Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Könyveim

Különböző témában, saját írású könyveim bemutatása
by

Gabilla Temesvari

on 22 June 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Könyveim

SAJÁT KÖNYVEIM
TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI TÁRGYÚ
A GYÓGYÍTÓ KONYHA I. a reformkonyha rejtelmeibe vezeti be az olvasót.

Segít eligazodni a táplálkozási irányzatok között. A konyhai alapanyagoknak – fűszerek, zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék – az egészségre gyakorolt hatásait, a konyhai alkalmazáson túli hasznait is bemutatja. Néhány gyógydiéta, több mint 270 recept is található benne. A könyv alcíme: egyszerűen, olcsón, jót, egészségeset – önmagáért beszél. (1999/2003/A4/116)
Az ETI-vizsga természetgyógyászati modulhoz is tudja használni.
A GYÓGYÍTÓ KONYHA II. Ez a kötet folytatja az alapanyagok ismertetését, szóba kerülnek a gombák gyógyhatásai, a szójakészítmények, a kiskertek, erdők, mezők, szántóföldek kincsei. Foglalkozik a tartósítás, a befőzés gondjaival. Az EGÉSZSÉG ABC fejezetben mindennapi gondjainkra ajánl háziszereket.
A GYÓGYRECEPTEK fejezet bemutatja néhány gyógyító szer elkészítési módját. A csillagképünk és a Hold hatásait is figyelembe vehetjük étkezésünknél. Csemegének az „ŐSI MAGYAR KONYHA” c. fejezetet szántuk. Több mint 280 recept! (2000/2003/A4/110)
REFLEXZÓNA ATLASZ

Reflexológiai térképgyűjtemény a talpról, kézről, fülről, ajakról, nyelvről, fogakról, íriszről stb, a test különböző mikroterületeiről.
2002/A4/44 Bővített kiadás 2007/A4/68
Minden reflexzónával kapcsolatos képzésben tudja használni, elsősorban az ETI-vizsga Természetgyógyász alapmodulhoz, és a Reflexológia szakképzésben.
Egészség-füzetek 1. - DEPRESSZIÓ — Kiút a természetgyógyászat segítségével —

Depressziósoknak és környezetüknek, a segítőknek szól. Sokrétű segítséget nyújt a természetgyógyászat több ágának lehetőségeit tárja elénk.
Egészség-füzetek 2. - TÚLSÚLYOS GOND — Ideális testsúly a természetgyógyászattal

A túlsúly okaitól a megoldásig felvázolja a lehetőségeket, melyeket a természetgyógyászat ágai adhatnak nekünk. 2001/A5/64
Egészség-füzetek 3.
SZÉP EZÜSTKOR — Fiatalosan a természetgyógyászat segítségével

Fiatalosnak maradni, fájdalom nélkül, minél egészségesebben élni meg a teljes életet – mindenki vágya.

Segít a sokoldalú természetgyógyászat. Minél előbb kezdjen hozzá! 2001/A5/86
Egészség-füzetek 4. - SZÉNANÁTHA — Allergia és természetgyógyászat —

Allergia, szénanátha, asztma – korunk egyik népbetegség csoportja.

A könyv áttekintést nyújt a tünetek kezeléséhez, a gyógyuláshoz, egészségesebb, boldogabb élethez vezető útról, a természetgyógyászat adta lehetőségekről. 2002/A5/92
Egészség-füzetek 5. – ÉLELMES – a táplálkozásról másképpen –

Napjaink táplálkozási ajánlatai körül nagy a zűrzavar. Ebben segít eligazodni ez a könyvecske.
A táplálkozás spirituális vonatkozásai is felvillannak.
Sok használható tippet ad, hogyan tarthassuk meg egészségünket, - hogyan nyerhetjük vissza azt – élelmünk segítségével. 2007/A5/146
Természetgyógyász alapmodulnál, és reflexológus képzésnél is használható.
Egészség füzetek sorozat
Gyógyító eleink hagyatéka - FÜLREFLEXOLÓGIA — elmélete és gyakorlata

A fül reflexzónáinak részletes ismertetése, masszázsprogrammal, színes diagnosztikai fotókkal. 2007/A4/104. és 2010/A4/104

Alapmű az ETI vizsgához az Akupresszőr szakhoz és a Füladdiktológus szakképzéshez.
Gyógyító eleink hagyatéka – PONTMASSZÁZS — akupresszúra

A hun-kínai kapcsolatokból kiindulva, a TAO-tól az Öt elem tanáig eljutva mutatja be a többezer éves hagyatékot, amely a mai napig megállja a helyét. A házi alkalmazástól a professzionális szintig megtanulható a könyvből. A pontok helye jó képek segítségével található meg. A különböző energia vezetékek aktiválása testtartásokkal is elérhető. Könnyű öngyógyító módszer. (2002/A4/136) (2010/A4/136)

Alapmű a természetgyógyász szakképzésben, ETI-vizsgához természetgyógyász alapmodulhoz, Akupresszőr szakképzéshez, AMM Alternatív-mozgás-masszázs szakképzéshez.
Gyógyító eleink hagyatéka — KÍNAI MASSZÁZS 2. — GYERMEKGYÓGYÁSZAT

Kép Ebben a kötetben a babamasszázsnál használt technikákat, speciális terápiás zónákat, pontokat mutatjuk be, konkrét betegségekre ajánlott terápiás receptúrákkal.

A könyvben sok ábra segíti az alkalmazást. 2007/A4/108

Ajánlható gyermekorvosoknak, masszőröknek, akupresszőröknek, rendellenességgel született babák szüleinek....
Gyógyító eleink hagyatéka – KÍNAI MASSZÁZS I.

Kép Ebben a kötetben megismerkedhetnek a „különleges csatornákkal”, az „ín-izom csatornákkal”, a csatornákon kívüli „extrapontokkal”. Ismerteti a „Kapunyitási technikákat,”, az alapfogásokat, jó fényképekkel, valamint konkrét receptúrákat gyakoribb betegségekre. Tartalmazza az akupunktúrás pontok teljes listáját. 2006/A4/108

Alapmű a természetgyógyász szakképzésben, ETI-vizsgához természetgyógyász alapmodulhoz, Akupresszőr szakképzéshez, elsősorban az AMM Alternatív-mozgás-masszázs szakképzéshez.
Gyógyító eleink hagyatéka sorozat
MITOLÓGIAI TÁRGYÚ
Terápiás sorozat
ROVÁS TÁRGYÚ
ROVÁS-JAVAS

A negyvenlapos jóskártya melléklet fő figurái az ősi magyar rovásírás jelei. A jelek üzennek nekünk, a szimbolikus energiák segíthetnek. A kártya sokrétűen használható a rovást tanulni vágyótól a jósolni akarókig. Az ősmagyar mitológiából vett apróságok fűszerezik a könyvet. Minden laphoz tartozik segítő ásvány, növény, állat, kedvező időszak, és ősi magyar fiú- illetve leánynevek.

(2003/A5/104) (2010/A5/108+kártyák)
A ROVÁSJELEK TITKAI

KépA székely-magyar rovásjelek és az ógermán rúnák között sok hasonlóság található. Ennek néz utána a szerző, elsősorban a jelhez tartozó jelentéseket veszi figyelembe. Az azonosságok a közös ősírásig vezethetők vissza. Helyenként az ótörök és kínai ősjelek is összehasonlításra kerülnek. Kalandozhatunk a germán és ősmagyar mitológiában, találkozhatunk a magyar ősvallás mai nyomaival is. Választ kaphatunk arra, hogy minek a maradványa az örökmécses? ... a balázsolás? ... a húsvéti locsolás? Mi köze a Mikulás virgácsának a Gyógyító Boldogasszonyhoz? ... és még sok érdekesség. (2010/A5/136)
SACRA HERBARIA – SZENT FÜVEK

Szentekről, bibliai alakokról elnevezett növények, ősi népek szentként tisztelt füvei, fái, melyek gyógyító erővel bírnak. Legendák, történetek is kapcsolódnak hozzájuk.
A magyarok mitikus növényeiről külön fejezetben olvashat. A 48 színes növény-kártyát kivágva érdekes ismeretterjesztő játékhoz juthat. (2004/A5/172)
A GYÓGYÍTÓ LÉLEGZET - SPIROTERÁPIA

Első és utolsó cselekedetünk a lélegzés. A lélegzet gyógyító módszereit mutatja be a modern és az ősi (indiai, kínai, óperzsa, ómexikói) tanítások szerint.

A könyvben 111 légzőgyakorlat leírása található! 2004/A5/

Természetgyógyász alapképzésben, reflexológus, akupresszőr, és AMM szakképzés résztvevőinek.
(A Qi Gong - Csi Kung - része.)
ILLÓOLAJOKKAL AZ EGÉSZSÉGÉRT — AROMATERÁPIA –

A növények egyik alkotórészének, az illóolajoknak háziszerként való alkalmazását mutatja be.
Egészségünk megtartásának, visszaszerzésének, mindennapjaink apróbb-nagyobb kozmetikai, egészségi, lelki problémáinak megoldását adhatja kezünkbe.Inhalálók, fürdők, borogatások, gargalizálók, masszázsolajok, testápolók, parfümök, pomádék készítését, receptjeit adja. 2003/A5/70

Természetgyógyász alapképzés, reflexológus képzés résztvevőinek.
A GYÓGYÍTÓ MÉHECSKE - APITERÁPIA -

A méhészeti termékek gyógyhatásait mutatja be, sok mézes recepttel, kozmetikai és gyógyító felhasználásokkal.

Az ősi magyar mézeskalácsról, II. Vak Béla méz-ser receptjéről, a virágpor, a méhszurok (propolisz) gyógyerejéről is szerezhet információkat. 2003/A5/74

Természetgyógyász alapképzés, reflexológus képzés részvevőinek.
ÖT ELEM TANA – Egészségünk az ősi – több ezer éves – világkép tükrében.

Yin-Yang elmélettől az Öt Elem Tanáig testi-lelki-szellemi tulajdonságaink magyarázhatóak. Meglepő összefüggések! Nyitott szelleműeknek való olvasmányos mű. (2000/A5/64)

Alapmű a természetgyógyászoknak.
MITIKUS ÁLLATOK

Szimbólumok, legendák, mítoszok fontos szereplői az állatok. A mítoszokban szerepelnek teremtő-, segítő állatok, vagy védőszellemként segíthetnek egy népet, vagy egyént. Szerepet kapnak az állatövben, az égtáj szimbolikában, stb. is.
A magyarsággal kapcsolatos mitikus állatok bemutatása különösen fontos, mert a szokásos mitológiai kiadványokban ezek nem találhatóak meg. (Aranyszarvas, turulsólyom, tűzmadarak, táltos, stb.)

A könyvhöz 72 lapos kártyacsomag tartozik, amellyel a kisgyermekektől az idős korúakig mindenkinek más-más játékot tudunk ajánlani. 2005/A5/310+ kártyacsomag
AZ ÖT ELEM TANÁRÓL
MAGYAROKNAK

Címszavak: - A Sárga Császár magyar-hun mágus? – Tárkány, az elemek Ura, - Ordosz-beavatási központ, - Jókai a Kincső tartotományról, - Ősi akupunktúra nyomai a Kárpát-medencében, - A kínai orvoslás alapelve, - A négyes ciklus, - Wu Xing, - Az Öt elem és a szervek, - Az Öt elem és a klimatikus energiák, - Az Öt elem és az érzelmek, - Az Öt elem és a lélek, - Az Öt elem és ősi magyar szógyökök, - Az Öt elem és a mágikus teknős, és sok érdekesség. Olvasmányos, színes képekkel támogatott, a témában a legtöbb információt tartalmazó könyv.

Mindenkinek ajánlható, a szakmában (természetgyógyászat) alapmű.
ÚJ!
A REFLEXZÓNA TÉRKÉPEK kiadványban röviden olvashat a holografikus leképződésről és őssejtekről. Minden mikroterületről több térképet találhat, különböző népek (pl. tibeti, koreai, arab, német, stb.) és szakosított térképek is (a talpon a fogak, a csontok, a belső szervek, a kézen az idegek, az elsősegély-pontok), arc- és orr-reflexpontok, arcon a belső szervek állapota, ajkak, skalp-, nyelv, fül mikroterületek térképei, minden területről színes táblákat is tartalmaz. A térképgyűjtemény nem csak a reflexológusok számára hasznos.

A nagysikerű Reflexzóna-Atlasz helyett készült új kiadvány.
Elérhetőségem
zsebifon:
06-30/5318976
e-mail: temesvarigabilla@gmail.com
Full transcript