Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Les festes populars del País Basc

No description
by

Evelyn Asensio

on 16 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Les festes populars del País Basc

Contingut
Introducció
Índex
Festival Internacional del cinema de Sant Sebastià
És un festival cinematogràfic de la màxima categoria acreditada per la Federació Internacional d'Associacions de Productors Cinematogràfics (FIAPF). Es celebra anualment a finals del mes de setembre, a la ciutat basca de Sant Sebastià. La seva primera edició va arrencar el 21 de setembre de 1953.

Les festes populars del País Basc
1.- Introducció
2.- Contingut
3.- Conclusió
4.- Bibliografia

El teatre basc és un tipus de teatre on consisteix principalment a exalçar la figura de personatges coneguts (reis, sants…) i rememorar diversos fets històrics com a base argumental. La seva modernització d’aquest gènere és degut a la subsitució de temes tradicionals lligats a la religió o temes relacionats a la identitat basca.
El teatre basc
La pastoral
Les danses basques
Les danses basques són unes festes molt importants de la cultura basca i la fonamental del seu folklore. Cada província s'acostuma a ballar en les seves festes majors i diferentment unes de les altres.
·Els balls de romiatge o plaça:
Són basats en els balls que se celebraven en els romiatges i la participació era popular i espontània. S’ha passat a engrossir el repertori dels grups de dansa que havia establert, sobretot en els llocs rurals del país.


El nostre treball consisteix en les festes populars del País Basc i els seus costums sobre aquestes. Veurem que hi ha celebracions més antigues, però també hi ha d'altres més recents. Amb les noves generacions, les festes i els costums antics cada vegada es fan menys i es van incorporant algunes de més noves, tenint en compte religions, idees i pensaments. També veurem que com hi ha festes paganes, hi ha de religioses.
·
Les danses d'espases:


·Són danses realitzades amb moviments i jocs d’espases, com bé el seu nom diu. La seva realització, sempre feta per la rendició d'honors, està lligada a la dansa ritual on el poble recolza amb respecte a cada col·lectiu de dansaires.

·
Les danses de fi de festa:
És un ball que sempre es fa quan s’acaba una festa o també el cas de que s’acabi un període concret, com per exemple, el Carnestoltes. Aquest ball mostra el fi d’un cicle i el principi d’un altre.

La Setmana Gran és una festa molt important i popular celebrada al País Basc, que es celebra durant 9 dies seguits a partir del 15 d’agost. (Des del 15 fins el 24 d’agost)
La Setmana Gran
Festivals de Jazz
Durant les primeres edicions, la programació es va decantar cap al jazz mainstream i tradicional i el blues. Poc després, el Festival es va actualitzar en termes estilístics.
El Festival de Jazz de Sant Sebastià va ser una referència cultural de primer ordre a tot Espanya durant els anys 80 i 90.
És un ball que es realitza a la localitat de Lekeitio, el 29 de juny, día de Sant Pere, ja que es patró de la cofradia de pescadors.
Kaxarranka
Festes de la Blanca
Les festes de la Blanca, són festes en honor a la Verge Blanca. S’han celebrat a Vitoria des de 1884. Tenen el seu inici la vespra del dia 4 d’agost a la Plaça de la Verge Blanca. Són fins al 9 d’agost, sent el 5 el proper dia de la Verge Blanca.
La tamborrada de San Sebastián, que es fa a Guipúzcoa, es una festa que es celebra cada 20 de gener honorant a Sant Sebastià. La festa sempre comença a mitja nit del dia 19 de gener a la Plaça de la “Constitución” amb la hissada de la bandera d’aquesta ciutat. Els participants comencen a tocar “La Marcha de San Sebastián”, del mestre Raimundo Sarriegui, i després altres composicions de Diana Retreta, Tatiago, Iriyanena, Caballería de Viejas…
La tamborrada de Sant Sebastià
Conclusió
El País Basc és ric en festes importants, típiques i molt conegudes. Hi ha les festes que són més antigues, com per exemple, el Teatre Basc, i també hi ha de noves com per exemple, el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. No per això deixen de ser menys importants les celebracions més posteriors.
Igualment que a la resta d’Espanya, hi ha festes que són religioses i festes que són paganes, és a dir, sense cap relació ni intenció amb cap religió.
També és clar, que aquestes festes augmenten el turisme del lloc on es fan, per tant ajuda a l’economia de molts negocis.
En conclusió, ha estat un treball bastant entretingut i interessant, ja que com hem esmentat, és un tema que crida l’atenció i no hem tingut complicacions a l’hora de trobar fonts d’informació a Internet o llibres.

Bibliografia
Cerca d’informació a diferents llibres del País Basc a biblioteques i a pàgines web d’aquesta comunitat i les seves festes. Les fotos d’aquest treball les hem trobat a Internet.


Moltes gràcies per la vostra atenció.
Full transcript