Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Островот со скриеното богатство

A Book by Robert Louis Stevenson
by

Senay Rustemi

on 24 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Островот со скриеното богатство

Островот со скриеното
богатство

Островот на скриеното богатство e роман напишан од шкотскиот писател Роберт Луис Стивенсон, која за прв пат била објавена на 23 мај 1883 година.
Милслам дека оваа авантура беше интересна иако беше со повеќе теми. Авторот го постигнал она што сакал да го напише.
Книгата е позната по самата приказна, но и добриот опис на атмосферата, ликовите и акцијата која се одвива низ целиот текст. Исто така, романот вклучува добар опис на моралните вредности на самите ликови, особено на главниот негативен лик и ова се смета за чуден елемент кој е вметнат во една детска литература. Препознатливо за романот се пиратите, картата со скриеното богатство, бродовите и убистават, како и тајните договори и преговори за опстанок на островот и враќање во Бристол со здраво тело и дух, но и богатство во џебовите.
Хиспаниола
Адмирал Бенбау
Џим раскажува од своја гледна точка. Во еден дел Др.Лејсви раскажува но потоа повторно Џим продеолжува со раскажувањето
Постојат многу ликови во оваа книга, но неколку од нив се поважни од другите. Тие се:
Др. Лејсви
Роберт Луис Стивенсон
Романот е авантура во кој се
опишува приказната за една
група пирати и обични граѓани
кои се во потрага по закопано
богатство на еден ненаселен
остров во Карипското Море
Капетанот Флинт
Џим
Капетан Смолет
Лонг Џон Силвер
Изработиле:
Шенај .Р
Љубица .С
Мирјана .Ј
Full transcript