Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Cortés

No description
by

Ceyda Kosar

on 9 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Cortés

Waarom of waarmee is hij beroemd geworden?
Cortés is beroemd geworden omdat hij Mexico veroverde tussen 1516 en 1521. Hij vroeg aan Velazquez om toestemming om naar Mexico te vertrekken. Velazquez ging akkoord, maar later veranderde hij toch van mening. Maar Cortés vertrok in 1506 toch. Toen hij daar aankwam ontmoette hij een Azteeks meisje, zij werd de vriendin, de tolk en de reisleider van Cortés. Cortés en zijn leger van 315 man vertrokken richting de hoofdstad, onderweg veroverde hij een paar Azteekse dorpen. Hij dwong de inwoners om te vechten. Eenmaal aangekomen bij de hoofdstad verwelkomde de leider van het dorp, Montezuma, Cortés en zijn leger. Maar na een tijdje ontvoerde Cortés, Montezuma. De Azteken kwamen in opstand. Het duurde maar slechts 2 jaar voordat Cortés de opstand in controle had. In 1521 was het Azteekse rijk verslagen, en Cortés had het hele land geplunderd en verwoest. En vanaf toen kon men spreken over de verovering van Mexico.
Hernán Cortés
De belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven.
Innamen van Tenochtitlan en het verslaan van de Azteken.
Op 8 november bereikte Cortés de hoofdstad Tenochtitlán. Hij werd verwelkomd door de Motezuma. Ze lieten hem de stad in (als omdat sommige Azteken geloofden dat Quetzalcoatl, een god met baard en lichte huid), als Cortés was teruggekeerd vanuit het oosten. Toen hij binnen was heeft hij Motecuhzoma gegijzeld en kwam er een opstand dat binnen 2 jaar onder controle was gebracht, maar Motecuhzoma stierf. Toen hadden ze de Azteken verslagen.
Video
Hier zie je een filmpje over een film waarin hij speelt, kort samengevat met een leuk deel erbij.
Waarom is hij belangrijk geweest voor de geschiedenis?
Paragraaf 2.4 gaat over veroveraars. Cortés was ook een veroveraar. Columbus en zijn mannen gingen als
conquistadores
(veroveraars) op zoek naar glorie voor Spanje. Daarna namen de Spaanse veroveraars grote delen van Midden- en Zuid-Amerika in bezit. In 1519 ging de veroveraar Hernán Cortés met 315 man naar Mexico. Hij trok naar de hoofdstad Tenochtitlán. Onderweg veroverde hij enkele stadstaten. Hij versloeg in korte tijd machtige rijken met miljoenen inwoners. De wapens waren superieur. Ze hadden stalen- en vuurwapens, geharnaste ruiters en de dodelijke ziektekiemen.
Inleiding
Wij gaan het hebben over het leven van Cortés.
Wij hebben Cortés gekozen omdat hij best belangrijk was voor de geschiedenis en ook om het voor de proefwerk alvast voor te bereiden. Het leek ons interessant om meer over hem te weten en over hem te vertellen.
Waarom is hij belangrijk geweest voor de geschiedenis?
Waarom of waarmee is hij beroemd geworden?
De belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven.
Een leuk filmpje.
Samenvatting.

Samenvatting
Cortés is bekend vanwege zijn verovering van Mexico tussen 1516 en 1521. Hij was een veroveraar. Hij ging naar de hoofdstad, Tenochtitlán. Hij dwong de inwoners om te vechten. De Azteken kwamen in opstand. In 1521 waren de Azteken en het Azteekse rijk verslagen en hij had het hele land verwoest. Dat was dus de verovering van Mexico en het verslaan van de Azteken.

Wij vonden het een heel leerzaam opdracht en een goed middel voor een voorbereiding voor de proefwerk. We zouden dit vaker willen doen omdat je het echt moet begrijpen en dan leer je het beter.
Full transcript