Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ilves

No description
by

Släbrijäbä. ORG

on 28 September 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ilves

Logo
Ilves on keskikokoinen kissaeläin. Sen ruumiin pituus on noin 80–130 senttimetriä ja paino 15–29 kilogrammaa.[3] Uros on jonkin verran naarasta suurempi. Lyhyt häntä ja tupsut korvien päissä ova
Elin kierto
Naarasilves tulee kiimaan kevättalvella, Suomen oloissa useimmiten maaliskuussa.[5] Herättääkseen uroksen mielenkiinnon se suihkuttaa virtsaansa ympäri reviiriään ja kirkuu ja mouruaa äänekkäästi
ilves tutkimus
ilveksen levinneisyysalue
ulottuu länsi-euroopasta venäjän havumetsien läpi aasiaan
levinneisyys
Tuntomerkit
Ravinto

Ilves on lihansyöjä. Ilves ei juurikaan syö raatoja, ja sen syömät haaskat voivat olla enintään vain noin neljä päivää vanhoja. Ilveksen tyypillisintä ravintoa Suomen oloissa ovat jänikset ja valkohäntäpeurat sekä Lapissa porot, mutta saalisvalikoimaan kuuluvat myös pikkujyrsijät ja linnut. Koko Euroopassa lajin tärkein ravintoeläin on kuitenkin metsäkauris[5]. Alpeilla elävät yksilöt saalistavat lisäksi gemssejä[5].
Perus tietoa
Ilves eli euraasialainen ilves (Lynx lynx)[1] on keskikokoinen kissaeläin, ja se on Euroopan ja Siperian metsien tärkeimpiä petoja.
Full transcript