Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Virág cukrászda

No description
by

Pozsár Bence

on 12 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Virág cukrászda

Virág Cukrászda és Kávéház 1999-ben Szervánszky László egy éjszaka alatt elszállíttatta a patinás intézmény teljes berendezését, majd bezárta a cukrászdát.

IKV Rt. kontra Virág cukrászda Kft. 2006.02.10.
Hervadófélben a Virág 2011.03.04.
Jogerősen a városé a Virág Új Zsótér-ház földszintjén
Neobarokk stílusú épülete a szegedi nagy árvíz előtt épült, 1873-ban. A cukrászdát 1874-ben nyitották meg 1922-ben Virágh Géza temesvári cukrász és testvérei vásárolták meg és tették híressé 1928-ban a Párizsi Világkiállításon aranyérmet nyert cukrászkülönlegességeivel A Virág 2003-ban nyílt meg újra. Aztán ismét lakat került a cukrászda ajtajára: a Kis Virágra 2009 őszén, a Nagy Virágra pedig 2010 januárjában.
Virág két és fél millió forint bérleti díjjal tartozott 2005.09.30-án, zálogjog érvényesítésének kísérlete az ingóságokon 2005.10.26. Felszámolás - a Virág tulajdonosa az utolsó pillanatig kivárt, és csak egy nappal az ítélet jogerőre emelkedése előtt fizetett. Január elején felújítás miatt bezárt a szegedi kis Virág cukrászda. Több mint egy hónapja csomagolópapír takarja az ablakokat, bent sötétség. Az elmúlt hetekben a nagy Virág is „hervadt", veszített polgári pompájából, hiszen hajdani „Zöld szalonját" egy budapesti cég bérelte ki, és január 28-án kaszinót kezdett benne működtetni. 2006.06.12.
Pénzbehajtók jártak a Virágban A jogerős bírósági ítélet március 6-án született, az április 30-i adatok szerint a Virág Cukrászda Kft. 32 millió 331 ezer 278 forintot köteles fizetni a megbízónknak. 2007.06.08.
Ötszáz napot élt a Casinó 2007.11.29.
Trendi szórakozóhely nyílik az egykori zöld szalonban A játékterem közönsége finoman szólva nem egyezett a Virág cukrászda vendégkörével: a gépek többnyire a havi megélhetéssel küzdő réteget vonzották. 2010.01.26.
Bezárt a Virág cukrászda 2010. január 28.: Új tulajdonosa van a Virág cukrászdának, amely már több mint egy hete zárva tart. A Csabaholding Kft. felszámolóbiztosa, Horváth Attila meghirdette a Kis Virág bérleti jogát és a Nagy Virág tulajdonjogát. A fentiekre két cég pályázott: a szegedi Aranytopáz Kft., amely tulajdonosa az A Cappella cukrászdának, és egy, a pályázati beadási határidő előtt öt nappal, félmillió forintos törzstőkével alakult budapesti székhelyű cég. 2010.03.18. A szegedi közgyűlés ma rendkívüli ülést tart. A képviselők tanácskozásának végére kiderül, hogy a város vagy egy ciprusi bejegyzésű offshore cég tulajdonába kerül Szeged egyik szimbóluma, a Virág cukrászda. A CIB Bank, nem látja biztosítottnak, hogy az önkormányzat ki tudja fizetni a 300 millió forintot. Azonban a kiírás, bérbeadás csak akkor lehetséges, ha nem folyik per az ügyben. Március elején végérvényesen a városé lett a Virág cukrászda – mégsem került házon belül az önkormányzat. A korábbi üzemeltető nem akarja átadni a patinás intézményt. A ráépítési perben márciusban született elsőfokú ítélet a Fővárosi Törvényszéken. E per lényege, hogy György Sándor ráépítés jogcímen egyharmad tulajdonrészt szeretne szerezni a Virágban, mondván: százmilliókat fordított a cukrászda felújítására. 2012.06.26. Rövid távú pénzügyi válságjelek Pozsár Bence
POBSAAG.SZE
Forrás:
delmagyar.hu
Full transcript