Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Tweede Wereldoorlog

No description
by

kaboel vossebeld

on 16 December 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Tweede Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog
Anne Frank
In de zomer van 1942 krijgt Margot een oproep. Ze moet naar een werkkamp in Duitsland. Margot is nog maar 16 en niemand weet wat er in Duitsland met haar gaat gebeuren. Otto en Edith besluiten dat Margot niet gaat en dat het gezin moet onderduiken. Ze gaan onderduiken in het achterhuis.
joden
inleiding
Eerste wereldoorlog
Adolf Hitler
Joden
Anne Frank
Onderduiken
Achterhuis
Bevrijding
Eerste Wereldoorlog
De Eerste Wereldoorlog, die ook de Wereldoorlog of de Grote Oorlog werd genoemd, ging van 28 juli 1914 tot 11 november 1918.
Na de 1ste w.o. ging het slecht met Duitsland. Duitsland was arm. Er was een man die het beter zou maken ,die man was Adolf Hitler.
Adolf Hitler
Adolf Hitler was een bekende Duitse dictator en de leider van de politieke partij NSDAP (Nationaal-Socialistische Duitse Arbeiders Partij). Hij was de man die verantwoordelijk was voor het beginnen van de Tweede Wereldoorlog en de dood van tientallen miljoenen mensen uit verschillende landen. Ook is hij bekend geworden met het boek Mein Kampf, dat hij schreef tijdens zijn gevangenschap in 1924.
Door Kaboel Vossebeld
Er zijn in de Tweede Wereldoorlog bijna zes miljoen Joden omgekomen, onder andere in concentratiekampen en Joodse getto's. Als Jood mocht je bijna niets, zoals bijvoorbeeld niet in de bioscoop, niet met de tram mee, je mocht geen fiets hebben, en nog meer van dat soort regels. Ook werden Joden uitgesloten van bepaalde beroepen. Joden werden met treinen vervoerd naar een concentratiekamp, in Nederland gingen de meeste Joden eerst naar het doorvoerkamp Westerbork, en daarna naar een werkkamp of vernietigingskamp, meestal in Polen of Duitsland.
Onderduiken
achterhuis
bevrijding
Onderduiken betekende tijdens de Tweede Wereldoorlog dat men zich, vaak voor langere tijd, verborg om niet door de politie of Duitsers te worden opgepakt. Op het hoogtepunt waren er alleen al in Nederland ruim 350.000 mensen ondergedoken. Jodenjagers kregen een premie van f 7,50, en later zelfs meer, het zogenaamde
'kop geld'.
Behalve de familie Frank zitten er nog 4 joden ondergedoken in het achterhuis: Hermann en Auguste van Pels met hun zoon Peter en Fritz Pfeffer. Vier kantoormedewerkers helpen de onderduikers.
Full transcript