Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

HeiHO Zavootje 2

No description
by

Evelien Moens

on 22 June 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of HeiHO Zavootje 2

Muziek in de eerste klas
Uitstap naar Planckendael
De zon is geel.
De lucht is blauw.
Het is eindelijk vakantie.
Zelfs de katjes zeggen: Miauw.
eerste leerjaar
zesde leerjaar
eerste kleuterklas
We vertrokken hier op school met regen. Maar wanneer we toekwamen aan de dierentuin was de regen weg. We hebben een hele dag kunnen genieten van al de dieren. De kleuters waren heel enthousiast. Tijdens de middag onze lekkere boterhammen opeten. Want onze maagjes waren aan het grommen zoals de dieren. :-) Na de middag nog verder wandelen zodat we zeker alle dieren gezien hadden. In de bus was het heel duidelijk. De kleuters hebben er heel hard van genoten. Ze waren heel moe zoals je kan zien.

Het was een reuze leuke dierendag


Januari-juni 2017
knuffelklas
Vrijdag, gisteren en vandaag hebben we nog goed geknutseld. Sinds gisteren hebben we in de klas een waterbak. En dat is leuk ! En nat ! Onze klas verandert elke dag een paar keer in een zwembad, maar dat hebben we met dat warme weer er graag voor over. De zandtafel in onze gang gaat ook vaak open. We moeten wel nog altijd leren dat het zand in de zandtafel moet blijven. Het zesde leerjaar was vandaag op uitstap en daardoor konden wij heel de dag in de gang spelen. Daar was het toch wat frisser dan in de klas. In de lange gang mochten we zelfs met onze fietsjes rijden. Super! Als 10-uurtje hebben we vandaag kippenhapjes gegeten die Avsin had meegebracht. Na de middag hebben we fruitsla gemaakt. Eerst citroenen en appelsienen persen, dan appels, kiwi's, abrikozen, een mango, aardbeien en bananen in stukjes snijden. Er mochten ook een paar passievruchten bij. En tot slot nog wat frambozen. Alles nog even in de vriezer om goed koel te worden. En na de speeltijd veranderde de eetzaal in een heus ijssalon. In een kommetje kwam een bolletje vanille-ijs. Daar wat vers fruit bij, slagroom, hagelslag en een koekje. Mmm, een echte ZAVO-knuffelklascoupe ! De knuffels hebben gesmuld hoor !
HEIHO ZAVOOTJE 2
vierde leerjaar op kasteelklassen.
Tweede kleuterklas
Derde kleuterklas
Naar Legenturia met het tweede leerjaar

Na een flinke wandeling naar daar, was het eindelijk zo ver! Er was zoveel te doen dat we ons niet verveeld hebben. Er waren springkastelen, bootjes waar we echt mee mochten varen, speeltuinen en verschillende huisjes waar we verschillende beroepen konden uitoefenen.
Er was zelfs een voetbalveld!
Tijdens de middag kregen we honger van al dat spelen. Wat was dat lekker... frietjes met kipnuggets. Mmmmm heerlijk. Nadien mochten we weer gaan spelen. Op het einde kregen we ook nog een waterijsje. Het was een TOPdag!
Ons dagje in Legenturia was de MAX!
Megadag
uitstap 't Struisvogelnest
Lekkere boterhammen gegeten in een warme serre, een heel dik varken gezien, lieve kleine konijntjes en geitjes mogen aaien, op bezoek bij de struisvogels geweest en wat een groot ei dat ze leggen! De eendjes en kippen eten mogen geven. Ezels, paarden, koeien,... Het was er allemaal! We kregen ook een cakeje mee, gemaakt van struisvogeleieren. Lekker!
Op de stralende eerste dag van juni trokken we samen naar het bos.
Hier kwam de bosjuf ons vertellen over de schapen, de bijen, de poel en de groeiende kersen.
We gingen samen moe en voldaan terug naar huis in de namiddag.

Het derde leerjaar op leeruitstap naar
De Côte d'Or Chocoladetempel.
De leerlingen van 3 HO en 3 He zijn op leeruitstap
naar De Côte d'Or Chocoladetempel geweest, een interactief museum.
Het begon met een reis door de wereld van de chocolade.

Eerst kwamen we terecht in Centraal Amerika.
Een oude zeebonk vertelde er over de dagelijkse gewoonten van de Tolteken en de Azteken en het belang dat zij hechtten aan de godendrank chocolade.
Aan boord van een Spaans galjoen maakten we de aankomst van Cortes in Mexico mee. We leerden hoe de kolonisten de chocolade verfijnden.

In een oude fabriek liet een verteller zien hoe in het begin
van de eeuw Côte d'Or chocolade werd gemaakt:
de oogstgebieden, de eigenschappen van de cacaobomen en de verschillende fasen in de Côte d'Or chocoladebereiding.
Tot slot maakten de leerlingen in het interactieve Côte d'Or chocolade-atelier zelf een reep Côte d'Or chocolade.
Ze bereidden een eigen vorm Côte d'Or chocolade
en verzonnen een originele verpakking.

We kregen ook de kans om te proeven van een aanbod Cöte d’ Or chocolade en kregen de lekkernij ook mee naar huis. Smullen maar!...

Nu heb ik voor alles tijd.
Voor dingen leuk en tof.
Misschien kan ik zonnen op het tapijt.
Want... ik heb verlof.
Mama heeft het nog druk.
Maar ik ben vrij.
Nu ga ik me amuseren
Want het zonnetje
SCHIJNT
Gedicht uit het vijfde leerjaar: het zonnetje schijnt.
1 HEI
Op onze school hebben we een eigen songfestival gehouden : ZAVOVISION. Wij zongen voor Engeland en waren allemaal poppen. Poppen aan een draadje. We waren elk in een kleurtje : blauw, groen en rood.
Op het einde van ons liedje werden alle touwen doorgeknipt met een hele grote schaar en vielen we allemaal. Dat was wel leuk.
Er waren ook vele spelletjes en een springkasteel.
Het was een heel leuk feest!
1HO
Ook in onze klassen werd er rond muziek gewerkt. We maakten zelf muziek met BOOMWHACKERS. Hier hadden we nog nooit van gehoord! Plastic buizen in verschillende kleuren waar we muziek mee kunnen maken.
We kennen al een paar liedjes: Happy Birthday, Op een grote paddenstoel, ...
De kinderen vonden het geweldig!
Het vierde leerjaar ging in mei op kasteelklassen. We verbleven in Rotselaar. Vanaf daar vertrokken we met de fiets richting tal van activiteiten. Zo hebben we het kasteel van Horst en het kasteel van Gaasbeek bezocht. We voelden ons echte ridders en jonkvrouwen. In Tremelo kwamen we meer te weten over pater Damiaan. Ook zijn we naar de wijnboer en windmolen gefietst. We kregen tijdens onze kasteelklassen gezelschap van de studenten van 7 verzorging. Zij hebben goed voor ons gezorgd.
Op 5 mei ging de MEGA dag door aan de sporthal van Zaventem voor al de kinderen van het zesde leerjaar. In de voormiddag kregen ze een voorproefje van het vakantieaanbod, en maakten zij kennis met de vrijetijdsdiensten, ook de hulpdiensten waren aanwezig. De brandweer met zijn mega brandweerslang. De politie met een combi en een moto van de politie. In de namiddag was er een MEGA fuif. De kinderen hebben erg genoten.
Full transcript