Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Kinderhuwelijken moeten wereldwijd verboden worden.

No description
by

Anouschka .

on 14 December 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Kinderhuwelijken moeten wereldwijd verboden worden.

Positieve banden
Politieke banden
Rijke families
Beste bedoeling
Ouders denken dat ze het beste doen voor hun kind, omdat zij zelf niet een goede toekomst kunnen waarborgen voor het kind.
Cultuur
Korea, Japan, Afghanistan, Pakistan
Hindoes, moslims en christenen
Consequenties van een afwijzing: een onterving en soms verlies van titel
Schending van de rechten van het kind
Psychologische schade
voor
tegen
CONCLUSION
The marriage, it didn’t go well. Each time he wanted to make love to me he would beat me. He wouldn’t allow me to leave the house. I felt so depressed. That I tried to take my own life.- Lamana
Kinderhuwelijken moeten wereldwijd verboden worden.
THANK YOU!
Anouschka Taverne 5B
“Geef meisjes een toekomst”
Inhoud
Voor- en tegenargumenten
Krantenartikel 1
Krantenartikel 2
Wetenschappelijk
Conclusie
Feitjes
Elk jaar worden 14 miljoen meisjes onder de 18 jaar gedwongen om te trouwen.
Dagelijks trouwen er zo'n 39.000 minderjarige meisjes met een meerderjarige man.
1 op de 3 vrouwen tussen 20 jaar en 24 jaar is getrouwd voor hun 18e en 11% zelfs voor hun 15e jaar. Kindhuwelijken komen met name voor in Zuid-Azië, sub-Sahara Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.
Wat is een kinderhuwelijk: een huwelijk tussen 2 minderjarigen, of tussen een meerderjarige en een minderjarige.
Kinderweduwen: meisjes die op jonge leeftijd waren uitgehuwelijkt aan een man die daarna overleed en hen zonder verzorging achterliet.
Feiten
Toekomst
Artikel 19 - Bescherming tegen kindermishandeling
http://www.kinderrechten.nl/
http://www.kinderrechten.nl/
http://www.kinderrechten.nl/
Ontbreken instemming van 1 van beide kanten (discriminatie)
Artikel 9 - Scheiding van het kind van de ouders
Artikel 3 - Het belang van het kind
Psychologisch, emotioneel en op fysiek gebied. Hiv, levenslange huishoudelijke of seksuele slavernij
I give the finger to early & forced marriages. - Plan Nederland
Artikel 6 - Recht op leven en ontwikkeling
Onderwijs, leven en fysieke integriteit, het recht om niet in slavernij te werken en geen gedwongen arbeid te leveren.
Maar, dit blijkt totaal het tegenovergestelde te zijn.
Gezondheid
Nog niet klaar voor zwangerschap
50.000 meisjes sterven
10-14 jaar 5 keer zoveel kans
Pedofilie is verboden
Verenigde Staten, Australië,België en Nederland.
Maar,politieke banden kunnen ook op andere manieren worden versterkt.
Dit 12-jarige meisje trouwt binnenkort de liefde van haar leven (37!)
We beginnen bij de jonge bruid, die op haar eigen website de voorbereidingen van haar huwelijk nauwkeurig bijhoudt. Ze post foto’s van zichzelf in trouwkleding, foto’s van de locaties en zelfs foto’s van de desserts die worden geserveerd. Ze is er maar druk mee!
Het huwelijk vindt aanstaande zaterdag (11 oktober) plaats. Diezelfde dag is door de Verenigde Naties omgedoopt tot de Internationale dag voor meisjes, waardoor langzaam duidelijk wordt wat hier nou precies aan de hand is…
Want haal eerst even rustig adem: het huwelijk is in scène gezet. De dappere Thea wil met deze actie awareness creëren voor de duizenden kinderhuwelijken die dagelijks plaatsvinden. Wist je dat er dagelijks 39.000 meisjes worden gedwongen te trouwen? Een bizarre hoeveelheid!
http://www.famme.nl/dit-12-jarige-meisje-trouwt-binnenkort-de-liefde-van-haar-leven-37/
8 oktober 2014
Ploumen pleit bij VN voor actie tegen kindhuwelijk
26 september 2013

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) kondigt bij de vergadering van de Verenigde Naties in New York internationale actie tegen kindhuwelijken aan.

Dat meldt een woordvoerder van het ministerie donderdag.

Het initiatief maakt ze samen met de regeringen van Canada en Ghana bekend.

"Een effectieve internationale aanpak is nodig om kindhuwelijken uit te bannen. Jaarlijks vinden wereldwijd maar liefst veertien miljoen kindhuwelijken plaats, veelal met afschuwelijke gevolgen voor de bruidjes."

''Vaak worden ze van de een op de andere dag vreselijk uitgebuit'', zegt Ploumen. ''Ze zijn dagelijks slachtoffer van huiselijk en seksueel geweld. Ze mogen niet meer naar school en lopen enorme gezondheidsrisico's door vroege zwangerschap.''

Nederland gaat zelf de bestrijding van kindhuwelijken in ontwikkelingslanden intensiveren, kondigt de bewindsvrouw aan. Dat gebeurt volgens haar bijvoorbeeld met steun aan kindertelefoons, voorlichting, onderwijs, betere wetgeving en geboorteregistratie.

Ploumen erkent dat het een proces van de lange adem zal zijn om kindhuwelijken uit te bannen. ,,Kindhuwelijken komen drie keer zo vaak voor bij arme gezinnen. Van moeder op dochter is het een vicieuze cirkel. Des te meer reden om in actie te komen.''

Genève

Vorige week riep Nederland bij de VN-Mensenrechtenraad in Genève al op meer aandacht te besteden aan het lot van kindbruiden. Aan de Hoge Commissaris van de Mensenrechten werd gevraagd onderzoek te doen naar de beste methodes om kindhuwelijken tegen te gaan.

Vijftig landen hebben hun steun inmiddels betuigd, meldt het ministerie. Daaronder zijn landen waar veel kindhuwelijken voorkomen, zoals Jemen, Sierra Leone, Somalië en Ethiopië.

http://www.nu.nl/politiek/3585335/ploumen-pleit-bij-vn-actie-kindhuwelijk.html

De juridische behandeling van verschillende culturen in Groot-Brittannië lijkt in consistent en verward.

Uit de jurisprudentie blijkt dat bepaalde gebruiken onacceptabel zijn, zoals gearrangeerde en gedwongen huwe- lijken en kinderhuwelijken (deze worden beschouwd als het schenden van rechten)
,vrouwenbesnijdenis(beschreven als een wrede, onmense- lijke of en vernederende behandeling),polygamie(waarbij de seksuele gelijkwaardigheid bij het sluiten van huwelijken wordt overtreden),het openbaar ritueel slachten van dieren(beleidt en aanzien van de open- bare orde),talaq (geen gerechtelijke zitting ,geen eerlijkproces)het dra- gen van tulbanden en baarden (waarbij de regels met betrekking tot het arbeidsrecht worden overtreden)(Jones en Gnanapala,p.100,voor familierecht:pp.106-137en voor arbeidsrecht:pp.219-231).
Zo is er in Engeland en Schotland de voortdurende zorg omtrent gear- rangeerde en gedwongen huwelijken en kinderhuwelijken. Dit vraagstuk wordt gezien als ‘onvolledige’ of ‘onvrije’ keuze. Volgens de Britse wet is wederzijdse toestemming van vitaal belang bij de geldigheid van een hu- welijk
.
Als iemand trouwt om tegemoet te komen aan de wensen van de ouders, dan is het huwelijk niet ongeldig. Maar elke indicatie van druk of bedreiging wordt beschouwd als zijnde buiten de grenzen van het ouder- lijkegezag en kan worden beschouwd als dwang. Voor de recht bank kan dit aanleiding zijn om een huwelijk ongeldig te verklaren.
Zo kan een hu- welijk,zelfs al wordt het ‘geconsumeerd’ ,ongeldig worden verklaard als kan worden aangetoond dat de toestemming er voor werd verkregen met behulp van geweld of
angst
.
6 De afkeuring van de ouders of van de ge- meenschap wordt niet als relevant beschouwd.7 De eiser kan een jonge- man of een meisje zijn.8 In een recent geval slaagde een meisje van ne- gentien er in om in april 2002 haar huwelijk te laten ontbinden door de rechbank.
5 Mensen met een gemeenschappelijke Europese achtergrond, blank, Christelijk met Engels als gemeenschappelijke taal, geboren in een bepaald gebied, loyaal aan ‘the Union’ en aan de vorst. 6 InMahmud v. Mahmud, 1994 SLT 599 werd het huwelijk niet ‘geconsumeerd’, maar bij Mahmood v. Mahmood 1993 SLT 589 was dit wel het geval. 7 Mahmood supra. 8 Bijvoobeeld Mahmood supra.
Wetenschappelijk Onderzoek - en Documentatiecentrum
Maar, door de ingewikkelde huwelijkspolitiek komen vele kinderen op de wereld met geboren afwijkingen, (hemofilie).
Full transcript