Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Cheeta

No description
by

Marlies Deschryver

on 27 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Cheeta

Cheeta Of Jachtluipaard Uiterlijk Aangepast aan het jagen, is de cheeta heel slank, gespierd en flexibel gebouwd. De poten zijn lang waarmee hij zich dus goed kan afstoten.
De lange staart zorgt voor een goed evenwicht tijdens het rennen.
Zijn vacht is lichtgeel met kleine ronde
vlekjes. De onderzijde is zo goed als volledig wit. Een cheeta
heeft vanuit de ooghoeken
naar de mond een zwarte
streep.Zo kan je een cheeta
gemakkelijk herkennen. Engelse naam: Cheetah
Wetenschappelijke naam: Acinonyx Jubatus Snelheid De jachtluipaard is het snelste landdier. Bij de achtervolging van een prooi kan hij in drie seconden een topsnelheid van meer dan 10km/h halen. Leefwijze Mannetjes en vrouwtjes leven totaal verschillend. Het vrouwtje verzorgt soms tot 20 maanden lang haar jongen, maar verder leeft ze alleen. Tegenover soortgenoten is ze niet agressief. Ook verdedigt ze haar territorium niet, dat met dat van andere vrouwtjes kan overlappen.
Mannetjes leven en jagen in groepen vanvier of vijf.Dit kunnen broers uit hetzelfde nest zijn, die hun hele leven bij elkaar blijven.
Iedere groep mannetjes verdedigt zijn territorium en markeert de grenzen ervan met urine. Wanneer andere mannetjes hun gebied binnendringen, worden ze aangevallen, en soms wordt daarbij een indringer gedood.
Wanneer een vrouwtje wil paren maakt ze ook gebruik van geurstoffen, om een mannetje te lokken.
Jachtluipaarden kunnen in de natuur 12 jaar worden en in gevangenschap 17 jaar. Prooi vangen Hij achtervolgt de prooi met grote snelheid en bereikt het dier meestal na ongeveer een minuut. Hij bespringt de prooi en sleurt het met zijn voorpoten op de grond.
De jachtluipaard wurgt zijn slachtoffer door met zijn kaken de luchtpijp dicht te drukken. Om de buit te beschermen tegen andere roofdieren sleept hij deze meestal naar een veilige plaats om hem daar op te eten. Jachtluipaarden eten verschillende soorten gazellen; ook hazen, kleine antilopen, impala's, gnoekalveren, knaagdieren en af en toe zebra's.
De jachtluipaard sluipt op een enkel prooidier toe en springt dan plotseling tevoorschijn om het dier op de vlucht te jagen. Wat eten
cheeta's? Leefgebied Jachtluipaarden leven voornamelijk in Zuid- en Oost-Afrika, ook in het Midden Oosten (Iran) en Zuid Azie.
Full transcript