Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

POPULLSIA E TIRANËS

No description
by

xhoana brace

on 16 March 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of POPULLSIA E TIRANËS

I PARI MBI MOSHEN E PUNES
E DYTA NEN MOSHEN E PUNES
E TREOA PUNON.
Lindja e një fëmije është shumë e rëndësishme pasi çon në rritjen e numrit të popullsisë,në shtimin e moshave të reja.Kur lindjet janë të pakta kemi plakje të popullsisë.Në familjet tona sot gjenden 1-2 ose 3 grupmosha:
-grupmosha nën moshën e punës(0-15 vjec).
-grupmosha në moshën e punës(15-60 vjec)
-grupmosha mbi moshën e punës.(mbi 60 ose 65 vjeç).

MOSHA E MADHE DHE AJO E RE
VDEKJET DHE LINDJET NE TIRANË
Ashtu si lindjet edhe vdekjet regjistrohen.Sa më pak vdekje të ketë aq më e madhe është shtesa natyrore e popullsisë së një qyteti.Diferenca mes lindjeve dhe vdekjeve për 1000 banorë na tregon shtesën natyrore të popullsisë.Popullsia e qytetit mund të ndahet edhe sipas niveleve të shkollimit.
POPULLSIA TOTALE NDËR VITE
TIRANË - Jemi 2 milion e 831 mijë e 741 shqiptarë. Popullsia rezidente është e përbërë nga 1 milionë 421 mijë e 810 meshkuj ose 50.2 % dhe 1 milionë e 409 mijë e 931 femra ose 49.8 %.
Në bazë të të dhënave zyrtare, popullsia në Shqipëri deri në datën 1 janar, 2010 ishte 3.195.000 banorë. Ajo është vetëm 4.3% më e lartë se sa në vitin 1998 dhe sic mund të shikohet edhe nga grafiku, rritja ndër vite ka qenë me ritme të ngadalta. Dy faktorët kryesorë që kanë ndikuar në këto ritme rritjeje, e cila nuk e kalon asnjëherë masën 0.75% nga viti në vit, janë emigracioni i lartë dhe rënia e lindjeve.
POPULLSIA E TIRANËS
SHUMË PERSONA SYNOJNË BANIMIN NË TIRANË.
ARDHJET DHE LARGIMET NE 2001-2009
GRUPMOSHAT NE TIRANE
POPULLSIA NË QYTETIN TONË.
Qyteti i Tiranës është qyteti më i synuar për banim.Numri i banorëve në qytetin e Tiranës ka qenë gjithmonë në rritje.Vitet 2003-2005 kanë shënuar rritjen më të lartë me 4.8%-6.1%.Gjatë vitit 2004-2005 popullsia në qytetin e Tiranës u shtua rreth 20%.Viti 2004-2005 ka shënuar shifrat më të larta të të ardhurve.
Punuan:
-Eugen Braçe
-Regi Shaqe
-Emanuelio Proseku
-Dea Dedolli
-Besart Brari

KLASA:VB
FALENDERIMET!!!!!!
Në këtë projekt,ashtu si unë, punuan edhe shokët e mi të grupit.Detyrat i ndamë në menyrë të barabartë.

Faleminderit që ndoqët projektin tonë të Vendlindjes!!!!!!
Full transcript