Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

FESTES DE L'ISLAM

No description
by

Marc Ponce

on 17 November 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of FESTES DE L'ISLAM

FESTES DE L'ISLAM
INTRODUCCIÓ

L'islam és una religió monoteista. Creuen en el Déu Al.là.
FESTES DE L'SLAM I ORIGEN
Les celebracions islàmiques estan relacionades sobretot amb esdeveniments de la vida del profeta Muhàmmad tal com s'expliquen a l'Alcorà.
NIT DEL DESTÍ
Durant aquest mes es celebra igualment la Nit del Destí en què, segons la tradició, l'àngel Gabriel va començar a revelar l'Alcorà a Muhàmmad.
DEJUNI DEL RAMADÀ
Durant tot el mes de ramadà, els musulmans realitzen un dejuni de caràcter purificador i de retrobada dels aspectes essencials de la religió.
PELEGRINATGE
Pels musulmans és obligatori (sempre que se'n tingui la possibilitat) d'efectuar un cop a la vida un pelegrinatge a la Meca, per tal de visitar certs indrets sants i efectuar-hi una sèrie de rituals.
FESTA DE RUPTURA DEL DIJUNI
La darrera nit del ramadà s'inicien grans festivitats que duren fins a tres dies; és l'Id al-Fitr, la festa de ruptura del dejuni.
FESTA DEL SACRIFICI
Té lloc, aproximadamente, 70 dies després de l'Id al-Fitr, i coincideix amb la fi del pelegrinatge obligatori. Es celebra per commemorar l'episodi alcorànic (i bíblic) en què el profeta Abraham va intentar sacrificar el seu fill Ismael com a prova de la seva lleialtat envers Déu.
AIXURA
L'Aixura es celebra el dia 10 de muhàrram (primer mes del calendario musulmà) i té diferents significats segons els diversos corrents islàmics.
NIT DEL VIATGE I L'ASCENSIÓ
En el "Viatge Nocturn" (isra i miraj), citat en la primera aleia de la sura XVII, és un episodi miraculós segons el qual, en una nit, l'arcàngel Gabriel va acompanyar Muhàmmad des de Medina fins a la llunyanamesquita d'Al-Aqsa de Jerusalem i seguidament al Cel.
NIT DEL PERDÓ
La "Nit del Perdó" cau en la nit del 14 al 15 del mes de xaban (8è mes del calendari Islam). Certs musulmans consideren aquesta nit com un moment en què rebran la divina misericòrdia i benediccions especials, per això la passen llegint l'Alcorà i realitzant pregàries.
ANIVERSARI DEL PROFETA
Escau el dia 12 del mes de rabí al-àwwal (3r mes del calendari Islam) i celebra el naixement de Muhàmmad, el fundador de l'islam. Sovint se celebra il•luminant les mesquites i la gent es reuneix per rememorar les històries i llegendes de la vida del Profeta.
CAP D'ANY ISLÀMIC
El dia u del primer mes del calendari islàmic, muhàrram, certs musulmans celebren el cap d'any
Full transcript