l'extrem orient rus i potser al voltant d'una vintena en les proximitats de les muntanyes Jangbaek, a la Xina. Igual que la resta de tigres, aquesta subespècie està protegida internacionalment. El lleopard (Panthera pardus) és un mamífer carnívor de la família dels fèlids. Com els altres tres grans felins del gènere Panthera, el lleó, el tigre i el jaguar, estan caracteritzats per una modificació en l'os hioide que els permet rugir. També se l'anomena pantera, quan presenta un pelatge completament fosc (melànic). LLEOPARD En l'Antiguitat, el lleopard era considerat un híbrid d'un lleó i una pantera, com queda reflectit en el seu nom, el qual es compon de les paraules gregues de λέων Lleó (Lleó) i πάρδος marrons (pantera mascle). Està més relacionat amb el Sànscrit पृदाकु pṛdāku (serp, tigre, pantera) i probablement es deriva de la llengua mediterrània, així com l'egipci. Eticología Hábits El lleopard és un dels grans felins més adaptables. Excepte en deserts, habita en tot tipus d'hàbitats sempre que tingui un lloc on amagar-se i existeixin suficients preses per sobreviure; es troba present en tot tipus de boscos i selves, en les sabanes, en els sembrats i en llocs rocosos. Com animal de companyia, és una de les mascotes més populars a tot el món. Com que la seva domesticació és relativament recent, poden viure en ambients silvestres formant petites colònies. L'associació del gat amb els humans el va conduir a figurar prominentment en la mitologia i en llegendes de diferents cultures, incloent les civilitzacions egípcia, japonesa, xinesa i escandinava.
És un animal instintivament caçador. Els gats en llibertat viuen de forma semisalvatge i cacen ratolins i rates, entre altres espècies, que d'una altra forma menjarien importants quantitats de gra. Els domèstics capturen insectes, ratolins i petits ocells instintivament, encara que generalment no els consumeixen. Fins i tot, les preses poden ser utilitzades com a obsequi per al propietari / a. Gat El gat o gat domèstic (Felis silvestris catus) és un petit mamífer carnívor de la família Felidae. El gat està en convivència propera a l'ésser humà des de fa uns 9500 anys, 1 període superior a l'estimat anteriorment, que oscil · lava entre 3500 i 8000 anys.
Els noms actuals més generalitzats deriven del llatí vulgar catus, paraula que al · ludia especialment als gats salvatges en contraposició als gats domèstics que, en llatí, eren anomenats felis.
Hi ha dotzenes de races, algunes sense pèl o fins i tot sense cua, com a resultat de mutacions genètiques, i existeixen en una àmplia varietat de colors. Són depredadors per naturalesa, sent els seus possibles preses més de cent espècies diferents d'animals per alimentar-se. També són animals que poden assimilar alguns conceptes, i alguns exemplars poden ser entrenats per manipular mecanismes simples. Va ser el primer superheroi de raça negra de la història. S'ha de destacar que el personatge va ser creat amb anterioritat al Partit Pantera Negra, el qual va ser fundat l'octubre del mateix any. Va ser creat per l'escriptor de còmics Christopher Priest. Poc després d'aquesta creació, el personatge va passar a cridar-se simplement "la Pantera", per tornar a dir-se "Pantera Negra" un temps després.
Sigilosa criatura de la nit, la Pantera Negra manipula esdeveniments globals amb una facilitat esgarrifosa i una fredor aparent, per a disgust i confusió dels seus aliats superheroicos. A causa de les seves responsabilitats d'Estat, T'Challa s'ha negat els immensos plaers que la seva enorme fortuna podria donar-li i la seva felicitat amb l'amor de la seva vida, Ororo Munroe (Tempesta) membre dels X-men. Res és suficient per l'enigmàtic rei quan es tracta de protegir al seu país. PANTERA a nació de Wakanda va rebre la caiguda d'un gegantesc meteorit amb un misteriós mineral, el Vibranium, capaç d'absorbir el so i les vibracions. Per protegir tan valuosa possessió, T'Chaka decidir amagar al seu país de la resta del món. Tanmateix, la muntanya de Vibranium va ser descoberta per Ulisses Klaw. Per prendre-la, va assassinar a T'Chaka, però el seu fill T'Challa va aconseguir arrabassar una de les seves armes i destruir la mà a Klaw, que va fugir. T'Challa va créixer i es va preparar per ser el líder dels Wakandas en tots els sentits: no només el seu protector, sinó també el seu governant. Segons semblen indicar els estudis paleontològics i genètics els antecessors del grup divergir fa 6 milions d'anys en regions d'Amèrica del nord estenent posteriorment per tota Euràsia. No està del tot clara la situació filogenètica de les quatre espècies del gènere sent una de les hipòtesis més acceptada la que postula que l'avantpassat de les 4 espècies seria l'espècie fòssil anomenada Lynx issiodorensis descoberta per primera vegada a la Xina. Lynx rufus s'hauria separat aviat de l'arrel del grup mentre que les altres 3 espècies van aparèixer fa 1.6 milions de anys.3 LINCE Lynx és un gènere de mamífers carnívors de la família Felidae vulgarment coneguts com linxs. Es coneixen quatre espècies caracteritzades per la seva grandària mitjana, fortes potes, llargues orelles, cua curta i cos més o menys clapejat.
Totes les espècies habiten exclusivament en l'Hemisferi Nord, a Euràsia i Amèrica del Nord (d'on semblen ser originaris). L'anomenat linx africà (Caracal caracal), que habita a Àfrica i gran part d'Àsia Central i Occidental, és en realitat un felí escassament emparentat que guarda algunes semblances externes amb els representants del gènere Lynx fruit de la convergència evolutiva, com són la seva cua , excepcionalment curta (poc més que un simple monyó), i els seus grans orelles, coronades per llargs plomalls de pèl negre a la punta que serveixen per incrementar la seva ja de per si gran audició. També existeixen uns característics flocs de pèl llarg en les galtes. El pelatge té diferents tonalitats segons l'espècie i la subespècie de la qual es tracti. Els linxs canadenc i euroasiàtic oscil · len entre el marró i el groguenc, desenvolupant un pelatge més llarg i grisenc a l'hivern. El linx ibèric és de color marró mentre que el linx vermell, com el seu nom indica, té un mantell marró - vermellós. Les quatre espècies posseeixen taques i ratlles la densitat varia segons els individus. En general, els animals més intensament clapejats són els que viuen més al sud. L'espècie més gran és la euroasiàtica, que pot arribar a assolir els 30 kg de pes, i la més petita la ibèrica, que rarament arriba als 20 kg
Full transcript