Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Sectorwerkstuk labaratoriumtechniek

No description
by

tom van den broek

on 4 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Sectorwerkstuk labaratoriumtechniek

sectorwerkstuk laboratoriumtechniek inhoud Inleiding

Deelvraag 1: Welke soorten laboratoria kan een analist werken?

Deelvraag 2: Welke opleidingen en eigenschappen moet een analist hebben?

Deelvraag 3: Welke laboratoriumtechnieken gebruikt een analist?

Deelvraag 4: Wat voor materialen worden onderzocht/ontwikkeld in een laboratorium.

Deelvraag 5: Wat is het doel van het onderzoeken in een laboratorium?

Nawoord/antwoord op de hoofdvraag: Wat houdt het beroep van analist in? Welke soorten laboratoria kan een analist werken? Chemisch labaratoria -Kwaliteit stoffen -Verf, olie, aarde -schadelijke stoffen Bacteriologisch Laboratorium -monsters onderzoek van bloed en urine -bacterien -antibiotica Klinisch chemisch -stoffen uit menselijk lichaam -bloedprikken Pathalogissch Anatomisch Laboratorium. -cellen en weefsels van patienten Biotechnologisch Laboratorium -sporen van de dader -bloedvlekken en kleerscheuren worden op DNA onderzocht Zoologisch Laboratorium - proefdieren -medicijnen tegen testen - In grafieken omzetten Welke opleiding en eigenschappen moet een analist hebben? opleidingen VMBO-KT (mlo) HAVO (hlo) Eigenschappen Goed in exacte vakken Goed kunnen afmeten en rekenen Welke laboratoriumtechnieken zijn er? VB zijn:
-Weefsel eraf snijden.
-Kweken bacterien
-antegeen, antistof reacties
-Chromatografie: scheidingstechniek
-Flowcytometrie: weerstandstechniek Welke materialen worden onderzocht in een laboratorium? Inleiding Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik het later ook wil doen en omdat ik er interesse voor heb. Vooral biotechnologie vind ik interessant. Ook maak ik het werkstuk alleen want er is niemand in mijn klas die ook naar de MLO gaat terwijl het wel een hele leuke opleiding is! Wat is het doel van het onderzoeken in een laboratorium? mankeert medicijnen maken Misdaden oplossen Nieuwe soorten ontdekken Nawoord Ik heb ten eerst dit sectorwerkstuk in mijn eentje gemaakt omdat ik het moeilijk vindt om samen te werken en vaak ik al het werk moet doen. Dat moet ik nu ook doen maar ik vind het toch anders aanvoelen. Ik heb voor het beantwoorden voor de deelvragen vooral van mijn eigen kennis en internet gebruikgemaakt, alleen deelvraag 3 heb ik wat info aan mijn vader moeten vragen (analist: bloedonderzoek). Voor de rest ging het wel goed. Met informatie opzoeken heb ik in de meeste gevallen geen probleem gehad en als ik het even niet wist vroeg ik het aan mijn vader.

Hier het antwoord op de hoofdvraag: wat houdt het bereop van analist in is: The end Tom van den broek -Bijv. lood, calcium enz. enz -Zouten maken -Daardoor metalen als zout
naar beneden laten vallen.
Full transcript