Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Blood Reations

No description
by

EMPERIND

on 26 April 2018

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Blood Reations

Blood Relationship
Questions And Solutions
1.A is B' daughter .B is C' mother .D is C' brother.how is D related to A ?

(1) Father (2) Grandfather

(3) Brother (4) Son
PICTORIAL METHOD
Solution: A is the daughter of B.
B is the mother of C.
Therefore ,B is the mother of A and C.
er of A and C

D is the brother of C
.
Therefore ,D is the son of B.
Thus ,D is the brother of A.
B
A
D
A
Daughter


+ Child
Brother
2.P is Q' s brother .R is Q's mother.
S is R 's father. T is S's mother .How
is related to T?
Grand daughter
Great grandson
Grandson
Grand mother
1.
2.
3.
4.
2.Solution-
P is the brother of Q. Therefore, P is a male.
R is mother of P and Q and R is daughter of S.
S is the son of T.
S is the grandfather of P.

3. A is B's brother. C is D's father. E is B's mother. A and D are brothers. How is E related to C ?
(1)sister
(2)sister in law
(3)niece
(4)wife
Solution -A is brother of B. Therefore A is a male. C is father of D. Therefore C is a male. E is mother of B. Therefore E is a female. A and D are brothers. Therefore D is a male.

Deductions:
(1)A and D are brothers of B.
(2)C is father of A,B,D.
(3) C is the mother of A,B and D.
(4) E is the wife of C.




4.A is the sister of B.
B is the brother of C,
C is the son of D.
How is D related to A.?

(1) Mother
(2) Daughter
(3) Son
(4) Uncle
Solution-B is the brother of C.
C is the son of D.
A is the sister of B and C.
Thus, d is either father or mother of A , B and C .
According to the given options, we are left with no choice but to select option (1) as answer.
Solution-Although the sex of A is not mentioned clearly
in the question. But, on the basis of given information it seems that A is daughter of D.
5.B is the brother of A,whose only sister is the mother of C.D is maternal grandmother of C. How is A related to D?
1.Daughter in law
2.Daughter
3. Aunt
4. Nephew
6. A and B are sisters. R and S are brothers. A's daughter is R's sister. What is B's relation to S?

(1) Mother
(2) Grandmother
(3) Sister
(4) Aunt
solution- A's daughter is the sister of R and S.
B is the sister of A .
Therefore .B is aunt of S.
7.E is the sister of B .A is the father of C.B is the son of C. How is A related to E.

(1) Grand father
(2) Grand daughter
(3) Father
(4) Great grandfather

solution- (1) B is the son of C and grand son of A.
E sister of B.
Therefore ,A is the grandfather of E.
We can not find out the sex of A from the given information .Therefore ,there may be two or three female members in the family.
8.A is B's brother , C is A 's mother ,D is C's father ,E is B's son .How is D related to A?
(1) son
(2) Grandson
(3) Grand father
(4) Great Grand father
solution-
Brother
B
E
son
Mother
C
Father
D
A
D is grandfather of A.
Grandfather
9. Given that
A is the mother of B
C is the son of A
D is the brother of E
E is the daughter of B
Who is the grandmother of D ?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D

solution-(1) E is the daughter of B and D is the brother of E. Therefore ,D is the son of B and A is mother of B. Thus ,A is grandmother of D.
10. A is D's brother .D is B's father .B and C are sisters. How is A related to C?

(1) Son
(2) Grandson
(3) Father
(4) Uncle
solution- (4) B and C are daughters of D.
A is brother of D
Therefore ,A is uncle of C.

11. A is B's sister,C is B's mother ,D is C,s father ,
E is D' s mother ,then how A is related to D?
(1) Grandfather
(2) Daughter
(3) Grandmother
(4) Grand daughter

solution- (4) D is father of C and C is mother of B.
Thus, A is granddaughter of D.
12. (1) F is the brother of A.
(2) C is the daughter of A.
(3) K is the sister of F.
(4) G is the brother of C
who is the uncle of G?
(1) A (2) C
(3) K (4) F
solution-
(4) G is the son of A and F is brother of A.
13. A is B's brother .C is A's father .D is C's sister and
E is D's mother .How is B related to E?
(1) Grand daughter
(2) Great granddaughter
(3)Grand Aunt
(4) Daughter

(1) C is father of A and B.
D is aunt of A and B.
E is grandmother of A and B.
Therefore , B is either grandson or granddaughter of E. Considering the given alter-natives we may select option (1) as answer.
14. A is father of C and D is son of B.E is brother of A.
If C is sister of D how is B is related to E?
(1) sister in law
(2) sister
(3) Brother
(4) Brother in law
solution- (1) C and D are children of A and B.
B is mother of C and D. Therefore ,B is sister in law
of E.
15.C is wife of B , E is the son of C, A is the brother of
B and father of D. what is the relationship of E to D?
(1) mother
(2) sister
(3) Brother
(4) cousin

solution-(4) E is the son of B and C.
A is the uncle of E and father of D .
Therefore ,E is cousin of D.
16.M is the son of P .Q is the grand daughter of O . who is the husband of P. How is M related to O?
(1) Son
(2) Daughter
(3) Mother
(4) Father
solution-(1) O is the husband of P. M is the son of P.
Therefore .M is the son of O.
17.X and Y are brother .R is the father of Y. S is the brother of T and maternal uncle of X . what is T to R?

(1) Mother
(2) wife
(3) sister
(4) Brother
solution- (2) R is father of X and Y.
S is maternal uncle of X and Y.
considering the given options,it may be assumed that
T is wife of R.
18. A is B's sister. C is B's Mother .D is C's Father.
E is D's mother . Then how is A related to D?
(1) Grand mother
(2) Grandfather
(3) Daughter
(4) Grand daughter

solution- A is daughter of C.
D is father of C.
Therefore ,A is granddaughter of D.
19. A is father of B and C.
B is the son of A.
But C is not the son of A.
How is C related to A?
(1) Niece
(2) Son in law
(3) Daughter
(4) Grandson
Solution-(3) A is father of B and C .
If C is not son of A.
Then C is the daughter of A.
Solution-(3) C is daughter of B and A is father of B
E is son of A
Therefore ,C is niece of E.
20. A is the father of B,C is the daughter of B,D is the
brother of B ,E is the son of A. what is the relationship between C and E?
(1) Brother and sister
(2) Cousin
(3) Niece and uncle
(4) Uncle and aunt
21. If P is the husband of Q and R is t mother of S
and Q',what is R to P ?
(1) Mother
(2) Sister
(3) Aunt
(4) Mother in law
solution-(4) P is the husband of Q.
R is the mother o Q .
Therefore,R is mother in law of P.
22.P and Q are brother ,R and S are sister.P's son is S's
brother . How is Q related to R ?
(1) uncle
(2) Brother
(3) Father
(4) Grandfather
(1) P and Q are brother .
Thus , P and Q are males .
R and S are sisters.
Thus R and S are females .p's son is the father of R
and S.
And ,Q is the uncle of R.
23.X is the husband of Y. W is the daughter of X.
Z is husband of W. N is the daughter of Z. what is the
relationship of N to Y?

solution-(4) X is the husband of Y.
Therefore Y is the wife of X.
W is the daughter of X and Y .
z is the husband of W.
N is the daughter of Z and w.
Thus ,N is the grand daughter of Y.
24.A reads a book and find the name of the author familiar. the author 'B' is the paternal uncle of 'C' ,C'
is the daughter of 'A' How is 'B' related to 'A'?
(1) Brother
(2) Sister
(3) Father
(4) uncle
solution- (1) B is the paternal uncle of C and C is the
daughter of A. Hence B is the brother of A.

25. A's mother is sister of B and she has a daughter
c who is 21 years old. How is B related to C?
(1) Uncle
(2) Maternal uncle
(3) Niece
(4) Daughter
Solution-(2) Mother of A is sister of B .
C is the daughter of A's mother.
The sex of B is not given .
Therefore , B could be either maternal uncle or aunt
of C.
considering all the four options the most appropriate
is option (2) .
26.A is B's brother, C is A's mother ,D is C,s father ,
F is A 's son. How is related to D?
(1) Son
(2)Grandson
(3) Great Grandson
(4) Grand daughter
solution-(3) F is son of A.
D is father of C.
C is mother of A .
Therefore , F is Great grandson of D.
27.A is B's brother ,C is A' s mother , D is C's father ,
E is B's son , How is B related to D?
(1) Son
(2) Granddaughter
(3) Grandfather
(4)Great grandfather
Solution-(2) D is the father of C.
C is mother of A and B.
Therefore , B is grand daughter of D.
28. A is B's brother , C is A's mother ,D is C's father
, F is A's son. How is related to F's child ?
(1) Aunt
(2) Cousin
(3) Nephew
(4) Grandfather
Solution-(4) A is brother of B.
C is mother of A.
D is father of C.
F is son of A.
A is grandfather of F's child

Note-The sex of B is not known .But considering the given options we must options must opt (4) as answer
29.A is B's daughter .B is C's mother.
D is C's brother. How is D related to A?
(1) Father
(2) Grandfather
(3) Brother
(4) Son
Solution -(3) A is daughter of B.
B is the mother of A and C .
D is the brother of A and C.
30. A is D's brother .D is B's father.
B and C are sisters. How is C related to A?
(1) Cousin
(2) Niece
(3) Aunt
(4) Nephew
Solution-(2) D is father of B and C. A is brother of D.
Therefore ,C is niece of A.
31.A is B's brother ,C is A 's mother ,D is C's father ,
E is B's son. How is D related to E?
(1) Grandson
(2) Great grand son
(3) Great grand mother
(4)Grandfather
Solution-(3) D is the father of C.
C is mother of A and B .
E son o B.
Therefore ,D is great grandfather of E.

32.X and Y are the children of A.A is the father of X
but Y is not his son . How is Y related to A?
1. Sister
2.Brother
3. Son
4. Daughter
Solution-(4) X and Y are children of A.
Y is not son of A .
Therefore , Y is daughter of A.

33. A is B's brother,
C is A's mother .
D is C's father ,E is B's son . How is E related to A?
1.Cousin
2.Nephew
3. Uncle
4. Grandson
Solution-(2) E is the son of B.
A is the brother of B.
Therefore ,E is Nephew of A.
34. Based on the statement , given below, find out
who is the uncle of 'P'?
K is the brother of J.
M is the sister of K.
P is the brother of N.
N is the daughter of J.
1. K
2. J
3.N
4.M
35. A and B are sisters. A is mother of D.
B has a daughter C who is married to F.
G is the husband of A.
How is C related to do?
1.Cousin
2.Niece
3. Aunt
4.Sister in law
Solution-(1) B is aunt of D and mother of C.
Therefore ,C is cousin (sister) of D.
36.R and S are brothers, X is the sister of Y and X is
the mother of R. What is Y to S?
1.Uncle
2.Brother
3.Father
4. Mother
solution-(1) X is sister of Y. The sex of Y is not given .
S is son of X. Therefore , Y is either maternal uncle
or aunt of S.
Considering the given options , we have to select
option (1) has answer,
37.A is B's brother .C is A's mother ,
D is C's father , B is D's granddaughter .
How is B related to F , who is A's son?
1. Aunt
2.Cousin
3.Niece
4. Grandaunt
Solution-(1) F is son of A.
A is brother of B .
B is sister of A.
Therefore , B is aunt of F.
38.A is the son of B, while B and C are sisters to one
another. E is the mother of C. If D the son of E,
which of the following statement is correct?
1. D is the maternal uncle of A
2.E is the brother of B
3. D is the cousin of A
4. B and D are brothers
solution- (1) B is mother of A .
C is daughter of E.
D is brother of B and C.
Therefore , D is maternal uncle of A.
39. P is the father of T.
T is the daughter of M.
M is the daughter of K.
what is the P to K?
1. Father
2. Father in law
3.Brother
4. son in law
Solution-(4) M is the mother of T and wife of P.
Therefore , P is son law of K.
B
Brother
Grandfather
Child
Son
A
Male
F
K
K
P
N
M
Brother
Son
Brother
Daughter
Sister
p is the son of J.
K is the brother of J.
Therefore , K is uncle of P.
Full transcript