Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ЕСЕН ВО ГРАДИНАТА

No description
by

Zaharica Rujanoska

on 2 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ЕСЕН ВО ГРАДИНАТА

ЕСЕН ВО ГРАДИНАТА
На гранките уште висат убави сочни плодови.
Децата љубопитно се распрашуваат кој е тој волшебник што им ја менува бојата на лисјата во есен.
Кога ке добијат одговор дека тоа е есента,потрчуваат низ градината небаре ке ја сретнат.
Во овошната градина се случува нешто чудно.На овошките им се губи зелената боја и се јавува црвената,бакарноцрвената или жолтата.
Есента не се крие туку е сегде околу нив.
По гранките
На плодовите
Во тревата
Во сувите лисја
Во студената роса
Но не им се јавува ,не им вели тука сум
ЗОШТО?
Затоа што за она што е видливо со голо око не треба да поставуваме прашања
ЕДНОСТАВНО ТОА СЕ ГЛЕДА!
По гранките
Full transcript