Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

PROIECT ECOLOGIC

No description
by

on 22 July 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of PROIECT ECOLOGIC

GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!
Pământul oferă suficient pentru a acoperi nevoile omului, dar nu lacomia lui.
~Mahatma Gandhi
Apa. Aurul Albastru al Terrei
Leave a green trace behind!
O PATĂ VERDE - PARCUL DENDROLOGIC AL
COLEGIULUI "SPIRU HARET" PLOIESTI

EXEMPLE DE BUNE PRACTICI ECOLOGICE
Centrul de documentare și informare al Colegiului ,,Spiru Haret" Ploiești
Terra. Izvor de viață și bogăție
THINK GREEN, THINK CLEAN!

O activitate de educație ecologică și protecția mediului organizată de echipa CDI a colegiului Spiru Haret Ploiești și dna prof. Nicolescu Tudorița.
Scopul ei a fost de implicare activă și efectivă a elevilor și cadrelor didactice în activități prin care să conștientizeze și să înțeleagă gestionarea eficientă a resurselor de apa și pactul dintre om și natură.
Activitatea este parte a proiectului Gândește verde, gândește curat!. Ediția a IVa , inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova.
Obiectivele educaționale au fost dezvoltarea unei atitudini pozitive față de resursele de apa care îi vor stimula în gestionarea eficientă a apei și exprimarea propriei opinii în legătură cu anumite aspecte de mediu prin desene.
Mulțumim participanților pentru frumoasele desene trimise!
Parteneriatul " Gândește verde , gândește curat!"a fost un câștig pentru toți și participarea în continuare la activități va schimba optica în ceea ce privește protecția mediului și în special a Pământului pentru viață.
actualitatea mediului înconjurător nu mai poate fi circumscrisă sferei economice , tehnologiei, ci sufletului omului...un suflet pe care . în calitate de îndrumător sau elev , ne străduim să-l oferim frumos, eficient, prin acest gen de activități, să-l punem în acord cu lumea înconjurătoare că să poată avea un efect transfigurator asupra Pământului.
E important să ne implicăm, să participăm și să sprijinim astfel de demersuri deoarece ne însușim lecția de frumos și implicare.
Toate categoriile participante, de la elev până la părinți, parteneri, admiratori, s-au declarat încântate de "noutățile" realizate considerând un câștig pentru toți, cărora participarea în continuare la proiecte le va schimbă optică în ceea ce privește protecția mediului pe care îl vor lasa moștenire copiilor lor.
Felicitări participanților, mulțumim și apreciem efortul a 200 elevi, 20 profesori,coordonați de Minodora Petrișor, conducerii colegiului,colaboratorilor și sponsorilor implicați !
Premiul câștigat este un pas spre viitor și fiți mândri de el ! Premiul fiind primul parc dendrologic al unei unități școlare din județ cu peste 200 arbori și arbuști ornamentali și 60 trandafiri pe o suprafața de aprox 800mp.

Fiecare dintre noi este dator în calitatea noastră de cetățeni ai Pământului, să dezvolte un sistem de protejare a acestuia. Acești copii Bordei Minodora , Mares Adrian, Popescu Robert și nu numai, îndrumătorii lor prof. Dobrica Cristina ,Popa Mirela și Stan Mihaela, au înțeles să surprindă, în gesturi și acțiuni, miracolul naturii, al mediului înconjurător prin participare la acest proiect.
Sunt ajutați, de la bun început, pentru că au răspuns afirmativ provocării legate de atitudinea pozitivă față de protejarea apei, aerului, pământului din municipiul Ploiești. Consider că această acțiune i-a mobilizat frumos și va avea un feedback extrem de binefăcător.
Astfel de activități , cum sunt cele evidențiate în acest proiect, sunt menite să schimbe mentalități, să îndemne la implicare activă și efectivă a elevilor, părinților și să responsabilizeze. Totodată, atât pe cei mici, dar și pe cei mari.
Mulțumim participanților la aceste viitoare activități pe care le vom derula!
Proiectul "Gândește verde, gândește curaț!"a fost un câștig pentru toți și participarea în continuare la activități va schimbă optică în ceea ce privește protecția mediului și în special a Pământului pentru viață.
Actualitatea mediului înconjurător nu mai poate fi circumscrisă sferei economice, tehnologiei, ci sufletului omului...un suflet pe care ,în calitate de îndrumător
(prof Noia Ruxandra și Duta Laura) sau elev , ne străduim să-l oferim frumos, eficient, prin acest gen de activități, să-l punem în acord cu lumea înconjurătoare că să poată avea un efect transfigurator asupra Pământului.
"Leave a green trace behind" un proiect de pionierat inițiat de România, Bulgaria și Macedonia s-a desfășurat la Colegiu "Spiru Haret "din Ploiești
Ne-am alaturăm evenimentului pe care l-am privit că o carte magică și temele ei că niște prieteni tăcuți care pot fi ajutați că să te ridice...
Pentru elevi și profesori la început a fost provocare, azi promovare, mâine maturizare a acestei inițiative și împreună cu ei să împărtășim "poveștile" atât de frumoase și altor școli sau să rămână înscrise pe filele albe ale vieții tuturor.
Este un proiect de îmbunătățire a imaginii școlii la nivelul tuturor categoriilor de public aplicând educația de mediu pe termen lung temeinic susținut
Proiectul a oferit posibilitatea unică de a găsi soluții ptr a transformă visele în realitate. Și astăzi mai visam ...chiar dacă întrebările noastre și-au găsit ecou printre profesori, elevi, părinți și sponsori.
Cu bucurie și uimire, multă muncă și bătaie de cap s-a reușit transformarea parcului școlii în miniparc dendrologic, curățirea a peste 3000mp de spațiu verde și plantarea a 200 pomi.
Dar lucrurile nu se opresc aici. Căutăm posibilități de a include "Leave a green trace behind" în viață școlii și apoi mai târziu, în viață altor participanți .
Este un exemplu de bune practici ecologice între noi și participanții din străinătate și ne-am bucurat descoperindu-i frumusețea și ospitalitatea dumnealor, de a ne integra în marea familie și recompensandu-ne efortul.
Full transcript